Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lengéscsillapító mérés, lengéscsillapító csere

Elhasználódott lengéscsillapítókkal megnő a féktávolság, és jelentősen csökken a jármű irányíthatósága. Méresse be lengéscsillapítóját műhelyünkben, cseréltesse autójának lengéscsillapítóit Szegeden a KA Bosch Car szervizében!

Lengéscsillapító mérés, lengéscsillapító csere

Elhasználódott lengéscsillapítókkal megnő a féktávolság, és jelentősen csökken a jármű irányíthatósága. Méresse be lengéscsillapítóját műhelyünkben, cseréltesse autójának lengéscsillapítóit Szegeden a KA Bosch Car szervizében!

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje

A lengéscsillapító mérését a gumiabroncsok nyomásának beállítása után végezzük el. A műszer egy időben egy tengely mérését teszi lehetővé, majd a két tengely lemérése után egy mérési jegyzőkönyvet készít. A kapott eredmény %-os arányban mutatja a négy keréknél mért lengéscsillapítottságot. Időszakos szervizek alkalmával célszerű ezt a gyors mérést elvégeztetni.

+36-62-554-013

Időpont kérés

szerviz@ka-autoszerviz.hu

Árajánlat, időpont kérés

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje

A lengéscsillapító mérését a gumiabroncsok nyomásának beállítása után végezzük el. A műszer egy időben egy tengely mérését teszi lehetővé, majd a két tengely lemérése után egy mérési jegyzőkönyvet készít. A kapott eredmény %-os arányban mutatja a négy keréknél mért lengéscsillapítottságot. Időszakos szervizek alkalmával célszerű ezt a gyors mérést elvégeztetni.

Lengéscsillapító mérés:
bruttó 3 250 Ft

Lengéscsillapító csere ára függ az adott gépjármű típusától, ezért kérje szakértő kollégáink segítségét!

*Az árak Kis- és Középkategóriás gépjárművek esetén érvényesek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!
Lengéscsillapító javítás

Bosch Car Service minősítésű szakműhelyünkben hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérését és cseréjét egyaránt vállaljuk!

Ügyfeleink körében a gyári minőséget képviselő Kyb, Monroe és Sachs lengéscsillapítók a legnépszerűbbek, ám az ár érzékenyebb autótulajdonosokra is ugyanúgy gondolunk.

Gyorsak vagyunk, nem kell napokat várnia gépjárművére!

Az anyacég webáruházában található autóalkatrész árakat alkalmazva verhetetlen árakat tudunk biztosítani!

Kérjen tőlünk időpontot és kollégánk nyitvatartási időben, akár 1 órán belül felkeresi Önt a további teendők egyeztetése céljából.

  • Lengéscsillapító mérés bruttó 3 250 Ft

*Az árak Kis- és Középkategóriás gépjárművek esetén érvényesek.

Lengéscsillapító csere ára függ az adott gépjármű típusától, ezért kérje szakértő kollégáink segítségét!

Hagyományos és adaptív lengéscsillapítók mérése és cseréje

Lengéscsillapító csere esetén kiszerelésre kerül a hibás lengéscsillapító. A kiszerelés során minden esetben ellenőrzésre kerül a lengéscsillapító porvédője, illetve az ütközője. Amennyiben szükséges a hibás porvédőket, ütközőket cseréljük. Megvizsgáljuk továbbá a lengéscsillapító rögzítő alkatrészeit, az úgynevezett toronyszilentet, illetve toronycsapágyat is. Miután a cserére szorult alkatrészek beépítésre kerültek, minden esetben javasoljuk a futómű műszeres ellenőrzését, valamint szükség szerint a beállítását.

Lengéscsillapító mérés menete

A lengéscsillapító tulajdonképpen a biztonságos úttartást teszi lehetővé. Lengéscsillapító hibára utaló jelek, amikor a karosszéria túl nagy kilengése észlelhető, és kanyarodás közben elvész a stabilitás. Ha a kerekek felől kopogó hang hallható, a fékút egyre nagyobb és a gumik fokozottan, egyenetlenül, kagylósan kopnak biztosra vehetjük, hogy egy rossz lengéscsillapító az ok. Általában 20.000 kilométerenként célszerű ellenőrizni a lengéscsillapítók működését. Erre a lengéscsillapító vizsgálatra egy számítógépes program által vezérelt ellenőrzőpad szolgál. A berendezés kerekenként mozgatja a kocsit, és méri a kitérések hosszát, a csillapodás mértékét időben. Tulajdonképpen azt állapítja meg, hogy különböző rezonanciaviszonyok mellett a jármű a tömegének hány százalékával nyomja az utat.

Adaptív lengéscsillapítók szervizelése

Az adaptív (ADS = adaptive damping system) lengéscsillapítók beszerelése egyre inkább kezd elterjedni az új, modern autók esetében. Nagyon előnyös az ilyen alkatrészek alkalmazása, mivel ezek a lengéscsillapítók aktívan alkalmazkodnak a vezetési körülmények módosulásához. Vezetés közben is egyértelműen érezhetőek a különbségek a hagyományos verzióhoz képest: kanyarodás, fékezés közben stabilabban tartható kézben a karosszéria mozgása, ezáltal nem csak a biztonságot, de a komfortérzetet is növeli. Képes alkalmazkodni a vezetési körülményekhez az elektronikus vezérlésének köszönhetően. Menet közben meg tud változni a lengéscsillapítás dinamikája akár a másodperc törtrésze alatt is. Ezt a lengéscsillapítóban található folyadék áramlásának változtatásával érik el a gyártók.  Szervizünkben az adaptív lengéscsillapítók mérését, cseréjét is vállaljuk. Az adaptív technológiai újítás mellett is elengedhetetlen azonban a futómű megfelelő beállítása.

Lengéscsillapító csere olcsón is megoldható

A lengéscsillapító csere általában nem tartozik az olcsó javítási műveletek közé. A legtöbb esetben a lengéscsillapító meghibásodását a lengéscsillapító porvédő sérülése okozza. A sérült porvédő miatt a lengéscsillapító szárra főleg esős útviszonyok esetén sár és por kerülhet, amely a lengéscsillapító karmantyújának kopásához vezet. A kopott karmantyún keresztül szivárogni kezd a benne levő olaj a  lengéscsillapítóból, ezáltal a működése, hatékonysága rohamosan csökkenni fog. Ezért is lényeges időnként ellenőrizni a lengéscsillapító porvédő alkatrészeit és amennyiben szükséges cseréltetni azokat. Új lengéscsillapító beszerelésekor célszerű egyidőben kicserélni a porvédőket. Szervizünkben az anyacég webáruházában megtalálható alkatrész árakkal dolgozunk így kíméljük meg pénztárcáját! Hatékony berendezéseinkkel, korszerű célszerszámainkkal felszerelt Bosch Car szervizünk lengéscsillapító csere szolgáltatásával nem csak pénzt, de időt is megtakaríthat! Lengéscsillapító csere esetén a futómű műszeres ellenőrzése díjtalan.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata