Autóklíma javítás, autóklíma töltés és tisztítás

Autóklíma javítás, autóklíma tisztítás és töltés

Az utastér légkondicionáló rendszerét évente kétszer célszerűen (tavasszal és ősszel) átvizsgáltatni. Évenkénti autóklíma tisztítás elvégzése ajánlott, autóklíma tisztítás, fertőtlenítés eszközölése (ózonozás) és a autóklíma szűrő csere fontosságát se felejtsük el.

 • Autóklíma töltés - 21 990 Ft

  Tartalmazza a klímagáz töltését.

 • Ózonozás - 4 000 Ft

  Tartalmazza a klíma ózonos tisztítását.

 • Klíma karbantartási csomag - 23 735 Ft

  Tartalmazza a klímagáz töltését és az ózonos klímatisztítást.

 • Klímatisztítás csomag - 12 000 Ft

  Tartalmazza a klímarendszer tisztítását fertőtlenítő szerrel, és az ózonos klímatisztítást.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák, a klíma ózonozás 1 órát vesz igénybe. Addig pihenhet internettel ellátott várótermünkben, vagy várjuk üzletünkben, ahol válogathat autójához szükséges termékeink bőséges kínálatából. 

Az autóklíma javítás sokféle lehet

Előfordulhat, hogy az autóklímából elszökik a hőcserét végző gáz. Ilyenkor válik szükségessé a klíma feltöltése. Vagyis a klímagáz pótlása.  Ezt műhelyünk – természetesen a rendszer tömítetlenségének megszüntetése után – környezetbarát módon, az előírásoknak és a gyári útmutatásoknak megfelelően végzi. A hőcserélő radiátor (klímahűtő) és kilyukadhat vagy éppen eltömítődhet. Ennek javítása is szükségessé válhat. Ez a berendezés általában az autó motorhűtője előtt van, ha fizikai sérülés keletkezik rajta, érdemes magát az autóhűtőt is megvizsgálni, hátha az is javításra, tisztításra szorul.

Egy érdekes javítási sztori műhelyünkben

Egy 2006-os évjáratú Opel Zafira B nem működő klímával érkezett a szervizünkbe. Nyomáspróba után megállapítottuk a klíma kondenzátor hibáját (nagymértékű szivárgást találtunk). A kondenzátor cseréjét követően újabb nyomáspróbát végeztünk mely során újabb szivárgásra utaló nyomásesést tapasztaltunk. Ekkor lett a műszerfal mögött található elpárologtató kiszerelve, ahol észrevehető volt a klímarendszerben található kenőanyag jelenléte a kondenzátor műanyag házában. Szétszereléskor a kondenzátor és a csatlakozó klímagáz cső tömítéseként szolgáló o-gyűrű is erősen sérült volt kisebb mértékű szivárgás jele itt is mutatkozott. Összerakást követően újabb nyomáspróba következett, sikeresen, nyomásvesztés nem volt látható a mérőórákon. Ezután a rendszert a megfelelő mennyiségű klímagázzal feltöltöttük és tökéletes nyomásértékeken üzemelt, kellően  hideg levegőt befújva az utastérbe.

Autóklíma töltés, autóklíma tisztítás időpont kérése

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Klímatöltés 21990.-FtÓzonozás 4000.-FtAkciós csomag 23735.-Ft (Klímatöltés és ózonozás együtt)Vegyszeres + ózonos tisztítás 12000.-Ft

Autóklíma töltés, tisztítás és csere

Klímaszervizünk szolgáltatása közé tartozik az klíma alkatrészek ellenőrzése, autóklíma javítás és cseréje. Legismertebb hibaforrás az autó klímarendszerében a klímakompresszor és a pollenszűrők cseréje. A gépkocsival együtt az autó klímája is öregszik, elhasználódik. Ahogy a gépkocsi más berendezései esetében, itt is szóba jöhet egy általános felújítás, amely többféle javítást, cserét, megelőző karbantartást foglal magában. Klíma felújítás után évekig üzembiztosan működik a légkondi, amelyre a mind melegebb, fülledtebb nyarakon egyre inkább szükség van.

Autóklíma javítás, klíma töltés és tisztítás, vagyis az utastér légkondicionáló rendszerét évente kétszer célszerűen (tavasszal és ősszel) átvizsgáltatni. Évente érdemes tisztítani, fertőtleníteni (ózonozás) és szűrőt cserélni benne.

hasznos infók