fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autója is veszélyforrás lehet, ha allergiás – ellenőrizze a pollenszűrőt!

Pollen szórás

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, de ez nem mindenkit tesz boldoggá. Az első allergén pollenek hamar megjelennek a levegőben, és ilyenkor nem árt, ha van az autóban egy működőképes pollenszűrő. Különben letüsszöghetjük magunkat az útról.

Pollenek, atkaürülék, penészgomba

Vörös szemmel, tüsszögve, könnyezve nehéz az útra koncentrálni – ezt bárki megmondhatja, aki pollenallergiával küzd, és szokott vezetni is. Az autó igazi pollencsapda lehet, ha nem gondoskodunk a megfelelő szűrésről. Mielőtt rátérnénk a pollenszűrők megfelelő karbantartására, cseréjére, kezdjük azzal: sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha időről időre alaposan kitakarítjuk az autót. A por, ne feledjük, ellenség: ne hagyjuk, hogy porréteg fedje a műszerfalat, és porszívózzuk ki alaposan az üléseket, a szőnyegeket is! Azokban ugyanis poratkák telepednek meg, és – gusztustalan, de igaz – ezek ürüléke is válthat ki allergiás tüneteket, ahogy a klímában, szőnyegek alatt megtelepedett penészgombák is Ugye nincs igazán kedvük mindezt belélegezni? A Budai Allergiaközpont szakértője tanácsolta: allergiások utazzanak felhúzott ablakokkal, bekapcsolt klímaberendezéssel, és tíz perccel indulás előtt már érdemes a klímát/fűtést elindítani, hogy a káros anyagok, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, még indulás előtt ürüljenek ki a rendszerből. Mit sem ér azonban az óvintézkedés, ha a rendszer nincs karban tartva.

Ne illatosítson: tartsa karban a szűrőt!

A rettegett legionella baktérium mellett ugyanis gombaspórák is megtapadnak a klímaberendezésben, és elszaporodhatnak benne a penészgombák. Ezért tanácsolják a szakértők, hogy évente tisztíttassuk, nézessük át – és ne feledkezzünk meg a pollenszűrők cseréjéről! Ezek a jó tanácsok nem csak allergiásokra vonatkoznak, a legionellát például nem érdekli, ki nem bírja a polleneket, megbetegít bárkit. Rájuk viszont hatványozottan – nagy balesetet kockáztatnak, ha a tünetek miatt nem tudnak odafigyelni az útra, az autóra, a vezetésre. Pár perces művelettel mindezt megúszhatják, ne mulasszák el! A dohos szagokat takarítás és karbantartás helyett illatosítókkal leplezni nem jó megoldás, mert ezek is irritálhatják az allergia miatt már amúgy is gyulladt nyálkahártyát. Az eredmény: köhögőroham. A leghatékonyabb egyébként az aktív szenes pollenszűrő, de kaphatóak már allergiásoknak kimondottan ajánlott, összetett, több rétegű szűrők is. Említettük, hogy alapvető az évenkénti csere, de aki egy kicsit is pollenérzékeny, az jobb, ha tavasszal és ősszel ellenőrzi a szűrő állapotát, és ha kell, cseréli.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata