Autódiagnosztika és motordiagnosztika, hibakód olvasás

Autódiagnosztika, motordiagnosztika

A korszerű járművek hibátlan működését fedélzeti elektronika, komputer ellenőrzi és vezérli. Az általa észlelt hibát a műszerfalon jelzi motorhiba lámpával. Autódiagnosztika, vagyis motordiagnosztika a számítógépes hibamegállapítás, a hibakód kiolvasás és törlés. Látszólag bitakrobatika ez, de a valóságban ma is figyelmet, szakértelmet, sok tapasztalatot igénylő műveletsorról van szó. A KA prémium szervize ebben is kiváló, autódiagnosztika szolgáltatással is áll Szeged és a környék autósainak rendelkezésére.

Autódiagnosztika

Motordiagnosztika régen és ma

Az autódiagnosztika, motordiagnosztika a régi típusú autóknál szemrevételezéssel, hallás alapján a kihagyó, dadogó, akadozó vagy éppen kopogó motor, az ütemtelen működés alapján is lehetséges. Műhelyek többsége felszerelt futómű, lengéscsillapító, fékhatás, fényszóró és más alkatrészek működésének mérésére és beállítására. Ez is lehetne autódiagnosztika, de szerelő szaknyelven ez már állapotfelmérést jelent. Az autódiagnosztika computeres hibakód kiolvasás. Autódiagnosztika, motordiagnosztika hibakódok EOBD, OBD és OBD2 ként ismertek. Szinte minden vezérlő egység diagnosztizálható az autóban. Gyújtás, üzemanyag-ellátástól, motorvezérlés, váltó, ABS rendszer, kormányszerkezet, felfüggesztés, kipufogó rendszer és az autó teljes elektromos rendszere. Olykor elég egy tisztítás, gyertyacsere, gyújtásbeállítás vagy a kipufogórendszer javítása. Az is előfordulhat, hogy a dugattyút kellett javítani vagy cserélni, a motort megfúrni, a hengerfejjel bajlódni, és így tovább.

hasznos infók

Kérjen árajánlatot, időpontot!

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Computeres Autódiagnosztika

Műhelyünk KTS 540 diagnosztikai műszert használ hibakód kiolvasáshoz és törléshez. A fedélzeti komputerbe épített ellenőrzőrendszer észleli és regisztrálja a hibát, annak meglétét a műszerfalon külön ikon jelzi. Ez a motordiagnosztika jelzőábra, (MIL-lámpa vagy check engine szimbólum). Bármi miatt jöjjön is elő a jelzés, azt komolyan kell venni, mert ez már a súlyosabb rongálódás veszélyére hívja fel a figyelmet, vagy a kocsi motorjának, biztonságos működése kerül veszélybe annak minden következményével együtt.