Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kipufogójavítás

Nincs teljesítménye az autójának? Esetleg nagyon hangos, és még kipufogógázszagot is érez vezetés közben? Minden bizonnyal az autója kipufogórendszerében van a hiba.

Kipufogójavítás

Nincs teljesítménye az autójának? Esetleg nagyon hangos, és még kipufogógázszagot is érez vezetés közben? Minden bizonnyal az autója kipufogórendszerében van a hiba.

Kipufogórendszerek szakszerű ellenőrzése!

A kipufogójavítás mára már bonyolult, szakembernek való feladat. Keressen fel bennünket, és rövid határidővel megoldjuk a problémát!

+36-62-554-013

Időpont kérés

szerviz@ka-autoszerviz.hu

Árajánlat, időpont kérés

Kipufogórendszerek szakszerű ellenőrzése!

A kipufogójavítás mára már bonyolult, szakembernek való feladat. Keressen fel bennünket, és rövid határidővel megoldjuk a problémát!

Jelentkezzen be szervizünkbe!
Kipufogó klinika

Több évtizedes tapasztalatunkkal végezzük kipufogórendszerek és részecskeszűrő rendszerek ellenőrzését, így az esetleges hibák feltárása gyors és garantált.

Az elvégzett munkára garanciát vállalunk.

A feltárt hibákat fotókkal is dokumentáljuk, amelyeket e-mailben is elküldünk Önnek.

Az anyacég webáruházában található autóalkatrész árakat alkalmazva verhetetlen árakat tudunk biztosítani!

Kérjen tőlünk időpontot és kollégánk nyitvatartási időben, akár 1 órán belül felkeresi Önt a további teendők egyeztetése céljából.

Kipufogóklinika

A kipufogórendszer működése, állapota kihat a motor teljesítményére, a környezetvédelmi kibocsátási értékek betartására, az autó üzembiztonságára. Szolgáltatásaink között a kipufogójavítás is teljeskörű prémium szolgáltatás. Egy alapos kipufogórendszer-ellenőrzés során kiderülhet a lambdaszonda hibája, a katalizátor nem megfelelő működése, az EGR-szelep vagy éppen a részecskeszűrő elszennyeződése és akár a hozzá kapcsolódó nyomáskülönbség-érzékelő hibás működése is. A kipufogójavítás során a csere mindig a drágább, de tartósabb (egyes alkatrészek esetében az egyetlen) megoldás, de a részecskeszűrő esetén a tisztítás is csodákat tehet sokszor.

 • Mik az árulkodó szagok a kipufogóból?

  Gyakran előfordul, hogy az autóból távozó kipufogógáz gyanúsan büdössé válik. A büdös kipufogógáz több okra is visszavezethető, ilyen például, ha olaj szivárog a kipufogó rendszerre; a szivárgás legtöbbször a kipufogócsonknál jelentkezik. A motor felhevülésekor ez az olaj elkezd ráégni az alkatrészekre, és szúrós szag keletkezik.
  Sokszor előfordul az is, hogy az ablak- és ajtótömítések egyszerűen elkopnak, ezáltal az utastérbe is beszökik a kipufogó füstje. Az árulkodó szagok ugyan így hamarabb észlelhetőek, de nem árt a tömítéseket ellenőriztetni. Szokatlan szag esetén pedig azonnal forduljon szakértőhöz mert a belélegzett kipufogógáz nagyon veszélyes az egészségünkre.
  Ha szúrós szagú kipufogógázt érez, azért bizony a katalizátor is sokszor okolható. Amikor a katalizátor elromlik, nem bontja le a motor által előállított ként, és ennek következtében záptojás szag alakul ki. A hibás katalizátort mindig cserélni kell, nem javítható.

 • Mikre utal a kipufogó füstje?

  Kékes vagy szürkés füst távozásáról a leggyakrabban a túlzott olajfogyasztás tehet. Gyakori még az is ilyen jelenségnél, hogy a turbófeltöltő meghibásodik.
  Fehér füstöt is sokszor lehet tapasztalni, de legtöbbször nem jelent problémát, hiszen indítás után csak a kondenzvíz párolog a kipufogó rendszerből. Ám ha a motor bemelegedése után is fennáll a helyzet, akkor mindenképp ellenőrizze a hűtőfolyadék szintet a kiegyenlítő tartályban. Alacsony szint esetén feltehetőleg szivárog a hengerfejtömítésnél vagy valamelyik másik, repedezett tömítésnél.
  Fontos, hogy bármelyik hiba is álljon fenn, érdemes minél előbb szervizhez fordulni, mielőtt a motor teljesen meghibásodna.

 • Hangosabb, mélyebb hangja lett a kipufogónak?

  Ebben az esetben előfordulhat, hogy a kipufogódob elhasználódott, már nem működik megfelelően. Ilyenkor eljön az idő, hogy lecseréltesse, melyet szervizünk készséggel elvégez Önnek. Ha még mélyebb, „menőbb” hangot szeretne elérni, akkor érdemes sport kipufogódobra váltania.
  Előfordulhat az is, hogy az autó kipufogója a szokásostól eltérően, még mélyebben szól, mint kellene. Legtöbb esetben ilyenkor csak egy egyszerű lyukról van szó a kipufogón, ami beforrasztható, vagy még jobb, ha azt a szakaszt lecserélik. Ha komolyabb mély hangot tapasztal, ellenőrizze a kipufogódob körüli tömítéseket, vagy a rendszeren belüli különböző rögzítéseket. Legjobb, ha szakértőre bízza a dolgot, ugyanis akár a motor is károsodhat a komolyabb kipufogó problémák miatt!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata