Kuplungjavítás, kettőstömegű lendkerék, kinyomócsapágy és kuplungszett csere

Kuplungszerviz Szegeden, minőségi alkatrészek, szakszerű javítás a Kovács Autó webáruházában megtalálható alkatrészárakkal.

Kuplungjavítás, kettőstömegű lendkerék, kinyomócsapágy és kuplungszett csere

Kuplungszerviz Szegeden, minőségi alkatrészek, szakszerű javítás az anyacég webáruházában megtalálható alkatrészárakkal.

Kuplungjavítás rövid határidővel!

Az autójavítás során a kuplung javítása nem tartozik a gyors és pénztárcakímélő javítások közé, de kedvező alkatrészárainkkal a legolcsóbban tudjuk kihozni Önnek!

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

szerviz@ka-autoszerviz.hu

Árajánlat, időpont kérés

Kuplungjavítás rövid határidővel!

Az autójavítás során a kuplung javítása nem tartozik a gyors és pénztárcakímélő javítások közé, de kedvező alkatrészárainkkal a legolcsóbban tudjuk kihozni Önnek!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Gyorsak vagyunk, nem kell napokat várnia gépjárművére!

Az elvégzett munkára és a beszerelt alkatrészekre garanciát vállalunk!

Az anyacég webáruházában található autóalkatrész árakat alkalmazva verhetetlen árakat tudunk biztosítani!

A feltárt hibákat fotókkal is dokumentáljuk, amelyeket emailben is elküldünk Önnek.

Kérjen tőlünk időpontot és kollégánk nyitvatartási időben, akár 1 órán belül felkeresi Önt a további teendők egyeztetése céljából.

Honnan tudjuk, hogy az autónk kuplungja meghibásodott? Biztosan sok autós tapasztalta már, hogy sebességváltás közben a váltókar működése nehézkes, vagy akár egyáltalán nem is kapcsolható a kívánt fokozat. Ebben az esetben eljött az ideje a kuplung javításának. A kuplung kopásának kísérő jelensége lehet továbbá még az a jelenség is, hogy az autó gyorsulása nem megfelelő. A motor csak pörög, de az autó gyorsulása egyáltalán nem következik be. Ebben az esetben is ideje felkeresnie bennünket, hogy az elkopott kuplungszettet a legrövidebb idő alatt kicserélhessük Önnek.
Kuplung javítás Szeged
A javítást rövid vállalási idővel tudjuk végrehajtani!

Ahhoz, hogy az elkopott, meghibásodott alkatrészt cserélni tudjuk autójában, lehet, hogy akár egy teljes munkanapot is dolgoznia kell rajta az autószerelőnek. Nagyon sok típusnál a cserélendő alkatrészek ára meghaladhatja a százezres nagyságrendet. Műhelyünk nagy kapacitással rendelkezik, ezáltal a javítást rövid vállalási idővel tudjuk végrehajtani, és annak érdekében, hogy még a pénztárcájával is barátságban legyünk az anyacég webáruházában található verhetetlen árakat alkalmazzuk. Immár több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Bosch Car minősítésű szervizünkben gyors határidővel vállaljuk kinyomócsapágyak, egy- és kettőstömegű lendkerekek, kuplungtárcsák, teljes kuplungkészletek cseréjét, javítását. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen árajánlatot!

 • Mikor csúszik a kuplung?

  Legtöbb esetben akkor csúszik a kuplung, ha elkopott a kuplungtárcsa. Erre utaló jelek, amikor pl. a harmadik fokozatban gyorsításkor a motor fordulatszáma megnő, de az autó nem gyorsul. Az elkopott kuplung tárcsák nem tapadnak kellőképpen, elcsúsznak egymáson a kuplung alkatrészek, azaz csúszik a kuplung. Ilyenkor azonnal szakemberhez, profi műhelyhez kell mennünk a kuplung javítására. A kuplungtárcsa csere azért is fontos minél hamarabb, mert a csúszás következtében hő fejlődik így nagyobb kár is keletkezhet a motorban a további használat során.

 • Kuplung kinyomócsapágy javítás, mikor?

  A kuplung kinyomócsapágy hiba könnyen észrevehető, hiszen a kuplung használata közben hangos zörgéssel, nyikorgással jelzi a problémát. Sebességváltás is nehézkessé válik és egyre hangosabb lesz a váltás a meghibásodott kinyomócsapágy miatt. További alkatrészek károsodásának megelőzése végett ajánlott a legközelebbi műhely meglátogatása.

 • Milyen kuplung hibák vannak?

  Kuplung kiemelő villa törés: A kuplungkiemelő villa a kuplung egyik főalkatrésze. Eltörése esetén nem lehet sebességet váltani, ha mégis megpróbáljuk abban az esetben a sebességváltóból erős recsegést fogunk hallani. Ezzel viszont teljesen tönkre tehetjük a sebességváltót ezért ajánlott, hogy a műhelybe is vontatással vagy autószállítóval vigyük gépkocsinkat.
  Kuplung bowden szakadás: A kuplung bowden mozgatja a kiemelő villát, ezért olyan tüneteket tapasztalhatunk, mint annak törése esetén. A kuplung javítással itt sem érdemes várni, illetve a műhelybe is érdemes vontatást, szállítást kérni. Bowden csere még mindig olcsóbb, mintha a többi alkatrészt is tönkre tenné a hibásan működő kuplung.
  Kuplung kinyomó munkahenger hiba: Autótípusok egy részébe a bowdenes rendszer helyett kinyomó hidraulikus munkahengert szereltek. Ez egy praktikusabb megoldás, mint a kuplung bowden, mivel nem szakad el. A kuplung kinyomó munkahenger hiba annyi szokott mindösszesen lenni, hogy idővel a munkahenger gumitömítései elöregednek és a hidraulika olaj elkezd szivárogni. Ilyenkor a kuplungpedál útja megváltozik a benyomásakor nagyon könnyen „beesik” ami azt fogja eredményezni, hogy a kuplung nem fog kiemelni. Ebben az esetben is érdemes egy szakember mihamarabbi felkeresése.

 • Kuplung holtjáték állítás?

  Előfordulhat, hogy kuplung hibára utaló jelek mégsem jelentik a kuplung szett azonnali cseréjét. Ilyen például a recsegő hang a váltás közben, vagy csak nehézkes a sebesség váltás, esetleg az, hogy egyáltalán nem lehet váltani. Ezekben az esetekben elképzelhető csak egy egyszerű kuplung holtjáték beállítás. Azonban, ha rövid idő elteltével a tünetek újra jelentkeznek sajnos elkerülhetetlen a kuplung rendszer javítása.

 • Kuplung javítás házilag?

  A kuplung javításhoz, cseréhez a váltót ki kell szerelni, megbontani az egész erőátviteli rendszert, de olykor még a motor kiemelése is szükséges lehet. Ehhez célszerszámok, jól felszerelt műhely és több éves tapasztalat szükséges. Természetesen a kuplung javítás, a tönkrement alkatrészek cseréje után össze is kell szerelni az autót, hogy az tökéletesen használható legyen. Egy jól felszerelt műhelyben történő cserével pedig még az alkatrész garanciájáról sem kell lemondanunk.

 • Mik az árulkodó szagok, jelek a kuplung meghibásodásáról?

  A kuplung meghibásodásának egyik legjellemzőbb jele az, ha nehezen tudjuk a sebességeket kapcsolni a váltókarral. Ezt a jelenséget a kuplung elhasználódása idézi elő. A kuplungkészlet csere esedékességét a csúszó kuplungon és az égett szagon túl abból is észlelhetjük, ha a sebességbe rakás után az autónk nehezen indul el. Előfordulhat olyan jelenség is, hogy menet közben egy hirtelen gyorsításkor vagy visszakapcsoláskor úgy érezzük, hogy nincs elég teljesítmény, és a motorfordulatszám csak növekszik. Talán az a legárulkodóbb előjele az elkopott kuplungnak, hogy a kuplung holtjátéka, illetve fogáspontja megváltozik. Ezt a jelenséget úgy vesszük legkönnyebben észre, hogy sebességbe kapcsolás után ahogyan engedjük a kuplungpedált felfelé, az autó nem indul el, csak, amikor már majdnem teljesen felengedtük a kuplung pedálját.

 • Megfelelő sebességváltás, hosszabb élettartamot jelent?

  A sebességbe rakás, sebességváltás megfelelő időzítésével meghosszabbíthatjuk a kuplung élettartamát. A legtipikusabb hiba, amit a sofőrök elkövethetnek, ha piros lámpánál várakozva lenyomva tartják a kuplungot a mihamarabbi indulás miatt. Ezáltal, ha nem figyelünk eléggé, a kinyomócsapágy és a kuplungszerkezet indokolatlan igénybevétel a kuplung élettartamát akár felére is csökkenthetjük.
  Sebességváltás közben is kopik az alkatrész. Épp ezért minden sebességváltásnál törekedni kell arra, hogy a kuplungot a lehető legkevesebb ideig használjuk, a pedált a lehető legjobban nyomjuk be, és a kellő időben adjunk ismét gázt. Sebességváltás után pedig azonnal vegyük le a talpunkat a kuplung pedálról. Indokolatlanul a pedálon tartva a lábunkat a kinyomócsapágy idő előtti meghibásodását okozhatjuk az autónkban.