Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire figyeljünk, ha koccanunk egy másik járművel?

A helyes válasz: akkor már semmire, előbb kellett volna. A viccet félretéve: maradjunk nyugodtak! Akkor is, ha úgy érezzük, hogy a másik fél, és akkor is, ha úgy érezzük, hogy magunk vagyunk a balesetért a hibásak. A tipikus koccanás egy olyan beleset, amikor két autó ütközik, kisebb károk keletkeznek bennük, de nem történik személyi sérülés. Ilyenkor az eljárás egészen egyszerű lehet, ugyanis – amennyiben a felek egyetértenek a baleset okában, egészen pontosan abban, ki okozta – csak a biztosítási betétlapot kitöltve a baleset okozójának nyilatkozatára van szükség arról, hogy elismeri a felelősségét. Ez elég ahhoz, hogy a biztosítója megtérítse a vétlen autós kárát. Vita esetén érdemes tanúk után nézni. Ha ez sikertelen, akkor nem marad más hátra, mint rendőrt hívni, mert nagy valószínűséggel a hatóságra vagy a bíróságra marad a felelősség megállapítása.

Az élet ennél bonyolultabb

Mindenek előtt azért felhívjuk a figyelmet arra, hogy a „csak” koccanásos baleset tényének a megállapításakor nagyon körültekintően kell eljárni. A határ ugyanis a személyi sérüléssel járó és a koccanásos baleset között néha nagyon vékony. Valaki kiszállva a balesetet szenvedő autóból csak enyhe fejfájásra panaszkodik, az nem jelenti, hogy később ne lehetnének komolyabb panaszai is. Egy szó mint száz, bármilyen kétely esetén rendőrt és mentőt érdemes hívni. Amennyiben az ügy teljesen egyértelmű és a másik fél elismeri a felelősségét, már csak az ő papírjait kell megvizsgálni, hogy van-e érvényes kötelező biztosítása. Amennyiben ez nem lehetséges, mert nincs nála, vagy nem világos, hogy be van-e fizetve, megint tanácsos rendőrt hívni, hogy ő győződjön meg a dokumentumok alapján a tényleges helyzetről. Egyébként a balesetben résztvevő feleknek kötelességük a szükséges okmányokat a másik félnek felmutatni.

Legyen kitöltött és aláírt dokumentum

Akár van kötelező biztosítása a kárt okozónak, akár nincs a nyomtatványt ki kell tölteni, a megfelelő rajzokkal együtt, azt alá kell a feleknek írniuk. Ugyanis a kárt ebben az esetben is meg kell téríteni a vétlen autós részére, aminek ezek a dokumentumok képezik az alapját. Amennyiben – ilyenek hiányában – a károkozó személye ismeretlen marad, a biztosító kártérítési kötelezettsége csak kisebb körre terjed ki és az autószerviz költségek drágák lesznek. Legjobb megelőzni a bajt, a KA autószerviz ezért akciósan cseréli gumiabroncsait és átvizsgálja autóját, hogy a téli szezonnak megfelelő állapotban legyen.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.