Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Műhelyünk története, cégismertető

Műhelyünk története, cégismertető

A mai formájában létező szegedi vállalkozás, a szegedi Kovács mérnök fiának, Ifj. Kovács Istvánnak a cége, ami 1991-ben jött létre autóalkatrész-kereskedésként, majd 1998-ban alakult Kft.-vé. Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton később létrejött az új szerviz majd a Damjanich utcával is határos saroktelken kialakult a teljes vertikum: az alkatrész kis- és nagykereskedés, az új szerviz, a gumiszerelő műhely és a mosó, továbbá felfejlődött a raktárbázisra alapuló call center jellegű ügyfélközpont és webáruház. A hagyomány és a modernitás azóta párban jár.

Elégedett ügyfelek A KA műhelyében

A harmadik generáció óta vállalkozásból, vendégekből, vásárlókból, megrendelőkből ügyfelekből élő cégtulajdonos filozófiájának gyökerei világosak. A hasznot vissza kell forgatni, fejleszteni, javítani kell a működést, hogy mindig a legmagasabb színvonalon lehessen kiszolgálni az ügyfélkört. Egyértelműen és világosan meg kell mondani az ügyfélnek, hogy mit várhat el, a tájékoztatás kapuit a lehető legszélesebbre kell tárni, és az adott szó kötelez, a vállalást teljesíteni kell. Ha ez valamiért – és a vállalásban foglaltakon kívüli okból – lehetetlenné válna, azt mielőbb őszintén és világosan meg kell mutatni. Mindemellett az ár és érték aránya is a legkedvezőbb a szegedi műhelyek között.

Márkafüggetlen szerviz, márkaszerviz színvonalon

Autószervizünk gyökerei egészen 1953-ig nyúlnak vissza. Az 1953-tól működő, 1962-től pedig hivatalos iparengedéllyel rendelkező autószerviz Szeged belvárosában, a Kossuth Lajos sugárúton, a Kovács mérnök tulajdona volt. Egészen a 2000-es évekig működő vállalkozás több alkalmazottal főként autójavítással és karosszéria javítással foglalkozott. Ezután az idősebb Kovács István vagy ahogyan Szegeden többen is ismerték a „Mérnök Úr” befejezte a műhely működtetését. Eddigre azonban már elkészült az új műhely, amelyet 2004 szeptemberétől ifj. Kovács István üzemeltetett. A folyamatos fejlesztések és létszám növekedés eredményeként a szerviz területe kevésnek bizonyult ezért 2008-ban egy teljesen új és korszerű műhely építésébe kezdett a tulajdonos. 2010 januárjában meg is nyílt a Kossuth Lajos sugárút 85. szám alatt a 3 beállásos új autószerviz az autómosóval együtt. A munkánkat megkoszorúzta, hogy a műhely 2012-ben büszke tagja lett a magyarországi Bosch Car Service hálózatnak. A sikertörténet ezzel még korántsem állt meg, mert 2013-ban a további növekedés következtében a szerviz függetlenedett az anyacégtől, új vezetőséggel, tulajdonosi körrel. Az új cég a KA Szerviz Kft. néven indult, amelynek az ügyvezetője és egyik tulajdonosa Nagy Zoltán lett, Ifj.Kovács István mellett. Több sikeres vállalkozásokat támogató pályázat részesei lehettünk az évek során, így a cég versenyképessége, munkatársaink szakmai fejlődése mellett a vezetőség jövőbe mutató törekvései is megvalósultak, ezzel is biztosítva a stabil működési hátteret. Napjainkban is figyelemmel kísérjük az egyre gyorsabban változó járműipari fejlesztéseket, új technológiákat és ennek tükrében végezzük a szerviz fejlesztéseit, hogy meglévő és új ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. A magas márkaszerviz szintű javítási színvonalat munkáink során minden autó típus esetében biztosítjuk ötvözve azzal, hogy a javításokhoz felmerülő alkatrészeket verhetetlen áron tudjuk biztosítani a szomszédos alkatrészüzlet webáruháza, tekintélyes raktárbázisa és beszerzési hálózata miatt. Így válik teljessé az országosan is egyedülálló független autószerviz működési modell az ügyfeleink részére.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata