Lengéscsillapító mérés, lengéscsillapító csere

Elhasználódott lengéscsillapítókkal megnő a féktávolság és jelentősen csökken a jármű irányíthatósága. Mérje be lengéscsillapítóját műhelyünkben, lengéscsillapító csere nálunk!

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje

Bosch Car Service minősítésű szakműhelyünkben hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérését és cseréjét egyaránt vállaljuk! Előzetes egyeztetés után az előre megbeszélt igényekhez mérten állítjuk össze árajánlatunkat. Ügyfeleink körében a gyári minőséget képviselő Kyb, Monroe és Sachs lengéscsillapítók a legnépszerűbbek, ám az árérzékenyebb autótulajdonosokra ugyanúgy gondolunk. Tegyen minket próbára, s kérjen tőlünk árajánlatot!

Lengéscsillapító mérés
A lengéscsillapító mérését a gumiabroncsok nyomásának beállítása után végezzük el. A műszer egy időben egy tengely mérését teszi lehetővé majd a két tengely lemérése után egy mérési jegyzőkönyvet készít. A kapott eredmény %-os arányban mutatja a négy keréknél mért lengéscsillapítottságot. Időszakos szervizek alkalmával célszerű ezt a gyors mérést elvégeztetni.
Lengéscsillapító mérés
Lengéscsillapító csere
Lengéscsillapító csere esetén kiszerelésre kerül a hibás lengéscsillapító. A kiszerelés során minden esetben ellenőrzésre kerül a lengéscsillapító porvédője illetve az ütközője. Amennyiben szükséges a hibás porvédőket, ütközőket cseréljük. Megvizsgáljuk továbbá a lengéscsillapító rögzítő alkatrészeit az úgynevezett torony szilentet illetve toronycsapágyat is. Miután a cserére szorult alkatrészek beépítésre kerültek ezután minden esetben javasoljuk a futómű műszeres ellenőrzését illetve beállítását.
  • Lengéscsillapító mérés 2 500 Ft
Lengéscsillapító mérés menete
A lengéscsillapító tulajdonképpen a biztonságos úttartást teszi lehetővé. Lengéscsillapító hibára utaló jelek, amikor a karosszéria túl nagy kilengése észlelhető és kanyarodás közben elvész a stabilitás. Ha a kerekek felől kopogó hang hallható, a fékút egyre nagyobb és a gumik fokozottan, egyenetlenül, kagylósan kopnak. Lengéscsillapító mérést 20 ezer kilométerenként célszerű megismételni szakműhelyben.
Lengéscsillapító csere Szegeden

Általában 20.000 kilométerenként meg kell mérni a lengéscsillapítók működését. Erre a lengéscsillapító vizsgálatra egy komputervezérelt ellenőrző pad szolgál. A berendezés kerekenként mozgatja a kocsit és méri a kitérések hosszát, a csillapodás mértékét időben. Tulajdonképpen azt állapítja meg, hogy különböző rezonanciaviszonyok mellett a jármű a tömegének hány  százalékával nyomja az utat.

Adaptív lengéscsillapítók szervizelése

Az adaptív (ADS = adaptive damping system) lengéscsillapítók beszerelése egyre inkább kezd terjedni az új, modern autók esetében. Nagyon előnyös az ilyen alkatrészek alkalmazása, mivel ezek a lengéscsillapítók aktívan alkalmazkodnak a körülmények módosulásához.  Vezetés közben is egyértelműen érezhetőek a különbségek a hagyományos verzióhoz képest: kanyarodás, fékezés közben stabilabban tartható kézben a karosszéria mozgása, ezáltal nem csak a biztonságot, de a komfortérzetet is növeli. Szervizünkben az adaptív lengéscsillapítók mérését, cseréjét is vállaljuk. Az adaptív technológiai újítás mellett is elengedhetetlen azonban a futómű megfelelő beállítása.

Kérjen Tőlünk időpontot!
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00
Lengéscsillapító csere olcsón is megoldható

Az ár, vagyis a munkadíj kedvező, ha az alkatrészt is nálunk vásárolja. Mind az üzletünk, mind a webáruházunk választéka lehetővé teszi a megfelelő darab kiválasztását. Új lengéscsillapítók vásárlása KYB, Sachs, Monroe (stb.) Szegeden a KA boltjában kedvezményes árakon, webáruházból előre megrendelhető és átvehető üzletünkben. Győződjön meg minőségi kínálatunkról és akciós árainkról!

Időpont kérése

    (a pontos beazonosítás érdekében csatolja forgalmi engedélyének fotóját)

    (egyszerre több is választható)