Autóvillamossági szerelő

Autóvillamossági szerelő Szeged

Ez a fogalom ma már teljesen mást jelent, mint akár húsz-harminc évvel ezelőtt. Akkor jellemzően két dologra gondoltunk az autóvillamosság szó hallatán. Egyrészt a működéshez és a biztonsághoz kötődő elektromos berendezésekre, a gyújtásra és annak alkatrészeire, továbbá a világításra, illetve másodsorban a szórakoztató elektronikára: a rádióra, kazettás magnóra, ritkábban erősítőre, nyomókra, hangszórókra. Ma tulajdonképpen komputervezéreltek a járművek.

Autóvillamossági szerelés

Autóvillamossági műhely Szeged

A Szeged és a környező települések ügyfélkörét kiszolgáló műhelyünk, a KA Bosch Car Service minősítésű prémium műhelye szolgáltatásai között természetesen megtalálható az autóvillamossági szerelő is. Napjainkban már az autóvillamossági szerelő olyan informatikus és hardveres egy személyben, aki nélkül egy felső kategóriás autóműhely el sem képzelhető. Természetesen ehhez megfelelő műszerek, szerszámok és számítógépek is rendelkezésünkre állnak, hiszen az autóelektronika szinte mindent vezérel, irányít és ellenőriz. A szórakoztató elektronika, mint a  CD, DVD és a bluetooth, a kihangosító, a HIFI rádió és annak perifériái is autóvillamosság részét képezik. Továbbá ott van még a navigáció, a tolatóradar vagy tolatókamera, parkolássegítő rendszer. Egy jó autóvillamossági szerelőnek mindenhez érteni kell.

szolgáltatásaink
Árajánlat vagy időpont kérése (Kérem töltsön ki minden mezőt!)

Autóvillamossági szerelés
Autóvillamossági szerelő

Külön számítógép és szoftver szükséges ahhoz, hogy elvégezzük a motordiagnosztikát. Az időben elvégezett gondos és eredményes javítás viszont olyan mechanikai hibákat előz meg, amelyek javítása sokkal többe kerül, mint amennyibe a hiba még autóvillamossági szerelő szinten történő kezelése kerül. A fedélzeti komputer a gépkocsi agya, ennek működésébe belepiszkálni akár végzetes hiba forrása is lehet.

Bármikor elérhet minket útközben a szerencsétlenség, amikor is nem mozdul sehová az ablaktörlőnk, rosszabb esetben pedig a látóterünk közepén áll meg, és nem áll vissza alaphelyzetbe. Sok esetben, amikor az ablaktörlő nem működik, az ablaktörlő motor meghibásodásáról van szó. Az ablaktörlő motor – lévén hogy elektromos alkatrész – bármikor hirtelen leállhat, elromolhat egy, a rendszerben jelentkező elektromos zavar miatt. Az ablaktörlők leállásáért legtöbbször csak egy kiégett biztosíték a ludas, de megtörténhet, hogy maga a motor megy tönkre, vagy az ablaktörlő kapcsolója hibásodik meg.

Ha kisebb a probléma, például ha az ablaktörlő lassan töröl, vagy csak akadozva működik, esetleg meg-megszorul, olyankor is általában az ablaktörlő motor meghibásodása áll a háttérben.

Amennyiben ilyen jellegű problémákat tapasztal, hozza el hozzánk kocsiját, és autóvillamossági szerelőnk utána jár az ablaktörlő lassulás, akadozás okának – lehet, hogy csak az ablaktörlő szerkezet valamely mechanikus elemének szorulása, korróziója okozza a lassulást.

Ahhoz, hogy biztonságosan kilássunk az autóból, nem csak az ablaktörlőkre van szükség, hanem a szélvédőmosóra is. Ritkán, de jelentkezhet olyan probléma, hogy a folyadék nem jön ki a szerkezetből, ha megnyomjuk a gombot. A szélvédőmosót egy elektromos működtetésű szivattyú üzemelteti, ez továbbítja a folyadékot a tartályból a fúvókákig. Ha a szélvédőmosó nem működik, legtöbb esetben a fúvókák vannak eltömődve vagy esetleg a szivattyú a bűnös. Lényeges dolog még a megfelelő fúvóka beállítása is annak érdekében, hogy a szélvédőmosó folyadék a megfelelő helyre jusson a szélvédőn. Ennek megjavítása azonban szakértelmet igényel, így nem árt, ha szerelőre vagy szervizre bízza a munkát!

Az sem mindegy, hogy a különböző évszakokban milyen folyadékot használ szélvédőmosásra. Ugyanis piszkos, nem kellően tiszta szélvédővel romlanak a látásviszonyok, így a közlekedés biztonság is csökken. Kellő figyelmet kell rá fordítani! A nyári szélvédőmosó folyadék főként a rovarok hatékony eltávolítása miatt fontos, míg a téli verzió azért, hogy ne fagyjon meg a szélvédőmosó folyadék a tartályban, illetve a fúvókákban, csövekben. Csakis így biztosítható a tökéletes kilátás!

Szolgáltatás szervizünkben
hasznos infók
  • Nem feltétlenül egy autóvillamossági szakműhelybe érdemes vinni az autónkat?

    Szegeden és Csongrád megyében természetesen van kiváló munkát végző autóvillamossági szakműhely, de tapasztalataink szerint a megrendelők azt szeretik, ha egy helyen mindenféle szolgáltatást megkapnak. És legalább ilyen fontos az alkatrész-ellátottság, márpedig a szervizzel egy udvarban működő bolt biztos hátteret és kiváló árakat jelent egyidejűleg. Amúgy is a szervizes és az autóvillamossági szakember sokszor párban dolgozik. A javítandó alkatrészhez hozzá kell férni. Van, amikor előbb a motorszerelő veszi kézbe a gépet, mert mondjuk ki kell venni a generátort, hogy az javítható legyen. Vagy éppen a feszültségszabályzót kell kezelésbe venni.  A generátor és önindító ellenőrzése, javítása,és cseréje is az autóvillamossági szakember hatásköre. Műhelyünk látogatása alkalmával szinte mindig ellenőriztetni az ablaktörlőt. Jó-e a lapátja, tudja-e a fokozatokat, rángat-e a motor. Elektromos pumpával működik a szélvédő mosó, a fényszóró mosó. Autóvillamossági szerelőhöz tehát nagyon sok minden tartozik.