Lengéscsillapító mérés, lengéscsillapító csere

Elhasználódott lengéscsillapítókkal megnő a féktávolság, és jelentősen csökken a jármű irányíthatósága. Méresse be lengéscsillapítóját műhelyünkben, cseréltesse autójának lengéscsillapítóit Szegeden a Kovács Autó Bosch Car szervizében!

Lengéscsillapító mérés : bruttó 2500 Ft

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje
  • Lengéscsillapító mérés bruttó 2 500 Ft

A lengéscsillapító mérését a gumiabroncsok nyomásának beállítása után végezzük el. A műszer egy időben egy tengely mérését teszi lehetővé, majd a két tengely lemérése után egy mérési jegyzőkönyvet készít. A kapott eredmény %-os arányban mutatja a négy keréknél mért lengéscsillapítottságot. Időszakos szervizek alkalmával célszerű ezt a gyors mérést elvégeztetni.

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje

Lengéscsillapító csere esetén kiszerelésre kerül a hibás lengéscsillapító. A kiszerelés során minden esetben ellenőrzésre kerül a lengéscsillapító porvédője, illetve az ütközője. Amennyiben szükséges a hibás porvédőket, ütközőket cseréljük. Megvizsgáljuk továbbá a lengéscsillapító rögzítő alkatrészeit, az úgynevezett toronyszilentet, illetve toronycsapágyat is. Miután a cserére szorult alkatrészek beépítésre kerültek, minden esetben javasoljuk a futómű műszeres ellenőrzését, valamint szükség szerint a beállítását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Lengéscsillapító mérés menete

Lengéscsillapító mérésA lengéscsillapító tulajdonképpen a biztonságos úttartást teszi lehetővé. Lengéscsillapító hibára utaló jelek, amikor a karosszéria túl nagy kilengése észlelhető, és kanyarodás közben elvész a stabilitás. Ha a kerekek felől kopogó hang hallható, a fékút egyre nagyobb és a gumik fokozottan, egyenetlenül, kagylósan kopnak biztosra vehetjük, hogy egy rossz lengéscsillapító az ok. Általában 20.000 kilométerenként célszerű ellenőrizni a lengéscsillapítók működését. Erre a lengéscsillapító vizsgálatra egy számítógépes program által vezérelt ellenőrzőpad szolgál. A berendezés kerekenként mozgatja a kocsit, és méri a kitérések hosszát, a csillapodás mértékét időben. Tulajdonképpen azt állapítja meg, hogy különböző rezonanciaviszonyok mellett a jármű a tömegének hány százalékával nyomja az utat.

Adaptív lengéscsillapítók szervizelése

Az adaptív (ADS = adaptive damping system) lengéscsillapítók beszerelése egyre inkább kezd elterjedni az új, modern autók esetében. Nagyon előnyös az ilyen alkatrészek alkalmazása, mivel ezek a lengéscsillapítók aktívan alkalmazkodnak a körülmények módosulásához. Vezetés közben is egyértelműen érezhetőek a különbségek a hagyományos verzióhoz képest: kanyarodás, fékezés közben stabilabban tartható kézben a karosszéria mozgása, ezáltal nem csak a biztonságot, de a komfortérzetet is növeli. Szervizünkben az adaptív lengéscsillapítók mérését, cseréjét is vállaljuk. Az adaptív technológiai újítás mellett is elengedhetetlen azonban a futómű megfelelő beállítása.

Lengéscsillapító csere olcsón is megoldható

A lengéscsillapító csere általában nem tartozik az olcsó javítási műveletek közé. Szervizünkben a Kovács Autó webáruházában megtalálható alkatrész árakkal dolgozunk így kíméljük meg pénztárcáját! Hatékony berendezéseinkkel, korszerű célszerszámainkkal felszerelt Bosch Car szervizünk lengéscsillapító csere szolgáltatásával nem csak pénzt, de időt is megtakaríthat! Lengéscsillapító csere esetén a futómű műszeres ellenőrzése díjtalan.