Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kuplungjavítás, kettőstömegű lendkerék, kinyomócsapágy és kuplungszett csere

Kuplungszerviz Szegeden, minőségi alkatrészek, szakszerű javítás a Kovács Autó webáruházában megtalálható alkatrészárakkal.

Kuplungjavítás, kettőstömegű lendkerék, kinyomócsapágy és kuplungszett csere

Kuplungszerviz Szegeden, minőségi alkatrészek, szakszerű javítás az anyacég webáruházában megtalálható alkatrészárakkal.

Kuplungjavítás rövid határidővel!

Az autójavítás során a kuplung javítása nem tartozik a gyors és pénztárcakímélő javítások közé, de kedvező alkatrészárainkkal a legolcsóbban tudjuk kihozni Önnek!

+36-62-554-013

Időpont kérés

szerviz@ka-autoszerviz.hu

Árajánlat, időpont kérés

Kuplungjavítás rövid határidővel!

Az autójavítás során a kuplung javítása nem tartozik a gyors és pénztárcakímélő javítások közé, de kedvező alkatrészárainkkal a legolcsóbban tudjuk kihozni Önnek!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Gyorsak vagyunk, nem kell napokat várnia gépjárművére!

Az elvégzett munkára és a beszerelt alkatrészekre garanciát vállalunk!

Az anyacég webáruházában található autóalkatrész árakat alkalmazva verhetetlen árakat tudunk biztosítani!

A feltárt hibákat fotókkal is dokumentáljuk, amelyeket emailben is elküldünk Önnek.

Kérjen tőlünk időpontot és kollégánk nyitvatartási időben, akár 1 órán belül felkeresi Önt a további teendők egyeztetése céljából.

Honnan tudjuk, hogy az autónk kuplungja meghibásodott? Biztosan sok autós tapasztalta már, hogy sebességváltás közben a váltókar működése nehézkes, vagy akár egyáltalán nem is kapcsolható a kívánt fokozat. Ebben az esetben eljött az ideje a kuplung javításának. A kuplung kopásának kísérő jelensége lehet továbbá még az a jelenség is, hogy az autó gyorsulása nem megfelelő. A motor csak pörög, de az autó gyorsulása egyáltalán nem következik be. Ebben az esetben is ideje felkeresnie bennünket, hogy az elkopott kuplungszettet a legrövidebb idő alatt kicserélhessük Önnek.
Kuplung javítás Szeged
A javítást rövid vállalási idővel tudjuk végrehajtani!

Ahhoz, hogy az elkopott, meghibásodott alkatrészt cserélni tudjuk autójában, lehet, hogy akár egy teljes munkanapot is dolgoznia kell rajta az autószerelőnek. Nagyon sok típusnál a cserélendő alkatrészek ára meghaladhatja a százezres nagyságrendet. Műhelyünk nagy kapacitással rendelkezik, ezáltal a javítást rövid vállalási idővel tudjuk végrehajtani, és annak érdekében, hogy még a pénztárcájával is barátságban legyünk az anyacég webáruházában található verhetetlen árakat alkalmazzuk. Immár több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Bosch Car minősítésű szervizünkben gyors határidővel vállaljuk kinyomócsapágyak, egy- és kettőstömegű lendkerekek, kuplungtárcsák, teljes kuplungkészletek cseréjét, javítását. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen árajánlatot!

 • Mikor csúszik a kuplung?

  Legtöbb esetben akkor csúszik a kuplung, ha elkopott a kuplungtárcsa. Erre utaló jelek, amikor pl. a harmadik fokozatban gyorsításkor a motor fordulatszáma megnő, de az autó nem gyorsul. Az elkopott kuplung tárcsák nem tapadnak kellőképpen, elcsúsznak egymáson a kuplung alkatrészek, azaz csúszik a kuplung. Ilyenkor azonnal szakemberhez, profi műhelyhez kell mennünk a kuplung javítására. A kuplungtárcsa csere azért is fontos minél hamarabb, mert a csúszás következtében hő fejlődik így nagyobb kár is keletkezhet a motorban a további használat során.

 • Kuplung kinyomócsapágy javítás, mikor?

  A kuplung kinyomócsapágy hiba könnyen észrevehető, hiszen a kuplung használata közben hangos zörgéssel, nyikorgással jelzi a problémát. Sebességváltás is nehézkessé válik és egyre hangosabb lesz a váltás a meghibásodott kinyomócsapágy miatt. További alkatrészek károsodásának megelőzése végett ajánlott a legközelebbi műhely meglátogatása.

 • Milyen kuplung hibák vannak?

