Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autója is veszélyforrás lehet, ha allergiás – ellenőrizze a pollenszűrőt!

Pollen szórás

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, de ez nem mindenkit tesz boldoggá. Az első allergén pollenek hamar megjelennek a levegőben, és ilyenkor nem árt, ha van az autóban egy működőképes pollenszűrő. Különben letüsszöghetjük magunkat az útról.

Pollenek, atkaürülék, penészgomba

Vörös szemmel, tüsszögve, könnyezve nehéz az útra koncentrálni – ezt bárki megmondhatja, aki pollenallergiával küzd, és szokott vezetni is. Az autó igazi pollencsapda lehet, ha nem gondoskodunk a megfelelő szűrésről. Mielőtt rátérnénk a pollenszűrők megfelelő karbantartására, cseréjére, kezdjük azzal: sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha időről időre alaposan kitakarítjuk az autót. A por, ne feledjük, ellenség: ne hagyjuk, hogy porréteg fedje a műszerfalat, és porszívózzuk ki alaposan az üléseket, a szőnyegeket is! Azokban ugyanis poratkák telepednek meg, és – gusztustalan, de igaz – ezek ürüléke is válthat ki allergiás tüneteket, ahogy a klímában, szőnyegek alatt megtelepedett penészgombák is Ugye nincs igazán kedvük mindezt belélegezni? A Budai Allergiaközpont szakértője tanácsolta: allergiások utazzanak felhúzott ablakokkal, bekapcsolt klímaberendezéssel, és tíz perccel indulás előtt már érdemes a klímát/fűtést elindítani, hogy a káros anyagok, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, még indulás előtt ürüljenek ki a rendszerből. Mit sem ér azonban az óvintézkedés, ha a rendszer nincs karban tartva.

Ne illatosítson: tartsa karban a szűrőt!

A rettegett legionella baktérium mellett ugyanis gombaspórák is megtapadnak a klímaberendezésben, és elszaporodhatnak benne a penészgombák. Ezért tanácsolják a szakértők, hogy évente tisztíttassuk, nézessük át – és ne feledkezzünk meg a pollenszűrők cseréjéről! Ezek a jó tanácsok nem csak allergiásokra vonatkoznak, a legionellát például nem érdekli, ki nem bírja a polleneket, megbetegít bárkit. Rájuk viszont hatványozottan – nagy balesetet kockáztatnak, ha a tünetek miatt nem tudnak odafigyelni az útra, az autóra, a vezetésre. Pár perces művelettel mindezt megúszhatják, ne mulasszák el! A dohos szagokat takarítás és karbantartás helyett illatosítókkal leplezni nem jó megoldás, mert ezek is irritálhatják az allergia miatt már amúgy is gyulladt nyálkahártyát. Az eredmény: köhögőroham. A leghatékonyabb egyébként az aktív szenes pollenszűrő, de kaphatóak már allergiásoknak kimondottan ajánlott, összetett, több rétegű szűrők is. Említettük, hogy alapvető az évenkénti csere, de aki egy kicsit is pollenérzékeny, az jobb, ha tavasszal és ősszel ellenőrzi a szűrő állapotát, és ha kell, cseréli.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata