Gumiszerviz, gumicsere és centírozás

Szolgáltatásaink közé tartozik a gumiszerelés, gumicsere, kiegyensúlyozás (cetrírozás), gumitárolás, felnicsere, felnijavítás és az új gumiabroncsok, felnik beszerzése. A gumis, mint külön szakma, külön műhely, külön vállalkozás.

Számíthat ránk!

Több munkaállomással, nagy kapacitással rendelkező gumiszervizünk szakértelemmel várja ügyfeleit. Legyen szó gumi- vagy kerékcseréről, centrírozásról, felnicseréről vagy -javításról, mindenben számíthat ránk! Egyedi igényeknek megfelelően munkatársaink a tökéletes gumiabroncs megtalálásában is segítenek. A lecserélt gumikról ugyanúgy gondoskodunk, s „elszállásoljuk” őket a szezonra. Gumihotel szolgáltatásunk keretében optimális körülmények között tároljuk a következő cseréig abroncsait.

Gumicsere – mikor kell a gumiabroncsokat lecserélni?

A gumiszerviz, gumicsere, durrdefekt (eredetileg durchdefekt), átlyukadás, köpenyhasadás. Általában egy évben kétszer esedékes a téli gumi és a nyári gumicsere. Érdemes figyelni a szezonális gumiszerviz akciónkat is. Sok autós felnire szerelten tárolja a téli gumiját is, az ő esetükben lényegében kerékcseréről van ilyenkor szó. Ezt is célszerű a gumiszervizben elvégezni, hiszen ilyenkor elvégezhető a levegőnyomás ellenőrzése, a kerék centrírozása, a gumiköpeny állapotának ellenőrzése. A KA gumiszerviz profi BOSCH TCE 4460 berendezéssel végzi a gumijavítást, gumicserét. Meg lehet beszélni, hogy mikor kell majd új gumit vásárolni, mikor lesznek akciók, hogyan alakulnak az autógumi árak.

Gumicsere centrírozással esetében az ár tartalmazza a gumicsere munkaműveletéhez szükséges segédanyagokat, centrírozáshoz szükséges keréksúlyokat, új gumiabroncs felszerelésekor a gumiszelepeket.

Gumiszerviz
Gumicsere centírozással árak
 • 13-14" (acél) 1 db 2 000 Ft
 • 13-14" (acél) 4 db 8 001 Ft
 • 13-14" (alu) 1 db 2 249 Ft
 • 13-14" (alu) 4 db 8 999 Ft
 • 17-18" (acél) 1 db 2 639 Ft
 • 17-18" (acél) 4 db 10 559 Ft
 • 17-18" (alu) 1 db 2 938 Ft
 • 17-18" (alu) 4 db 11 878 Ft
 • 19" felett (alu) 4 db 15 240 Ft
 • 15-16" (alu) 4 db 9 525 Ft
 • 15-16" (acél) 4 db 8 636 Ft
 • Gumihotel - 1 félév 6 500 Ft

  Gumihotel szolgáltatásunk esetében az ár tartalmazza téli, illetve nyári gumik szakszerű tárolását külön raktárban, gumiápolóval kezelve, fél évre.

Gumicsere akció

Gumicsere centrírozással és az autó felkészítése a téli szezonra. Felmérjük a jármű állapotát, hogy minden megfelel-e a biztonságos közlekedéshez. Gumihotel szolgáltatás nálunk, ha nincs hol tárolnia nyári gumijait, és utastér fertőtlenítés, hogy a téli klíma tisztán működjön autójába. Tekintse meg őszi-téli csomagjainkat!

