Műhelyünk története, cégismertető

Műhelyünk története, cégismertető

A mai formájában létező szegedi vállalkozás, a fiú, Ifj. Kovács István cége 1991-ben jött létre autóalkatrész-kereskedésként, amely 1998-ban alakult Kft.-vé. Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton később létrejött az új szerviz majd a Damjanich utcával is határos saroktelken kialakult a teljes vertikum: az alkatrész kis- és nagykereskedés, az új szerviz, a gumiszerelő műhely és a mosó, továbbá felfejlődött a raktárbázisra alapuló call center jellegű ügyfélközpont és webáruház. A hagyomány és a modernitás azóta párban jár.

Elégedett ügyfelek A KA műhelyében

A harmadik generáció óta vállalkozásból, vendégekből, vásárlókból, megrendelőkből ügyfelekből élő cégtulajdonos filozófiájának gyökerei világosak. A hasznot vissza kell forgatni, fejleszteni, javítani kell a működést, hogy mindig a legmagasabb színvonalon lehessen kiszolgálni az ügyfélkört. Egyértelműen és világosan meg kell mondani az ügyfélnek, hogy mit várhat el, a tájékoztatás kapuit a lehető legszélesebbre kell tárni, és az adott szó kötelez, a vállalást teljesíteni kell. Ha ez valamiért – és a vállalásban foglaltakon kívüli okból – lehetetlenné válna, azt mielőbb őszintén és világosan meg kell mutatni. Mindemellett az ár és érték aránya is a legkedvezőbb a szegedi műhelyek között.

Márkafüggetlen szerviz, márkaszerviz színvonalon

Autószervizünk gyökerei egészen 1953-ig nyúlnak vissza. Az 1953-tól működő, 1962-től pedig hivatalos iparengedéllyel rendelkező autószerviz Szeged belvárosában, a Kossuth Lajos sugárúton, a Kovács mérnök tulajdona volt. Egészen a 2000-es évekig működő vállalkozás több alkalmazottal főként autójavítással és karosszéria javítással foglalkozott. Ezután az idősebb Kovács István vagy ahogyan Szegeden többen is ismerték a „Mérnök Úr” befejezte a műhely működtetését. Eddigre azonban már elkészült az új műhely, amelyet 2004 szeptemberétől ifj. Kovács István üzemeltetett. A folyamatos fejlesztések és létszám növekedés eredményeként a szerviz területe kevésnek bizonyult ezért 2008-ban egy teljesen új és korszerű műhely építésébe kezdett a tulajdonos. 2010 januárjában meg is nyílt a Kossuth Lajos sugárút 85. szám alatt a 3 beállásos új autószerviz az autómosóval együtt. A munkánkat megkoszorúzta, hogy a műhely 2012-ben büszke tagja lett a magyarországi Bosch Car Service hálózatnak. A sikertörténet ezzel még korántsem állt meg, mert 2013-ban a további növekedés következtében a szerviz függetlenedett az anyacégtől, új vezetőséggel, tulajdonosi körrel. Az új cég a KA Szerviz Kft. néven indult, amelynek az ügyvezetője és egyik tulajdonosa Nagy Zoltán lett, Ifj.Kovács István mellett. Több sikeres vállalkozásokat támogató pályázat részesei lehettünk az évek során, így a cég versenyképessége, munkatársaink szakmai fejlődése mellett a vezetőség jövőbe mutató törekvései is megvalósultak, ezzel is biztosítva a stabil működési hátteret. Napjainkban is figyelemmel kísérjük az egyre gyorsabban változó járműipari fejlesztéseket, új technológiákat és ennek tükrében végezzük a szerviz fejlesztéseit, hogy meglévő és új ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. A magas márkaszerviz szintű javítási színvonalat munkáink során minden autó típus esetében biztosítjuk ötvözve azzal, hogy a javításokhoz felmerülő alkatrészeket verhetetlen áron tudjuk biztosítani a szomszédos alkatrészüzlet webáruháza, tekintélyes raktárbázisa és beszerzési hálózata miatt. Így válik teljessé az országosan is egyedülálló független autószerviz működési modell az ügyfeleink részére.