Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért szükséges az eredetiségvizsgálat?

Az eredetiség vizsgálat célja a gépjármű egyedi azonosító jeleinek ellenőrzése. Konkrétan annak megvizsgálása, hogy a motor- illetve az alvázszámot nem ütötték-e át, azok az eredetiek-e. Maga a folyamat két részre bontható. Az egyikben az erre szakosodott szakműhelyben az azonosítókat kiolvassák, összevetik a jármű papírjaival, majd az észlelteket beküldik a hatósághoz. Az érdemi munka, az eredetiség igazolása ott történik, az ott tárolt adatokkal való összevetést követően. Ezzel kiküszöbölhető minden összejátszás vagy korrupció.

Amit tudni érdemes az eredetiségvizsgálatról

A legfontosabb tudnivaló az eredetiségvizsgálatról, hogy azt minden adás-vétel alkalmával el kell végezni. Egy fel nem használt vizsgálati eredmény csak 60 napig érvényes. Ez bőven elég, hiszen minden, a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást 15 napon belül be kell jelenteni. Általában egyébként máskor nem igen szoktak vizsgálatot kérni, mint a jármű tulajdonjogának átruházása alkalmával, de akkor viszont kötelező jelleggel és teljesen mindegy, hogy két adás-vétel között csak egy nap telt el. Használt autó vásárlás előtt érdemes autószerviz által átvizsgálni, felmérni az autó valós állapotát!

Mibe kerül?

A költsége személyautóknál 17 és 20 ezer forint között mozog. Csak úgy van értelme, ha a vevő még az adásvételi szerződés megkötése előtt végezteti el, bár gyakori, hogy nem így járnak el. Természetesen időt is szánni kell rá, ami nem annyira attól függ, hogy milyen gyorsan végzi el az autószerviz a vizsgálatot, hanem azon, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a vizsgálat tényleges eredménye a hatóságtól. Ha a vizsgálat eredménytelen, mert – például a motorszám olvashatatlan – közvetlenül a közlekedési hatósághoz kell fordulni, mert ilyen esetben csak ott állapíthatják meg a jármű eredetiségét.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.