Autó műszaki vizsga, műszaki vizsgáztatás

Felkészítés a műszaki vizsgára

Garantáltan felkészítjük gépkocsiját a sikeres műszaki vizsgára. Precíz Bosch műszerekkel átvizsgáljuk gépkocsiját és elvégezzük szükséges szerviz feladatokat.

Műszaki vizsga Szegeden

Munkatársunk elviszi autóját a műszaki vizsga helyszínére, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat, majd a sikeres műszaki vizsgáztatás után elintézzük az okmányokat is.

Értesítő szolgáltatás

Műszaki vizsgáztatás végeztével értesítjük Önt a jármű és az iratok árvételére és felajánljuk önnek, hogy időben értesítjük a következő esedékes vizsgáztatás előtt újabb időpont egyeztetésre.
Árajánlat, időpont kérés

(a pontos beazonosítás érdekében csatolja forgalmi engedélyének fotóját)

(egyszerre több is választható)

Szükséges okmányok, iratok

Felkészítés műszaki vizsgára

Szakembereink pontosan tudják, hogy mik a gépkocsival szemben a műszaki vizsgán támasztott követelmények. Egy jól karbantartott gépkocsi ezeknek általában megfelel. Sokan, különösen a régebbi autók esetében megoldják az olaj, a szűrők cseréjét, a fékbetétekre is odafigyelnek, de a rendszeres szervizelést hanyagolják. Ilyenkor egy állapotfelmérés, diagnosztika, vagyis egy rutinszerű, de alapos átvizsgálás mindenképpen szükséges lehet. Ezt követik az előírt munkafázisok.

 • Mi kerül átnézésre a műszaki vizsga során?

  Műhelyünk műszaki vizsgára való felkészítésre meghatározott munkalistáján szerepel a fékhatás mérése, a lengéscsillapító mérés, a futómű ellenőrzése, vagyis a futómű-diagnosztika, a karosszéria állapotának felmérése, a folyadékszintek ellenőrzése, a világítások ellenőrzése, a fényszórók képének ellenőrzése, a törlő és mosóberendezések helyes működésének ellenőrzése. Ha minden rendben van, mehet a műszaki vizsgára a kocsi. Ha hibát találunk, arról értesítjük a tulajdonost, megadjuk az árajánlatot és az egyeztetést követően a gépkocsit prémium minőségben megjavítjuk, természetesen vállalva a megfelelő garanciákat.

 • Milyen papírok szükségesek a műszaki vizsgához?

  A lebonyolításhoz meghatalmazás szükséges. Kell még a forgalmi engedély, a kötelező biztosítás meglétét igazoló befizetői bizonylat vagy a biztosítási zöld kártya. Kellenek még a megbízó okmányai: magánszemély (a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő személy) esetében személyi igazolvány és lakcímkártya. Ha viszont cég a tulajdonos, kell a cégbírósági bejegyzés másolati példánya, egy aláírási címpéldány, szintén másolatban és hozzuk magunkkal a céges bélyegzőt is. A többi a szerviz dolga. Műhelyünknek megvan a kapcsolatrendszere a szegedi vizsgaállomásokkal, időpontot foglal, viszi-hozza a kocsit az szerelőnk. A műszaki vizsga mindig sikeres és az okmányokba bekerül a megrendelő az új bejegyzésekkel kapja vissza az okmányokat.

 • Kaphatok értesítést a közelgő szükséges szervizelésről, vagy vizsgáztatásról?

  A személygépkocsi műszaki vizsga alkalmával elvégzik a környezetvédelmi mérést (korábban ennek külön igazolása volt a zöld kártya (környezetvédelmi tanúsítvány). A vizsgasoron külön padokon átvizsgálják a futóművet (lengéscsillapítókat), a fékrendszert, a motort, a kipufogórendszert, a világítást, a biztonsági felszereléseket, még az ablaktörlő megfelelő működését is, és a karosszériát. A legrosszabb, ha lejárt a forgalmink. Rossz esetben bevonhatják a rendszámot, a forgalmi engedélyt, szigorított műszaki vizsgáztatás válik szükségessé, ahová csak útvonalengedéllyel vihetjük a kocsit. Ilyenkor aztán tényleg szükséges a szakszerű segítség, mivel az alapos átvizsgálás kötelező igazolni. Hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön az autós, hasznos szolgáltatás a vizsgaidőpont figyelése. Az a vásárlónk, aki megadja kocsija adatait, köztük a vizsgaidőpontot is, az esedékesség előtt időben értesítést kap tőlünk a kívánt módon: e-mailben vagy telefonon a szükségessé váló szervizelésről vagy vizsgáztatásról.

 • A műszaki vizsga hány évente kell?

  Új gépjárműveknél 4 éves kora után kötelező az első műszaki vizsgáztatás, azután 2 évente kell ismételni. A műszaki vizsga érvényessége a vizsga napjától számított 2 év. Akkor is, ha érvényesség lejárta előtt 30 nappal készül el a műszaki vizsga, így lesz pontos az érvényesség ideje. Ezért érdemes inkább előbb elvégeztetni a műszaki vizsgát, mint esetleg kockáztatni, hogy túlcsúszunk a határidőn.

 • Biztosítást is választhatok a vizsgáztatás mellé?

  Autója műszaki vizsga mellé válassza kedvező árú Utazás biztosítás csomagjainkat, hogy mindig legyen segítsége az utakon. Műszaki probléma esetén, ha útközben lerobban, így mindig kéznél lesz a gyors megoldás. Magyarországon belül már 3000 forinttól egy éven keresztül biztosítva lesz az utakon. Tekintse meg Assistance szolgáltatásunk.