Kérjen Tőlünk időpontot!
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00
Időpont kérése

  (a pontos beazonosítás érdekében csatolja forgalmi engedélyének fotóját)

  (egyszerre több is választható)

  Szolgáltatásaink

  Gumijavítás és felniszerviz

  Gumiszervizelés alkalmával szükségessé válhat a felnijavítás is. Egészen más az acélfelnik (lemezfelnik) és a könnyűfém felnik javításának módszere, ez – különösen az utóbbi – külön szakértelmet igényel. És persze megszokott, gyakran igénybe vett gumiszerviz szolgáltatás a defektjavítás. Az átszúródott gumit olyan minőségben lehet ma már megjavítani, hogy az első kerékre is bátran visszahelyezhető, és attól sem kell tartani, hogy valami baj lesz. Vannak normál és vannak úgynevezett defekttűrő gumiköpenyek. A defekttűrő gumi is leereszt, de mivel a megerősített oldalfalak tartják valamelyest, így kényelmesen eljuthat a gumiszervizbe. Gumiszervizünkben a többi részleghez hasonlóan korszerű gépeket, berendezéseket és eszközöket, anyagokat használunk. Ez nagyon fontos, mert a jó gép kíméli a gumit, növeli annak élettartamát.

  Kiegyensúlyozás, a kerék centírozás

  Miért fontos a kerekek kiegyensúlyozása? A kiegyensúlyozatlan kerekek a gumiabroncsok, csapágy és egyéb futómű alkatrészek nagyobb mértékű kopásához vezet. A kormány remegése ezen keresztül kimondottan veszélyes, mivel csökkenti a menetstabilitást, ezáltal a közlekedésbiztonságot is. A KA Gumiszerviz korszerű kerékkiegyensúlyozó gépek segítségével maradéktalanul kiküszöböli a kiegyensúlyozatlanságot. Gumiszervizünkben kitűnő minőségű BOSCH WBE 4420 kerékkiegyensúlyozó berendezéssel dolgozunk, ami garantálja a pontosságot és gyors szervizelést. A nem megfelelően beállított kerekek egyik jele, ha ráz a kormány – ez kimondottan veszélyes, mivel csökkenti a menetstabilitást, ezáltal a közlekedésbiztonságot is. Amennyiben a rázkódás mellett, vagy attól függetlenül valamely oldalra húz a kormány, minél előbb futómű beállítás szükségeltetik, melyet szervizünk szakszerűen elvégez Önnek – kérjen tőlünk időpontot!

  Gumiszerviz és gumibolt

  A gumiszervizünk mellett ott van az alkatrészáruház, amely széles választékot kínál gumiköpenyekből versenyképes áron, akciók idején kifejezetten kedvező árfekvésben kaphatók gumiköpenyek. A másik lehetőséget a webáruház kínálja külön gumikereső szolgáltatással: a megadott paraméterek alapján gyorsan kikereshetők a különböző márkák árai. Ráadásul, ha a kívánt áru nincs éppen raktáron, akkor is rendelhető és rövid időn belül átvehető. Használt gumit ne keressen üzletünkben. Gumiszervizek többsége sem ajánlja a használt gumik vásárlását, mivel más tulajdonságú autók alatt koptak.

  Gumihotel, gumitárolás

  A KA gumiszerviz Szeged műhelyének mind kedveltebb szolgáltatása a gumihotel. A téli vagy nyári gumit megfelelő körülmények, fény- és hőmérsékleti viszonyok mellett tároljuk. Akár gumiszerviz akció keretében gumicserével egy csomagban is választható. Előre egyeztet időpontban előkészítjük gumiabroncsait, ellenőrizzük és szakszerűen felszereljük, a levett készlet pedig mehet a másik helyére vissza a gumiszerviz hotelébe.

  • Hogyan állítsuk be a megfelelő guminyomást?

   Örök dilemma az autótulajdonosok körében, hogy hány bar nyomás kell a gumikba. Tudniuk kell, hogy nincs általánosan előírt bar nyomás, ugyanis minden autótípus – súlyából és maximális sebességből eredően – más-más guminyomást igényel. Honnan tudhatja meg, hogy ideális esetben mennyi levegő kell az abroncsba? Nos, leghamarabb a járműhöz kapott gyártói kézikönyvből. Ha az épp nincs kéznél, akkor nagy valószínűséggel a gyártás során elhelyeztek egy matricát, amelyen feltüntették az ideális abroncsnyomást különböző körülmények között. Ez általában az ajtóoszlopon, a tanksapka fedelén vagy a kesztyűtartóban található. A guminyomást érdemes 2-3 hetente ellenőriznie autóján!
   A 2014 után forgalomba helyezett autókba kötelező az úgynevezett TPMS (abroncsnyomás-ellenőrző) rendszer gyári beépítése. Ez a rendszer automatikusan figyelmezteti a gépjármű vezetőt az esetleges gumiabroncs nyomás változásáról.

