Olajcsere, motorolaj, olajszűrő és légszűrő csere

A motorolaj csere elengedhetetlenül fontos

Olajcsere és időszakos karbantartás, a motorolaj csere a gépjármű gyári előírása szerint minden időszakos karbantartás, szerviz intervallum alkalmával elengedhetetlen!

olajcsere

Olajcsere helyett inkább szerviz intervallumot kellene mondanunk. Ha csak arról volna szó, hogy a gépkocsi motorjában levő kenőanyag – motorolaj – bizonyos mértékben mindig fogy, elhasználódik, felvizesedik, veszít viszkozitásából, hőtűrő képességéből, ezért használati időtartama korlátos, tehát időnként le kell cserélni az olajat. Az olajcsere egy olyan olcsó beavatkozás, amely nagy mértékben segít megőrizni a motor élettartamát, a gépkocsi üzembiztonságát, használati értékét. Az olajcsere házilag a környezetvédelmi előírások betartása és az olajcsere alkalmával cserélendő szűrő mellett még érdemes átnézetnünk járművünk állapotát műhelyünkben. Az olajcsere ára autótípusonként változó, adja meg autója adatait és kérjen árajánlatot Tőlünk!

Kérjen időpontot, vagy árajánlatot!

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Egy érdekes javítási sztori műhelyünkben

Egy ügyfelünk olyan panasszal érkezett az autójával kapcsolatban, hogy autópályán 130 km/h feletti sebességnél a műszerfalon kigyullad az olajnyomás figyelmeztető lámpa. Szakembereink a BOSCH KTS 560-as diagnosztikai műszerrel olvasták a motorvezérlőegység hibatárolót, amiben a motorolaj nyomás statikus szabályzásának hibája volt eltárolva. Ezután a műszeres olajnyomás mérését is elvégeztük, ahol azt tapasztaltuk, hogy az előírt értékhez képest az olajnyomás tényleges értéke 1 bar-ral kevesebb volt.
Szétszedve  az autó motorját, az olajteknőben törött láncfeszítő darabokat találtunk.
Teljes motorbeltér tisztításra és komplett vezérműlánc készletet cserére volt szükség, kiegészítve egy olajnyomás szabályzó szeleppel.
Javítás után az ismételt olajnyomás mérésekor az előírt olajnyomás érték volt mérhető.

hasznos infók