Kipufogó javítás

A kipufogó javítás mára már bonyolult szakembernek való feladat. A kipufogó rendszer működése kihat a motor teljesítményére, a környezetvédelmi kibocsátási értékek betartására, az autó üzembiztonságára. Korszerű autókban fedélzeti diagnosztika rendszer felügyeli az itt elhelyezett érzékelők, szondák biztos működését, s ha hibát diagnosztizál, még a motort is leállíthatja.

Kipufogórendszerek szakszerű ellenőrzése

Kipufogószervizünk szakemberei teljeskörű kipufogójavítási, szerelési szolgáltatásokkal várják a Szeged környéki autótulajdonosokat! Több évtizedes tapasztalatunkkal végezzük kipufogórendszerek ellenőrzését, így az esetleges hibák feltárása gyors és garantált. Az esetek többségében az alkatrészek cseréje szokta jelenteni a megoldást, de van, amikor a tisztítás, javítás is segíthet. Bármelyikről is legyen szó, mi egyedi igényekre szabott árajánlattal, minőségi szolgáltatásokkal várjuk!

Kipufogó klinika

Szolgáltatásaink között a kipufogó javítás is teljes körű prémium szolgáltatás. Egy alapos kipufogórendszer ellenőrzés után kiderülhet a lambda szonda hiba, a katalizátor hibás működése, az EGR-szelep vagy éppen a részecskeszűrő elszennyeződése elhasználódása, illetve a hozzá kapcsolódó nyomáskülönbség érzékelő. A kipufogó javítás során a csere mindig a drágább, de tartósabb (egyes alkatrészek esetében az egyetlen) megoldás, de a tisztítás is csodákat tehet sokszor.

Kipufogó szerviz
Kérjen Tőlünk időpontot!
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00
Kipufogó javítás és karosszéria javítás

Gyakran ráfutásos baleset következtében mechanikusan sérül a rendszer. A hiba szemmel sokszor alig érzékelhető, de a melegedés vagy a kiszökő forró gáz miatt deformálódhat a lökhárító, az üzemanyagtartályon olvadási sérülés keletkezhet, súlyosabban sérülhet a kipufogó felfüggesztési, rögzítése rendszere, vagyis a halogatás nyomán feljebb mennek a karosszéria javítás árak. Arról már ne is beszéljünk, hogy a lógó, leszakadó kipufogó, ha elszabadul, súlyosabb károkat is okozhat: rongálja vagy leválasztja a hátsó lökhárítót, sérülést okoz a fenéklemezen, ritka és extrém esetben akár az üzemanyag-vezetéken, fékcsövön vagy a futóművön.

Árajánlat, időpont kérése

  (a pontos beazonosítás érdekében csatolja forgalmi engedélyének fotóját)

  (egyszerre több is választható)

  • Mik az árulkodó szagok a kipufogóból?

   Gyakran előfordul, hogy az autóból távozó kipufogógáz gyanúsan büdössé válik. A büdös kipufogógáz több okra is visszavezethető, ilyen például, ha olaj szivárog a kipufogó rendszerre; a szivárgás legtöbbször a kipufogócsonknál jelentkezik. A motor felhevülésekor ez az olaj elkezd ráégni az alkatrészekre, és szúrós szag keletkezik.
   Sokszor előfordul az is, hogy az ablak- és ajtótömítések egyszerűen elkopnak, ezáltal az utastérbe is beszökik a kipufogó füstje. Az árulkodó szagok ugyan így hamarabb észlelhetőek, de nem árt a tömítéseket rendbe tetetni. Szokatlan szag esetén pedig azonnal forduljon szakértőhöz.
   Ha szúrós szagú kipufogógázt érez, azért bizony a katalizátor is sokszor okolható. Ha a katalizátor elromlik, nem bontja le a motor által előállított ként, és ennek következtében záptojás szag alakul ki. A hibás katalizátort mindig cserélni kell, nem javíthatóak.
   Néhány esetben a meghibásodott fűtőradiátor is eredményezhet kellemetlen szagot. Ha az utastérben ülve égett fagyálló szagot érez, akkor nagy valószínűséggel fagyálló szivárgás áll fenn a fűtőradiátornál. Ezen kívül az alkatrész rossz, kopott tömítései is vezethetnek kellemetlen szaghoz. Ilyen esetekben a parkoló autónk alatt látható fagyálló tócsa árulkodhat a problémáról.

  • Mikre utal a kipufogó füstje?

   Kék vagy szürke füst távozásakor a kipufogóból leggyakrabban a túlzott olajfogyasztás áll a probléma hátterében. Gyakori még az is, hogy a turbófeltöltő meghibásodik.
   Fehér füstöt is sokszor lehet tapasztalni, de legtöbbször nem jelent problémát, hiszen indítás után csak a kondenzvíz párolog a kipufogó rendszerből. Ám ha a motor bemelegedése után is fennáll a helyzet, akkor mindenképp ellenőrizze a hűtőfolyadékot. Alacsony szint esetén feltehetőleg szivárog a hengerfejtömítésnél vagy valamelyik másik, repedezett tömítésnél.
   Fontos, hogy bármelyik hiba is álljon fenn, érdemes minél előbb szervizhez fordulni, mielőtt a motor teljesen meghibásodna.

  • Elmúlt a kipufogó mély hangja?

   Ebben az esetben előfordulhat, hogy a kipufogódob elhasználódott, már nem működik megfelelően. Ilyenkor eljön az idő, hogy lecseréltesse, melyet szervizünk készséggel elvégez Önnek. Ha még mélyebb, „menőbb” hangot szeretne elérni, akkor érdemes sport kipufogódobra váltania.
   Előfordulhat az is, hogy az autó kipufogója a szokásostól eltérően, még mélyebben szól, mint kellene. Legtöbb esetben ilyenkor csak egy egyszerű lyukról van szó a kipufogón, ami beforrasztható, vagy még jobb, ha azt a szakaszt lecserélik. Ha komolyabb mély hangot tapasztal, ellenőrizze a kipufogódob körüli tömítéseket, vagy a rendszeren belüli különböző rögzítéseket. Legjobb, ha szakértőre bízza a dolgot, ugyanis akár a motor is károsodhat a komolyabb kipufogó problémák miatt!