  • Gumicsere ideális ideje – mikor válik használhatatlanná egy abroncs?

   A régi gumik ideális lecserélési ideje újakra több tényezőtől is függ. Az egyik ilyen befolyásoló tényező az abroncs évjárata. Hallott már a DOT számról? Ez az az adat, melynek az utolsó négy karaktere jelöli a gumik gyártási idejét. A DOT szám a gumiabroncs oldalán található, s második két karaktere a gyártási évet, míg az első kettő a gyártás hetét jelenti. A gumik élettartama 10 év, tehát nem feltétlen kell „frissen gyártott” abroncsokat vásárolnia; pl. ha egy 4 éve gyártott „új”, használatlan gumit vásárol, akkor azt még 6 évig használhatja ideális esetben. Rendszeres használat esetén maximum 5 évet javasol a legtöbb gyártó, utána érdemes újakra váltani.
   Az új gumik vásárlási idejének elérkezését befolyásoló másik fő tényező a gumiprofil mélység. A szabályok szerint a személyautók tekintetében 1,6 mm a minimális profilmélység nyári gumik esetén, a téli gumiknál viszont ez az érték 4 mm – ezek alatt már túl kopottnak, használhatatlannak minősülnek. A gumicsere idejének meghatározásához nem feltétlenül van szükség profilmélység-mérőre, ugyanis mára már a legtöbb abroncsot ellátják kopásjelzővel. A kopásjelző helyét az abroncson egy háromszög vagy a TWI (Tread Wear Indicator) felirat jelöli. Ha a gumi profilja eléri a kopásjelzőt, akkor feltétlenül esedékes a gumicsere!

  • Mire figyeljünk új autógumik vásárlása esetén?

   A DOT szám és a kopásjelző mellett egyéb, fontos jelöléseket is leolvashatunk a gumiabroncsról. Az első, és egyik legalapvetőbb a méretjelölés: az első szám a gumiszélesség milliméterben megadva, a második a szélesség-magasság aránya százalékban megadva, az utána lévő betű a szerkezetet jelöli – pl. az R a radiál szerkezetet –, az utolsó szám pedig a felni átmérője col mértékegységben megadva. Az abroncsról leolvasható még a terhelési index (LI), mely a maximális terhelhetőséget jelöli a gyárilag előírt nyomásérték alkalmazásával. Leolvasható még a sebességindex is (SI), mely a legnagyobb megengedett sebességet ismerteti.
   Gumicsere idején más adatokat is érdemes figyelembe vennünk, ha új gumikat veszünk. Fontos még a gumiabroncs külső zajszintje, amit decibelben adnak meg, illetve az üzemanyag fogyasztás, amit a gördülési ellenállásból kalkulálnak. Minél alacsonyabb az ellenállás, annál nagyobb az üzemanyag-hatékonyság.

  • Mi a leszerelt gumik optimális tárolási módja és helye?

   Amennyiben nem kívánja igénybe venni gumihotel szolgáltatásunkat, úgy mindenképp fontos odafigyelnie a gumik otthoni tárolási módjára! Mindenek előtt célszerű krétával vagy egyéb, gumira fogó eszközzel megjelölni a helyzetüket (pl. bal hátsó) és menetirányukat. Ezután ajánlatos lemosni, és teljesen megszárítani az abroncsokat – főleg, ha téli gumikról van szó. A tárolás helye éppoly fontos, mint a körülményei. Ajánlott esetben a helyiségnek hűvösnek kell lennie, továbbá szükséges a teljes páramentesség, szárazság és kellő sötétség is. Fontos, hogy ne érje őket napsugárzás, és semmilyen vegyi anyag sem.

   Amennyiben biztosra szeretne menni gumicsere előtt, kérje kollégáink tájékoztatását, tanácsát az általunk forgalmazott gumikat illetően – készséggel állnak rendelkezésére!