Autó műszaki vizsga, műszaki vizsgáztatás

Felkészítés a vizsgára

Rendelje meg!

Garantáltan felkészítjük gépkocsiját a sikeres műszaki vizsgára. Precíz Bosch műszerekkel átvizsgáljuk gépkocsiját és elvégezzük szükséges szerviz feladatokat. Jöhet a műszaki vizsgáztatás!

Műszaki vizsga Szeged

Bízza ránk!

Munkatársunk elviszi autóját a műszaki vizsga helyszínére, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat, majd a sikeres műszaki vizsgáztatás után elintézzük az okmányok hivatalos ügyeit is.

Értesítő szolgáltatás

Garantált siker!

Műszaki vizsgáztatás végeztével értesítjük Önt a jármű és az iratok árvételére és felajánljuk önnek, hogy időben értesítjük a következő esedékes vizsgáztatás előtt újabb időpont egyeztetésre.

Műszaki vizsga Szeged

Az Ön kényelmének érdekében műhelyünk elvégzi gépkocsijának műszaki vizsgálatát és a garantálja a sikeres vizsgáztatást.

Műszaki vizsgáztatást kérek!

Minden mező kitöltése kötelező!

Autó műszaki vizsga
Autó műszaki vizsgáztatás

SZÜKSÉGES OKMÁNYOK, IRATOK

Felkészítés műszaki vizsgára

Szakembereink pontosan tudják, hogy mik a gépkocsival szemben a műszaki vizsgán támasztott követelmények. Egy jól karbantartott gépkocsi ezeknek általában megfelel. Sokan, különösen a régebbi autók esetében megoldják az olaj, a szűrők cseréjét, a fékbetétekre is odafigyelnek, de a rendszeres szervizelést hanyagolják. Ilyenkor egy állapotfelmérés, diagnosztika, vagyis egy rutinszerű, de alapos átvizsgálás mindenképpen szükséges lehet. Ezt követik az előírt munkafázisok.

Mit nézünk át a műszaki vizsga során?

Műhelyünk műszaki vizsgára való felkészítésre meghatározott munkalistáján szerepel a fékhatás mérése, a lengéscsillapító mérés, a futómű ellenőrzése, vagyis a futómű-diagnosztika, a karosszéria állapotának felmérése, a folyadékszintek ellenőrzése, a világítások ellenőrzése, a fényszórók képének ellenőrzése, a törlő és mosóberendezések helyes működésének ellenőrzése. Ha minden rendben van, mehet a műszaki vizsgára a kocsi. Ha hibát találunk, arról értesítjük a tulajdonost, megadjuk az árajánlatot és az egyeztetést követően a gépkocsit prémium minőségben megjavítjuk, természetesen vállalva a megfelelő garanciákat.

Műszaki vizsgához szükséges papírok

A lebonyolításhoz meghatalmazás szükséges. Kell még a forgalmi engedély, a kötelező biztosítás meglétét igazoló befizetői bizonylat vagy a biztosítási zöld kártya. Kellenek még a megbízó okmányai: magánszemély (a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő személy) esetében személyi igazolvány és lakcímkártya. Ha viszont cég a tulajdonos, kell a cégbírósági bejegyzés másolati példánya, egy aláírási címpéldány, szintén másolatban és hozzuk magunkkal a céges bélyegzőt is. A többi a szerviz dolga. Műhelyünknek megvan a kapcsolatrendszere a szegedi vizsgaállomásokkal, időpontot foglal, viszi-hozza a kocsit az szerelőnk. A műszaki vizsga mindig sikeres és az okmányokba bekerül a megrendelő az új bejegyzésekkel kapja vissza az okmányokat.

Vizsgaidőpont értesítés szolgáltatás

A személygépkocsi műszaki vizsga alkalmával elvégzik a környezetvédelmi mérést (korábban ennek külön igazolása volt a zöld kártya (környezetvédelmi tanúsítvány). A vizsgasoron külön padokon átvizsgálják a futóművet (lengéscsillapítókat), a fékrendszert, a motort, a kipufogórendszert, a világítást, a biztonsági felszereléseket, még az ablaktörlő megfelelő működését is, és a karosszériát. A legrosszabb, ha lejárt a forgalmink. Rossz esetben bevonhatják a rendszámot, a forgalmi engedélyt, szigorított műszaki vizsgáztatás válik szükségessé, ahová csak útvonalengedéllyel vihetjük a kocsit. Ilyenkor aztán tényleg szükséges a szakszerű segítség, mivel az alapos átvizsgálás kötelező igazolni. Hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön az autós, hasznos szolgáltatás a vizsgaidőpont figyelése. Az a vásárlónk, aki megadja kocsija adatait, köztük a vizsgaidőpontot is, az esedékesség előtt időben értesítést kap tőlünk a kívánt módon: e-mailben vagy telefonon a szükségessé váló szervizelésről vagy vizsgáztatásról.

Műszaki vizsga hány évente kell?

Új gépjárműveknél 4 éves kora után kötelező az első műszaki vizsgáztatás, azután 2 évente kell ismételni. A műszaki vizsga érvényessége a vizsga napjától számított 2 év. Akkor is, ha érvényesség lejárta előtt 30 nappal készül el a műszaki vizsga, így lesz pontos az érvényesség ideje. Ezért érdemes inkább előbb elvégeztetni a műszaki vizsgát, mint esetleg kockáztatni, hogy túlcsúszunk a határidőn.

Vizsgáztatás biztosítással

Autója műszaki vizsga mellé válassza kedvező árú Utazás biztosítás csomagjainkat, hogy mindig legyen segítsége az utakon. Műszaki probléma esetén, ha útközben lerobban, így mindig kéznél lesz a gyors megoldás. Magyarországon belül már 3000 forinttól egy éven keresztül biztosítva lesz az utakon. Tekintse meg Assistance szolgáltatásunk.