Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autója is veszélyforrás lehet, ha allergiás – ellenőrizze a pollenszűrőt!

Pollen szórás

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, de ez nem mindenkit tesz boldoggá. Az első allergén pollenek hamar megjelennek a levegőben, és ilyenkor nem árt, ha van az autóban egy működőképes pollenszűrő. Különben letüsszöghetjük magunkat az útról.

Pollenek, atkaürülék, penészgomba

Vörös szemmel, tüsszögve, könnyezve nehéz az útra koncentrálni – ezt bárki megmondhatja, aki pollenallergiával küzd, és szokott vezetni is. Az autó igazi pollencsapda lehet, ha nem gondoskodunk a megfelelő szűrésről. Mielőtt rátérnénk a pollenszűrők megfelelő karbantartására, cseréjére, kezdjük azzal: sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha időről időre alaposan kitakarítjuk az autót. A por, ne feledjük, ellenség: ne hagyjuk, hogy porréteg fedje a műszerfalat, és porszívózzuk ki alaposan az üléseket, a szőnyegeket is! Azokban ugyanis poratkák telepednek meg, és – gusztustalan, de igaz – ezek ürüléke is válthat ki allergiás tüneteket, ahogy a klímában, szőnyegek alatt megtelepedett penészgombák is Ugye nincs igazán kedvük mindezt belélegezni? A Budai Allergiaközpont szakértője tanácsolta: allergiások utazzanak felhúzott ablakokkal, bekapcsolt klímaberendezéssel, és tíz perccel indulás előtt már érdemes a klímát/fűtést elindítani, hogy a káros anyagok, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, még indulás előtt ürüljenek ki a rendszerből. Mit sem ér azonban az óvintézkedés, ha a rendszer nincs karban tartva.

Ne illatosítson: tartsa karban a szűrőt!

A rettegett legionella baktérium mellett ugyanis gombaspórák is megtapadnak a klímaberendezésben, és elszaporodhatnak benne a penészgombák. Ezért tanácsolják a szakértők, hogy évente tisztíttassuk, nézessük át – és ne feledkezzünk meg a pollenszűrők cseréjéről! Ezek a jó tanácsok nem csak allergiásokra vonatkoznak, a legionellát például nem érdekli, ki nem bírja a polleneket, megbetegít bárkit. Rájuk viszont hatványozottan – nagy balesetet kockáztatnak, ha a tünetek miatt nem tudnak odafigyelni az útra, az autóra, a vezetésre. Pár perces művelettel mindezt megúszhatják, ne mulasszák el! A dohos szagokat takarítás és karbantartás helyett illatosítókkal leplezni nem jó megoldás, mert ezek is irritálhatják az allergia miatt már amúgy is gyulladt nyálkahártyát. Az eredmény: köhögőroham. A leghatékonyabb egyébként az aktív szenes pollenszűrő, de kaphatóak már allergiásoknak kimondottan ajánlott, összetett, több rétegű szűrők is. Említettük, hogy alapvető az évenkénti csere, de aki egy kicsit is pollenérzékeny, az jobb, ha tavasszal és ősszel ellenőrzi a szűrő állapotát, és ha kell, cseréli.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.