  Kuplung kiemelő villa törés: A kuplungkiemelő villa a kuplung egyik főalkatrésze. Eltörése esetén nem lehet sebességet váltani, ha mégis megpróbáljuk abban az esetben a sebességváltóból erős recsegést fogunk hallani. Ezzel viszont teljesen tönkre tehetjük a sebességváltót ezért ajánlott, hogy a műhelybe is vontatással vagy autószállítóval vigyük gépkocsinkat.
  Kuplung bowden szakadás: A kuplung bowden mozgatja a kiemelő villát, ezért olyan tüneteket tapasztalhatunk, mint annak törése esetén. A kuplung javítással itt sem érdemes várni, illetve a műhelybe is érdemes vontatást, szállítást kérni. Bowden csere még mindig olcsóbb, mintha a többi alkatrészt is tönkre tenné a hibásan működő kuplung.
  Kuplung kinyomó munkahenger hiba: Autótípusok egy részébe a bowdenes rendszer helyett kinyomó hidraulikus munkahengert szereltek. Ez egy praktikusabb megoldás, mint a kuplung bowden, mivel nem szakad el. A kuplung kinyomó munkahenger hiba annyi szokott mindösszesen lenni, hogy idővel a munkahenger gumitömítései elöregednek és a hidraulika olaj elkezd szivárogni. Ilyenkor a kuplungpedál útja megváltozik a benyomásakor nagyon könnyen „beesik” ami azt fogja eredményezni, hogy a kuplung nem fog kiemelni. Ebben az esetben is érdemes egy szakember mihamarabbi felkeresése.

 • Kuplung holtjáték állítás?

  Előfordulhat, hogy kuplung hibára utaló jelek mégsem jelentik a kuplung szett azonnali cseréjét. Ilyen például a recsegő hang a váltás közben, vagy csak nehézkes a sebesség váltás, esetleg az, hogy egyáltalán nem lehet váltani. Ezekben az esetekben elképzelhető csak egy egyszerű kuplung holtjáték beállítás. Azonban, ha rövid idő elteltével a tünetek újra jelentkeznek sajnos elkerülhetetlen a kuplung rendszer javítása.

 • Kuplung javítás házilag?

  A kuplung javításhoz, cseréhez a váltót ki kell szerelni, megbontani az egész erőátviteli rendszert, de olykor még a motor kiemelése is szükséges lehet. Ehhez célszerszámok, jól felszerelt műhely és több éves tapasztalat szükséges. Természetesen a kuplung javítás, a tönkrement alkatrészek cseréje után össze is kell szerelni az autót, hogy az tökéletesen használható legyen. Egy jól felszerelt műhelyben történő cserével pedig még az alkatrész garanciájáról sem kell lemondanunk.

 • Mik az árulkodó szagok, jelek a kuplung meghibásodásáról?

  A kuplung meghibásodásának egyik legjellemzőbb jele az, ha nehezen tudjuk a sebességeket kapcsolni a váltókarral. Ezt a jelenséget a kuplung elhasználódása idézi elő. A kuplungkészlet csere esedékességét a csúszó kuplungon és az égett szagon túl abból is észlelhetjük, ha a sebességbe rakás után az autónk nehezen indul el. Előfordulhat olyan jelenség is, hogy menet közben egy hirtelen gyorsításkor vagy visszakapcsoláskor úgy érezzük, hogy nincs elég teljesítmény, és a motorfordulatszám csak növekszik. Talán az a legárulkodóbb előjele az elkopott kuplungnak, hogy a kuplung holtjátéka, illetve fogáspontja megváltozik. Ezt a jelenséget úgy vesszük legkönnyebben észre, hogy sebességbe kapcsolás után ahogyan engedjük a kuplungpedált felfelé, az autó nem indul el, csak, amikor már majdnem teljesen felengedtük a kuplung pedálját.

 • Megfelelő sebességváltás, hosszabb élettartamot jelent?

  A sebességbe rakás, sebességváltás megfelelő időzítésével meghosszabbíthatjuk a kuplung élettartamát. A legtipikusabb hiba, amit a sofőrök elkövethetnek, ha piros lámpánál várakozva lenyomva tartják a kuplungot a mihamarabbi indulás miatt. Ezáltal, ha nem figyelünk eléggé, a kinyomócsapágy és a kuplungszerkezet indokolatlan igénybevétel a kuplung élettartamát akár felére is csökkenthetjük.
  Sebességváltás közben is kopik az alkatrész. Épp ezért minden sebességváltásnál törekedni kell arra, hogy a kuplungot a lehető legkevesebb ideig használjuk, a pedált a lehető legjobban nyomjuk be, és a kellő időben adjunk ismét gázt. Sebességváltás után pedig azonnal vegyük le a talpunkat a kuplung pedálról. Indokolatlanul a pedálon tartva a lábunkat a kinyomócsapágy idő előtti meghibásodását okozhatjuk az autónkban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata