Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autó állapotfelmérés, hibamegállapítás

Ha szeretne előre felkészülni autója javíttatására, esetleg karbantartaná, hozza el hozzánk bizalommal, és mi megmondjuk milyen javításokra van szüksége azonnal vagy tervezetten a közel jövőben.

Autó állapotfelmérés, hibamegállapítás

Ha szeretne előre felkészülni autója javíttatására, esetleg karbantartaná, hozza el hozzánk bizalommal, és mi megmondjuk milyen javításokra van szüksége azonnal vagy tervezetten a közel jövőben.

Hogy ne érje kellemetlen meglepetés!

Mindenki szereti a kiszámíthatóságot az autó üzemeltetése során, de legfőképpen az Ön pénztárcája.

+36-62-554-013

Időpont kérés

szerviz@ka-autoszerviz.hu

Árajánlat, időpont kérés

Hogy ne érje kellemetlen meglepetés!

Mindenki szereti a kiszámíthatóságot az autó üzemeltetése során, de legfőképpen az Ön pénztárcája.

Jelentkezzen be szervizünkbe!
autó állapotfelmérés

A legkorszerűbb diagnosztikai berendezésekkel rendelkezünk.

Rövid határidővel tudunk időpontot adni, és akár meg is tudja várni a vizsgálatot.

Az anyacég webáruházában található autóalkatrész árakat alkalmazva verhetetlen árakat tudunk biztosítani!

A feltárt hibákat fotókkal is dokumentáljuk, amelyeket emailben is elküldünk Önnek.

Kérjen tőlünk időpontot és kollégánk nyitvatartási időben, akár 1 órán belül felkeresi Önt a további teendők egyeztetése céljából.

Használt autó vásárlást tervez?

Intézze az állapotfelmérést könnyedén, gyorsan!

Jelezze az eladónak, hogy szeretné az autó állapotának felmérését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és munkatársunk egyeztet Önnel egy időpontot, amikorra elhozhatja a kiszemelt autót.

Elvégezzük a teljeskörű állapotfelmérést a megvásárolni kívánt gépjárművön.

A feltárt hibákat fotókkal dokumentálva elküldjük e-mailben, így teljes képet kap az autó pillanatnyi műszaki állapotáról.

Hibakódolvasás

Korszerű, friss adatbázissal rendelkező diagnosztikai készülékekkel végezzük a hibakódolvasást. A kapott eredményt dokumentáljuk, kiértékeljük, majd e-mailben is elküldjük Önnek. Szervizünk a gyors szolgáltatásnyújtás érdekében rendelkezik 2db Bosch KTS560-as műszerrel a TEXA, LAUNCH, GUTMANN, VAG-COM, BMW diagnosztikai műszerek mellett.

Műszeres futómű diagnosztika

A szervizünkbe futómű diagnosztikára érkezett autón megbontás, felemelés nélkül is meg tudjuk mondani, hogy az autó futómű-beállítása rendben van-e. Műhelyünkben a jelenleg legkorszerűbb Hunter Quick Check rendszert használjuk erre a célra, amelyet kifejezetten a gyors hibamegállapításra fejlesztettek ki. A diagnosztika rövid időt vesz igénybe, így akár meg is várható, a kapott eredményt kiértékelve meg tudjuk mondani, hogy autójának a futóműve mennyire van elhasználódott állapotban. Amennyiben a szükséges javítást műhelyünkben végezteti el, a vizsgálat díját elengedjük!

Futómű állapotfelmérés

Futómű állapotfelmérés során az autón először egy futómű diagnosztikát végzünk, majd az autót felemelve szakembereink átvizsgálják a gépjármű futómű-alkatrészeit. A szemrevételezéses vizsgálat kiterjed a gépjármű futóművének összes rögzítőelemére, gumialkatrészeire. Egy vizsgálati lapon dokumentáljuk az esetleges meghibásodásokat, cserélendő alkatrészeket, illetve fotókat is készítünk az átvizsgálás során, amiket e-mailben elküldünk Önnek a javítási árajánlattal együtt.

Állapotfelmérés és diagnosztika áraink:

Fagyállómérés: díjtalan

Fagyállómérés:
díjtalan

Fékhatás- és lengéscsillapító-mérés, a hatályos jogszabályoknak megfelelő mérőkészülékkel dokumentálva: Bruttó 6 500 Ft

Fékhatás- és lengéscsillapító-mérés, a hatályos jogszabályoknak megfelelő mérőkészülékkel dokumentálva:
Bruttó 6 500 Ft

Az autó által kibocsájtott kipufogógázok elemzésével láthatóvá válik az autó keverékképző rendszerének hibás vagy épp megfelelő működése. A kapott eredményből lehet következtetni a katalizátor állapotára, a kipufogó rendszer esetleges tömítetlenségére. Amennyiben nem megfelelő az autó károsanyag kibocsájtása, abban az esetben az üzemanyag-fogyasztás is megnövekedhet, ezért célszerű időközönként az ellenőrzést végrehajtani.

A dízel gépjárművekben megtalálható részecskeszűrő elég sok bosszúságot szokott okozni az autótulajdonosoknak. Környezetvédelem szempontjából viszont egy rendkívül hasznos egysége az autónak. Mivel a működését nagy mértékben befolyásolja az autó használati módja, ezért érdemes időközönként ellenőrizni az állapotát. A szervizünkben található diagnosztikai készülékek segítségével meg tudjuk határozni, hogy a vizsgált részecskeszűrő-rendszer megfelelően tud-e működni, illetve milyen szintű az áteresztő képessége. Egyes típusoknál az esetleges felhalmozódott hamu és korom mennyiségéből is meg tudjuk határozni a szűrő pillanatnyi állapotát.

Hosszabb út előtt vagy akár félévente is érdemes az autó akkumulátorát és töltőrendszerét leellenőriztetni. Korszerű akkumulátor ellenőrző berendezéseinkkel pontosan, százalékban kijelzett értékben tudjuk meghatározni az akkumulátor állapotát. A készülékeink segítségével azt is megmondjuk Önnek, hogy az akku cserére szorul vagy elég csak egy hosszabb ideig tartó töltést elvégezni rajta. A nem megfelelő töltőrendszer az akkumulátor idő előtti elhasználódásához vezet. Ugyanígy az elhasználódott akkumulátor pedig a töltőrendszer túlterheléséhez vezet. Ne várja meg, amíg mozgásképtelenné válik autója, ellenőriztesse rendszeresen akkumulátorát és töltőrendszerét!

Gumicsere, vagy csak az időszakosan elvégzett szerviz alkalmával javasolt a futómű állapotát megvizsgálni. A vizsgálat rövid időt vesz igénybe, de annál beszédesebb. Berendezésünk segítségével leellenőrizzük, hogy a futómű-beállítása a gyártó által megadott értékektől mennyiben tér el. Egy nem megfelelően álló futómű azon felül, hogy idő előtti gumikopást eredményez, nagy mértékben befolyásolja az úttartást és nem is gondolnánk, de negatívan befolyásolja az optimális üzemanyag-fogyasztást!

A motor mechanikai állapotáról ad tájékoztatást a kompresszió mérése. Több típusnál a beavatkozás csak egy bonyolult megbontási folyamattal végezhető el egy mechanikus mérő berendezés segítségével. Főként dízelüzemű gépjárműveknél a kompresszió méréshez szükséges megbontás egy elég nagy kockázattal járó folyamat. Az indítómotor feszültségellátó vezetékére csatlakoztatott berendezésünk segítségével ezt a műveletet különösebb megbontás nélkül is el tudjuk végezni kellő pontossággal.

A megfelelő klíma működéshez elengedhetetlen, hogy a klímarendszer állapotát időközönként leellenőriztessük. Az ellenőrzés során megvizsgáljuk a klímahűtőt, a klímacsöveket, a ventilátorokat, megmérjük az utastérbe befújt levegő hőmérsékletét, illetve a hűtőközeg mennyiségét, és a benne levő kenőolajat is lefejtjük. Amennyiben a hűtőközeg megfelelő mennyiségű, abban az esetben új kenőolaj betöltése mellett visszatöltjük ezáltal karbantartva a klímarendszert.

A mai autók sokféle jelzést tudnak a műszerfalon megjeleníteni a vezető számára, de mégsem minden jelzés nyújt teljes értékű tájékoztatást a sofőr számára. Ilyen műszerfali jelzések megjelenésekor ajánlott szervizünket megkeresnie, naprakész szakembereink segítségét igénybe vennie.

Amennyiben rövid idő alatt lemerül az autó akkumulátora és az akkumulátor vizsgálat szerint rendben van, ez esetben lesz szükség az autó nyugalmi áramfelvételének mérésére. Sok autó a leállítást követően akár 20 percig még aktív áramfogyasztó. A probléma ez az idő után jelentkezik, ha még ennyi idő múlva is aktívan meríti az akkumulátorát. Diagnosztikai készülékünk használatával meg tudjuk határozni az autó nyugalmi állapotban történő áramfogyasztásának mértékét.

Ha fékezéskor kormány remegést tapasztal, nagy eséllyel a féktárcsája a hibás. Ahhoz, hogy ez a tény méréssel is alá legyen támasztva, célszerű a féktárcsa ütését műszerrel megmérni. A vizsgálat egy megbontásos vizsgálat. A jármű fékrendszerének részleges megbontása után a vizsgáló készülék járműre történő felhelyezésével végezzük a féktárcsa oldalirányú ütésének ellenőrzését. Amennyiben az oldalirányú ütés a 0,1 mm-t meghaladja, abban az esetben kimondhatjuk, hogy a féktárcsa cserére szorul.

A turbó működése közben nagy nyomású levegőt juttat az égéstérbe. Ez a levegő legtöbbször gumicsöveken, töltőlevegőhűtőn keresztül áramlik, rengeteg csatlakozót, illetve beépített mérőszenzorokat érintve. Egy minimális tömítetlenség is kellemetlen problémát tud okozni rövid- és hosszútávon egyaránt. Mivel a kiáramló levegő láthatatlan, és ha a tömítetlenség is csekély, abban az esetben még hangja sincs a szivárgásnak, ezért eléggé nehéz a pontos hiba meghatározása. Erre a problémára nyújtunk megoldást a korszerű és egyedülálló füstöléses elven működő szivárgáskeresőnkkel. A szivárgás helyén kiáramló füst pontosan jelzi szakembereinknek a meghibásodás helyét, ezáltal be tudjuk azonosítani a cserélendő alkatrészt.

A fékfolyadék megfelelő forráspontja nagymértékben hozzájárul a fékrendszer (ABS,ESP) hatékony működéséhez. Mivel fékezéskor hő keletkezik, ezért lényeges szempont a fékfolyadék forráspontjának időszakos ellenőrzése. Amennyiben nagyon alacsony a forráspont (150’C alatt), egy vészfékezés során akár fel is forrhat a fékfolyadék, ami a fékhatás teljes elvesztéséhez vezet.

Rázópados ellenőrzésre abban az esetben van szükség, ha úgy érzi bizonytalan az autó úttartása, túl sokat kell vezetés közben a kormánnyal korrigálnia. Ezzel a vizsgálattal hatékonyan ki tudjuk mutatni az autója futóművének hibás alkatrészeit. Vannak olyan jellegű futómű-meghibásodások, amelyek az autó felemelt állapotában nem diagnosztizálhatóak kellő pontossággal. Ilyen esetekre nyújtunk megoldást Önnek a szervizünkben megtalálható korszerű futómű rázópadunkkal.

A hűtőfolyadék folyamatos és lassú fogyása többnyire alig észrevehető módon történik a motortérben. Vannak esetek, amikor csak hosszabb állás során jelenik meg az autó alatt hűtőfolyadék. Ilyen esetekben alkalmazzuk a hűtőrendszer-vizsgáló készletünket, melynek segítségével a legapróbb szivárgásokat is meg tudjuk találni, majd igény szerint a javítást el tudjuk végezni.

Sok autós a fényszóró izzóját saját maga cseréli. Viszont megfelelő berendezés hiányában a fényszóró vetítési képének ellenőrzése elmarad. Minden izzócsere alkalmával javasolt a fényszóró beállítása, melyet műhelyünkben rövid várakozási idővel el tudunk végezni Önnek. Egy megfelelően beállított fényszóróval Ön is hozzájárul a biztonságos közlekedéshez!

Az autó által kibocsájtott kipufogógázok elemzésével láthatóvá válik az autó keverékképző rendszerének hibás vagy épp megfelelő működése. A kapott eredményből lehet következtetni a katalizátor állapotára, a kipufogó rendszer esetleges tömítetlenségére. Amennyiben nem megfelelő az autó károsanyag kibocsájtása, abban az esetben az üzemanyag-fogyasztás is megnövekedhet, ezért célszerű időközönként az ellenőrzést végrehajtani.

A dízel gépjárművekben megtalálható részecskeszűrő elég sok bosszúságot szokott okozni az autótulajdonosoknak. Környezetvédelem szempontjából viszont egy rendkívül hasznos egysége az autónak. Mivel a működését nagy mértékben befolyásolja az autó használati módja, ezért érdemes időközönként ellenőrizni az állapotát. A szervizünkben található diagnosztikai készülékek segítségével meg tudjuk határozni, hogy a vizsgált részecskeszűrő-rendszer megfelelően tud-e működni, illetve milyen szintű az áteresztő képessége. Egyes típusoknál az esetleges felhalmozódott hamu és korom mennyiségéből is meg tudjuk határozni a szűrő pillanatnyi állapotát.

Hosszabb út előtt vagy akár félévente is érdemes az autó akkumulátorát és töltőrendszerét leellenőriztetni. Korszerű akkumulátor ellenőrző berendezéseinkkel pontosan, százalékban kijelzett értékben tudjuk meghatározni az akkumulátor állapotát. A készülékeink segítségével azt is megmondjuk Önnek, hogy az akku cserére szorul vagy elég csak egy hosszabb ideig tartó töltést elvégezni rajta. A nem megfelelő töltőrendszer az akkumulátor idő előtti elhasználódásához vezet. Ugyanígy az elhasználódott akkumulátor pedig a töltőrendszer túlterheléséhez vezet. Ne várja meg, amíg mozgásképtelenné válik autója, ellenőriztesse rendszeresen akkumulátorát és töltőrendszerét!

Gumicsere, vagy csak az időszakosan elvégzett szerviz alkalmával javasolt a futómű állapotát megvizsgálni. A vizsgálat rövid időt vesz igénybe, de annál beszédesebb. Berendezésünk segítségével leellenőrizzük, hogy a futómű-beállítása a gyártó által megadott értékektől mennyiben tér el. Egy nem megfelelően álló futómű azon felül, hogy idő előtti gumikopást eredményez, nagy mértékben befolyásolja az úttartást és nem is gondolnánk, de negatívan befolyásolja az optimális üzemanyag-fogyasztást!

A motor mechanikai állapotáról ad tájékoztatást a kompresszió mérése. Több típusnál a beavatkozás csak egy bonyolult megbontási folyamattal végezhető el egy mechanikus mérő berendezés segítségével. Főként dízelüzemű gépjárműveknél a kompresszió méréshez szükséges megbontás egy elég nagy kockázattal járó folyamat. Az indítómotor feszültségellátó vezetékére csatlakoztatott berendezésünk segítségével ezt a műveletet különösebb megbontás nélkül is el tudjuk végezni kellő pontossággal.

A megfelelő klíma működéshez elengedhetetlen, hogy a klímarendszer állapotát időközönként leellenőriztessük. Az ellenőrzés során megvizsgáljuk a klímahűtőt, a klímacsöveket, a ventilátorokat, megmérjük az utastérbe befújt levegő hőmérsékletét, illetve a hűtőközeg mennyiségét, és a benne levő kenőolajat is lefejtjük. Amennyiben a hűtőközeg megfelelő mennyiségű, abban az esetben új kenőolaj betöltése mellett visszatöltjük ezáltal karbantartva a klímarendszert.

A mai autók sokféle jelzést tudnak a műszerfalon megjeleníteni a vezető számára, de mégsem minden jelzés nyújt teljes értékű tájékoztatást a sofőr számára. Ilyen műszerfali jelzések megjelenésekor ajánlott szervizünket megkeresnie, naprakész szakembereink segítségét igénybe vennie.

Amennyiben rövid idő alatt lemerül az autó akkumulátora és az akkumulátor vizsgálat szerint rendben van, ez esetben lesz szükség az autó nyugalmi áramfelvételének mérésére. Sok autó a leállítást követően akár 20 percig még aktív áramfogyasztó. A probléma ez az idő után jelentkezik, ha még ennyi idő múlva is aktívan meríti az akkumulátorát. Diagnosztikai készülékünk használatával meg tudjuk határozni az autó nyugalmi állapotban történő áramfogyasztásának mértékét.

Ha fékezéskor kormány remegést tapasztal, nagy eséllyel a féktárcsája a hibás. Ahhoz, hogy ez a tény méréssel is alá legyen támasztva, célszerű a féktárcsa ütését műszerrel megmérni. A vizsgálat egy megbontásos vizsgálat. A jármű fékrendszerének részleges megbontása után a vizsgáló készülék járműre történő felhelyezésével végezzük a féktárcsa oldalirányú ütésének ellenőrzését. Amennyiben az oldalirányú ütés a 0,1 mm-t meghaladja, abban az esetben kimondhatjuk, hogy a féktárcsa cserére szorul.

A turbó működése közben nagy nyomású levegőt juttat az égéstérbe. Ez a levegő legtöbbször gumicsöveken, töltőlevegőhűtőn keresztül áramlik, rengeteg csatlakozót, illetve beépített mérőszenzorokat érintve. Egy minimális tömítetlenség is kellemetlen problémát tud okozni rövid- és hosszútávon egyaránt. Mivel a kiáramló levegő láthatatlan, és ha a tömítetlenség is csekély, abban az esetben még hangja sincs a szivárgásnak, ezért eléggé nehéz a pontos hiba meghatározása. Erre a problémára nyújtunk megoldást a korszerű és egyedülálló füstöléses elven működő szivárgáskeresőnkkel. A szivárgás helyén kiáramló füst pontosan jelzi szakembereinknek a meghibásodás helyét, ezáltal be tudjuk azonosítani a cserélendő alkatrészt.

A fékfolyadék megfelelő forráspontja nagymértékben hozzájárul a fékrendszer (ABS,ESP) hatékony működéséhez. Mivel fékezéskor hő keletkezik, ezért lényeges szempont a fékfolyadék forráspontjának időszakos ellenőrzése. Amennyiben nagyon alacsony a forráspont (150’C alatt), egy vészfékezés során akár fel is forrhat a fékfolyadék, ami a fékhatás teljes elvesztéséhez vezet.

Rázópados ellenőrzésre abban az esetben van szükség, ha úgy érzi bizonytalan az autó úttartása, túl sokat kell vezetés közben a kormánnyal korrigálnia. Ezzel a vizsgálattal hatékonyan ki tudjuk mutatni az autója futóművének hibás alkatrészeit. Vannak olyan jellegű futómű-meghibásodások, amelyek az autó felemelt állapotában nem diagnosztizálhatóak kellő pontossággal. Ilyen esetekre nyújtunk megoldást Önnek a szervizünkben megtalálható korszerű futómű rázópadunkkal.

A hűtőfolyadék folyamatos és lassú fogyása többnyire alig észrevehető módon történik a motortérben. Vannak esetek, amikor csak hosszabb állás során jelenik meg az autó alatt hűtőfolyadék. Ilyen esetekben alkalmazzuk a hűtőrendszer-vizsgáló készletünket, melynek segítségével a legapróbb szivárgásokat is meg tudjuk találni, majd igény szerint a javítást el tudjuk végezni.

Sok autós a fényszóró izzóját saját maga cseréli. Viszont megfelelő berendezés hiányában a fényszóró vetítési képének ellenőrzése elmarad. Minden izzócsere alkalmával javasolt a fényszóró beállítása, melyet műhelyünkben rövid várakozási idővel el tudunk végezni Önnek. Egy megfelelően beállított fényszóróval Ön is hozzájárul a biztonságos közlekedéshez!

*Az árak Kis- és Középkategóriás gépjárművek esetén érvényesek.

Válasszon alábbi csomagjaink közül:

tartalmaz egy műszeres futómű gyorsdiagnosztikát, fékhatás- és lengéscsillapító-mérést, hibakódolvasást és egy részletes, 65 ellenőrzési pontból álló állapotfelmérő lap felvételét. Ezen komplex szolgáltatásunk igénybevételével Ön teljes képet kap az autója pillanatnyi műszaki állapotáról.

Tartalmaz egy futómű műszeres diagnosztikát, fékhatás- és lengéscsillapító-mérést és egy felemelt állapotban történő szemrevételezéses futómű állapotlap felvételét

tartalmaz egy műszeres futómű gyorsdiagnosztikát, fékhatás- és lengéscsillapító-mérést, hibakódolvasást és egy részletes, 65 ellenőrzési pontból álló állapotfelmérő lap felvételét. Ezen komplex szolgáltatásunk igénybevételével Ön teljes képet kap az autója pillanatnyi műszaki állapotáról.

Tartalmaz egy futómű műszeres diagnosztikát, fékhatás- és lengéscsillapító-mérést és egy felemelt állapotban történő szemrevételezéses futómű állapotlap felvételét

*Az árak Kis- és Középkategóriás gépjárművek esetén érvényesek.

A műveletek során a kapott eredményeket dokumentáljuk, a meghibásodott alkatrészekről fotót készítünk, melyeket a munka befejeztével elküldünk Önnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

</