Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Csörgő, zörgő hang a motor felől

Magasabb fordulatszámon, sebességváltás közben ha motor felől csörgő hangot hallunk, az sok mindent jelenthet, de természetesen megijedünk, hogy drága lesz. Autószerviz lenne a megfelelő megoldás, de az emberek többsége ma már rohan az internetre, kérdezősködik, információt gyűjt. A hiba forrását többnyire mégis az autószerelő határolja be, oldja meg a problémát. Nézzük mire gondolhatunk, s miket olvashatunk a világhálón, ha csörgő hang okát kutatjuk autónk motorja felől.

Mi lehet a hang oka?

Lehet a hajtókar csapágy, ez bizony drága móka, össze is szorul az ember gyomra. Jöhet a szelepek felől, amit egyszerű szelephézag állítással egy autószerelő gyorsan és olcsón megold. Találgathatunk még, mivel lehet egy meglazult lemez, vagy a rossz minőségű benzin is a hiba oka. Ha még szeretnénk idegeskedni, kerülni az autószerviz hibafeltárását, tankolhatunk magasabb oktánszámú üzemanyagot. Ha szerencsénk van mire autószerelőhöz érünk, kiderülhet hogy csak a gyújtás volt rosszul beállítva és megússzuk pár száz forintból az autószerelést. Rosszabb lehet, ha a csörgő hang forrását tévesen határoljuk be és a kuplungból jön, egy kuplungszervizelés lehet nagyon drága, ha nem visszük időben autószervizbe.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.