Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Elektromágneses futómű

Hogy miért hozták létre az világos, hogy miért nem került sorozatgyártásra az nyilvánvaló, de az, hogy hogyan működik a konstruktőrök titka marad. Csak annyit tudni és látni, hogy az elektromos futóműnél nincs jobb.

Az elektromágneses futómű a legjobb

Az autókonstruktőrök világszerte azon fáradoznak, hogy megalkossák a lehető legjobb, legbiztonságosabb legolcsóbb futóműveket és azokat gazdaságos sorozatgyártásra alkalmassá tegyék. Ma már a légrugózással kombinált adaptív futóművek sokféle változatát szerelik a járművekbe, de ezeknél is sokkal jobb megoldást dolgozott ki a Bose cég, amely egyáltalán nem ezért ismert világszerte, hanem a kimagasló minőségű autóakusztikai berendezései révén. Mégis a profiljukba nem vágó megoldásukkal leköröztek mindenkit. Valószínűleg a hangtechnikában az elektromágnesesség terén szerzett tapasztalataik kamatoztak a konstrukciójukban, de ezt pontosan nem tudjuk, mert a megoldás lényegét nem árulták el senkinek, így csak annyi látszik, hogy a Bose elektromágneses futóműve a csúcs, nincs jobb nála.

Technikai siker, üzleti bukás

A Bose elektromágneses futóműve minden egyéb futóműnél nagyobb stabilitást biztosít az autónak a kanyarba, és nincs előrebólintás kemény fékezéskor, sőt – egy egészen káprázatos videó tanulsága szerint – a Bose futóművével a gépkocsi képes átugorni egy kisebb akadályon is. A forradalmi megoldás verhetetlen és megvalósíthatatlan. Műszaki technikai csúcsteljesítmény, de üzleti zsákutca. A rendszer ugyanis jelentős súlya és magas ára miatt a legnagyobb autógyártók szerint sem vehető át semmilyen sorozatgyártásra szánt autóba. A legismertebb luxus márkák sem találták gyártásra alkalmasnak a Bose elektromágneses futóművét, annak ellenére sem, hogy el kellett ismerniük: nincs jobb nála. Mivel nem került forgalomba, így azt sem tudni, hogy itt szükség van-e lengéscsillapító mérésre, vagy esetleg állításra!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.