Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire figyeljünk, ha koccanunk egy másik járművel?

A helyes válasz: akkor már semmire, előbb kellett volna. A viccet félretéve: maradjunk nyugodtak! Akkor is, ha úgy érezzük, hogy a másik fél, és akkor is, ha úgy érezzük, hogy magunk vagyunk a balesetért a hibásak. A tipikus koccanás egy olyan beleset, amikor két autó ütközik, kisebb károk keletkeznek bennük, de nem történik személyi sérülés. Ilyenkor az eljárás egészen egyszerű lehet, ugyanis – amennyiben a felek egyetértenek a baleset okában, egészen pontosan abban, ki okozta – csak a biztosítási betétlapot kitöltve a baleset okozójának nyilatkozatára van szükség arról, hogy elismeri a felelősségét. Ez elég ahhoz, hogy a biztosítója megtérítse a vétlen autós kárát. Vita esetén érdemes tanúk után nézni. Ha ez sikertelen, akkor nem marad más hátra, mint rendőrt hívni, mert nagy valószínűséggel a hatóságra vagy a bíróságra marad a felelősség megállapítása.

Az élet ennél bonyolultabb

Mindenek előtt azért felhívjuk a figyelmet arra, hogy a „csak” koccanásos baleset tényének a megállapításakor nagyon körültekintően kell eljárni. A határ ugyanis a személyi sérüléssel járó és a koccanásos baleset között néha nagyon vékony. Valaki kiszállva a balesetet szenvedő autóból csak enyhe fejfájásra panaszkodik, az nem jelenti, hogy később ne lehetnének komolyabb panaszai is. Egy szó mint száz, bármilyen kétely esetén rendőrt és mentőt érdemes hívni. Amennyiben az ügy teljesen egyértelmű és a másik fél elismeri a felelősségét, már csak az ő papírjait kell megvizsgálni, hogy van-e érvényes kötelező biztosítása. Amennyiben ez nem lehetséges, mert nincs nála, vagy nem világos, hogy be van-e fizetve, megint tanácsos rendőrt hívni, hogy ő győződjön meg a dokumentumok alapján a tényleges helyzetről. Egyébként a balesetben résztvevő feleknek kötelességük a szükséges okmányokat a másik félnek felmutatni.

Legyen kitöltött és aláírt dokumentum

Akár van kötelező biztosítása a kárt okozónak, akár nincs a nyomtatványt ki kell tölteni, a megfelelő rajzokkal együtt, azt alá kell a feleknek írniuk. Ugyanis a kárt ebben az esetben is meg kell téríteni a vétlen autós részére, aminek ezek a dokumentumok képezik az alapját. Amennyiben – ilyenek hiányában – a károkozó személye ismeretlen marad, a biztosító kártérítési kötelezettsége csak kisebb körre terjed ki és az autószerviz költségek drágák lesznek. Legjobb megelőzni a bajt, a KA autószerviz ezért akciósan cseréli gumiabroncsait és átvizsgálja autóját, hogy a téli szezonnak megfelelő állapotban legyen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata