Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mitől zajos a hűtőventilátor?

A zajosan működő hűtő ventilátor hibát jelezhet. Érdemes gyorsan reagálni, mert a motor elégtelen hűtése a rossz ventilátor miatt nagyobb károk forrása lehet. Sok esetben félrevezető, hogy mitől zajos az autónk hűtőjének ventilátora, és hívjuk azonnal az autószerelőt. Zajos-e egyáltalán? Az egyes autómárkák, de még azokon belül is az egyes modellek esetében is más és más a ventilátor zaja már alap esetben, tehát akkor is, ha hibátlanul működnek. Ami az egyiknél normális, a másiknál már kórosnak számít. A lényeg ezért az, hogy a zajszínt változására figyeljünk oda, és akkor kezdjünk el aggódni, ha hangerő hirtelen megváltozik és a korábbinál hangosabban kezd el dolgozni a ventilátorunk, de ilyen esetben sem kell azonnal autószervizbe rohanni.

Mi okozhatja?

Gyakran a ventilátor zajának egyszerű oka van és már szabad szemmel, az első pillantásra felismerhető. Ilyen, amikor csak levelek, vagy bármi más szennyeződés a zaj forrása. Ugyancsak könnyű észrevenni, ha eltört az egyik lapát, vagy a forgó lapát valamihez hozzáér és ez okozza a megszokottól eltérő hangot. Azt már nehezebb csak ránézésre megállapítani, hogy a ventilátor csapágya a baj forrása, de ott viszont a fülünkre hagyatkozhatunk. A legtöbbször házilag orvosolható a baj, a sérült lapát cseréjével, vagy a szennyeződés eltávolításával. A csapágycsere, vagy – nagyobb baj esetén – az egész ventilátor cseréje is megoldható házilag, de a kevésbé tapasztalt autósoknak inkább egy szakember felkeresése az ajánlatos.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.