Futómű beállítás, komplett futómű javítás

Futómű beállítás, futómű mérés

Precíz futómű beállítás és futómű mérés Szegeden! Korszerű, 3D lézeres futómű mérő és állító műszerrel gyors és pontos a mérést garantálunk. Vállaljuk személyautók és haszongépjárművekre is a futómű állítását és javítást.

Futómű beállítás

Futómű mérés, futómű beállítás 

Futómű mérés, futómű beállítás akkor válik szükségessé, ha valamelyik oldalra húz a kormány, óvatosan elengedve a kormányt hamar eltér az egyenestől az autó. Műhelyünk a legkorszerűbb berendezés, műszerek felhasználásával oldja meg ezt a koránt sem egyszerű feladatot Szeged és a környező Csongrád megyei települések autótulajdonosai számára, a megszokott magas minőségben, versenyképes áron.

szolgáltatásaink

Kérjen árajánlatot, időpontot!

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Futómű beállítás és javítás
Futómű beállítás és javítás

A megfelelően beállított futómű adja az autó menetstabilitását, menetbiztonságát. Ilyenkor a gumik a lehető legkisebb mértékben kopnak, a kopás egyenletes a gumiköpeny élettartama hosszabb. A kanyarodás után a kormánykerék szinte automatikusan visszaáll az egyenes állásba. A megszokott kormányállással tudunk vezetni, a műszerek ilyenkor látszanak a legjobban, nincsenek takarásban. Mindebből következik, hogy a futómű beállítás fontos a biztonságos közlekedéshez és az autóalkatrészek élettartalmához. Tehát figyeljünk oda a jelekre! Fontos jel a gumik egyenetlen kopása, a szélek lejáródása, a szokatlan gumihang, a kopogó hang, a kormány rázkódása nagyobb sebességnél vagy erős fékezéskor. Ilyenkor a kerekek szét vagy össze tartanak, akkor pontatlan a futómű beállítás. Ez pedig rongálja a lengéscsillapítókat, a felfüggesztést, a gömbfejeket, a harangot, a kerékcsapágyakat. Koptatja a gumikat, növeli a fogyasztást, akadályozza a dinamikus vezetést, egyszóval jó sok kényelmetlenséget és közvetlen kárt is tud okozni. Ilyen esetekben van szükség a futómű javításra is.

Futómű mérés és javítás
Futómű mérés és javítás

A futómű mérés a legegyszerűbb módja a baj megelőzésének. Gyorsan és pontosan, 3D -s lézeres BOSCH FWA 4630 műszerrel készül a futómű mérés és állítás. Általában alig egy órányi munkával elkészül a futómű beállítás is. A futómű mérés 15 ezer kilométerenként, tehát lényegében szervizperiódusonként ajánlott. Több éves tapasztalataink szerint az autótulajdonosok ezt figyelmen kívül hagyják. Két periódus után már kötelező volna, de természetesen, ha szakemberünk az átvizsgáláskor a futómű elállítódására utaló jelet találnak, azt azonnal közlik a tulajdonossal. Ilyenkor felajánljuk a futómű mérés szolgáltatásunkat, hogy ügyfelünk is lássa a futómű beállítás szükségességét.

3D elven működő Bosch futómű beállító és mérő műszer

A futómű beállítás nálunk a BOSCH FWA 4630-as berendezéssel végezzük. Ez kifejezetten korszerű és nagyfokú méréspontosságot biztosító gép, amellyel a személygépkocsik és a kishaszon járművek futóművének vizsgálata jelentősen felgyorsul. A futómű diagnosztika után jöhet a javítás. A futómű mérés ajánlott műszaki vizsga előtt. Futómű beállítása pedig kötelező, ha a kormányművet javítani, cserélni kellett. Nagyobb karosszériamunkák, a lengéscsillapítók, gömbfejek cseréje után is szükséges a futómű beállítása.

Szolgáltatásaink
hasznos infók