Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ködfényszóró használatának feltételei

A ködfényszóró használatának egyetlen feltétele van, amit megfogalmazni könnyebb, mint pontosan betartani. Csak indokolt esetben. Még valamivel pontosabban a KRESZ szerint: ködben, sűrű hóesésben, felhőszakadáskor vagy porfelhőben. Ezek indokolják. Persze rögtön tudok egy itt nem említett, szerintem indokolt esetet: tarlóégetés sűrű füstje. Árokpart füvének vagy egy út menti nádas égésének füstje. Szóval: maradjunk az indokoltnál.

Miért kell indokoltnak lenni?

A ködfényszóró fénye a tompított fényszórónál jóval erősebb, ezért a szemben jövő autósokat elvakíthatja. Ez kevésbé fordulhat elő, ha a látási viszonyok rosszabbak, mert ilyenkor a szemben jövőt sem éri olyan erővel a ködlámpa fénye, mint amikor tiszta a levegő. A másik, amire oda kell figyelni: a ködlámpát nem lehet csak azért nem bekacsolni, mert a ködben én amúgy is jól látok, mert ennek a fényforrásnak is a látás elősegítése mellett a láthatóvá tétel a második feladata. Vagyis azért is kapcsoljuk be, hogy mások észrevegyenek minket és – mivel nyilván a szemben jövők is használják a ködfényszórót – hogy valamennyien lássuk egymást az úton lévők. A KA autószerviz melletti üzletünkben kedvező áron vásárolhat ködfényszórókat autójához és autóvillamossági szerelő kollégánk be is szereli Önnek!

Hátsó ködfényszóró lámpa

Egyes autókon a láthatóság javítására rossz látási viszonyok között hátsó ködfényszórót szerelnek. Ilyet egyébként utólag bármilyen autóra fel lehet erősíteni az érvényes szabályok betartásával. Ennek fénye viszont az elől lévő ködfényszóró fehér színével ellentétben piros kell legyen. Használatára elvileg ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az elülső ködfényszóróra, vagyis kizárólag szükség esetén. Ennek a fényszórónak azonban csak és kizárólag az autó láthatóságának javítása a feladata, tehát nem arról van szó, hogy tolatáskor jobban lehessen látni ködben is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárol