Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

A helyben vásárolt akkumulátor csere ára egyszerűbb esetben 1500.-Ft, alig fél óra alatt. Vannak olyan autótípusok ahol, akár 1 óra szerelésre is szükség lehet, hogy hozzáférjünk az autó akkumulátorához, ami növeli a csere árát. Akkucsere időpont kéréséhez hívja műhelyünket hét közben 8:00 – 17:00 óra között, pénteken pedig 16:00 óráig van nyitva. 

Akkumulátor csere, rövid határidővel

Akkuszervizünk ár-érték arányban kedvező, minőségi akkumulátorokkal várja ügyfeleit. Rövid határidővel vállaljuk autója akkumulátorának cseréjét! Előre egyeztetett időpont esetén, még bonyolultabb esetekben is maximum 1 óra a csereidő, így akár az ingyenes Wi-Fi-vel felszerelt ügyfélvárónkban is megvárhatja autóját. A töltésrendszer ellenőrzésében, akkumulátortöltésben is készséggel állunk rendelkezésére. Kérjen tőlünk egyedi igényekre szabott árajánlatot!

Az akkumulátor cseréje
Akkumulátor csere során a meghibásodott indító akkumulátort cseréljük. Csere folyamán ellenőrizzük az akkumulátor bekötési pontjait illetve az akkumulátor rögzítését. Minden esetben a munka végeztével műszeresen leellenőrizzük a gépjármű töltő rendszerét a kapott eredményt nyomtatjuk és a munkalaphoz rögzítjük. Vannak autó típusok melyeknél szükséges a csere alkalmával az akkumulátor vezérlőegységének ellenőrzése, alapbeállítása annak érdekében, hogy az új akkumulátor élettartama a lehető leghosszabb legyen.
Töltés rendszer ellenőrzése
Töltés rendszer ellenőrzésekor szakembereink műszeresen ellenőrzik a gépjármű töltő rendszerét. Ellenőrzésre kerül ilyenkor az akkumulátor is. Meghibásodás esetén illetve nem megfelelő mérési eredmény során ellenőrizzük az elektromos csatlakozásokat az esetleges korrózió miatti kontakt hibákat elhárítjuk.
Autó akkumulátor szerviz
Akkumulátor szerviz áraink
 • Akkumulátor csere 3 500 Ft
 • Töltés rendszer ellenőrzése 2 000 Ft
Kérjen Tőlünk időpontot!
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00
Időpont kérése

  (a pontos beazonosítás érdekében csatolja forgalmi engedélyének fotóját)

  (egyszerre több is választható)

  • Mikor kell cserélni az autó akkumulátorát?

   Az autó akkumulátor látja el árammal az autó teljes elektromos hálózatát, ha a töltése 35% alá esik, az autó el sem indul. Élettartama több tényezőtől is függ, ilyenek a típus, a minőség, az autó tartásának helye, ill. használatának rendszeressége. A savas autó akkumulátorok legjobb esetben öt évet bírnak, kevesebbet, ha szabadban parkol az autó. A telek jobban megviselik az autó akkumulátorát, a hideg téli napok előtt érdemes szakemberrel vagy házilag ellenőrizni. Ha gyengén forog reggel az indítómotor, ha néhány napos állás után nehezen indul az autója, akkor töltése már kevésbé biztonságos megoldás. Ilyenkor bizony elérkezett a csere ideje.

  • Új autó akkumulátor vásárlása, milyet?

   A Banner akkumulátorok német magas minőségi követeléseknek megfelelő akkumulátorok, mégis kedvező ára végett igen népszerű. Gyári beszállítója az Audi, BMW és VW autógyártóknak. Bosch nevével minden termékében a minőségi anyagokat és a legprecízebb gyártást fémjelzi. Kiváló minőségű autó akkumulátorait kedvezményes áron kínáljuk.
   Electric Power olcsó autó akkumulátor képviselője, mégis kiváló minőségű és megbízható magyar termék.
   Varta autó akkumulátor, akkuban az első helyen áll. Akkumulátorok gyártására specializálódott, világszerte elismert cég autó akkumulátorai is a jól teljesítenek.
   Exide is szintén egyike a világ legnagyobb autó akkumulátor gyártóinak, saját fejlesztő bázisokkal, egyedi technológiával és 120 év tapasztalatával. 

   Autó akkumulátor csere előtt tekintse meg kínálatunkat és győződjön meg kedvező árainkról a KA webáruházában!

  • Töltés ellenőrzés és diagnosztika, hogyan?

   A töltöttséget otthon is ellenőrizheti, de csak a terheletlen és töltőfeszültséget tudja. Ehhez elég, ha egy egyszerű multimétert vásárol. A terheléses, alapos vizsgálat azonban speciális műszereket igényel. Szervizünkben speciális Bosch mérőműszerekkel ellenőrizzük az akkumulátor állapotát, töltését, és megállapítjuk mikor lesz esedékes a cseréje. A gondozásmentes autó akkumulátor csere periódusa valamivel hosszabb, de drágább, és speciális töltést igényel. Az üvegszálvattába itatott elektrolitos AGM autó akkumulátor csere periódusa is hosszabb, de ezek is szakszerű karbantartást igényelnek.

  • Autó akkumulátor töltés és karbantartás házilag, egyszerűen?

   Ha töltés ellenőrzéskor alacsony feszültséget tapasztal, ideje feltölteni az akkumulátort! A rendszerint városban közlekedőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a töltöttségre. Annak az autónak ugyanis, amit leginkább csak városban, rövidtávon hajtanak, nincs elég ideje az elveszett töltést pótolni. Nekik érdemes tehát 1-2 hetente egy hosszabb utat is megejteniük.
   Azoknak, akik otthon, házilag oldanák meg az akkumulátor töltést, a CTEK autó akkutöltő és karbantartó termékeit ajánljuk. Akkumulátor töltés 8 lépésből, teljesen automatizált akkutöltő segítségével, garantált karbantartási funkciókkal minden akkutöltés során. Könnyen kezelhető és praktikus tervezés a designos formatervezésen túlmenően a környezeti hatások ellen is védett.
   Normál töltés – 2-4 amperes erősség – esetén körülbelül 24 óra az autó akkumulátor töltési ideje. Ha hirtelen merül le, és minél előbb el kellene indulnia az autóval, akkor a gyors töltés javasolt, melynél 15 amperes vagy magasabb erősséggel maximum 4 órán belül már beindítható lesz a kocsi. Ez azonban csak ritkán alkalmazandó, mivel a gyakori gyors töltés rontja az akkumulátor élettartamát.
   A töltöttség mellett az akkumulátorok tisztaságára is érdemes odafigyelnie. Házilag is karbantarthatja, ha folyamatosan kosz- és rozsdamentesen tartja az alkatrész saruit és pólusait. Az utóbbiak rozsdásodása manipulálhatja az autó akkumulátor működését, és kockázattal jár.

  • Generátor ellenőrzés és vizsgálat, hogyan?

   A generátor két funkcióval is rendelkezik: működés közben ellátja árammal az autó elektromos fogyasztóit, ezzel egyidejűleg az akkumulátort is tölti. Amennyiben elromlik, nem termel kellő energiamennyiséget, rosszabb esetben pedig teljesen leáll a termeléssel. Ha a generátor nem tölt, értelemszerűen az akkumulátor is egy bizonyos idő után teljesen lemerül, az autó pedig lerobban. Így ha a generátor hibájának jeleit észleli, érdemes azonnal megnézetni a szervizben, hogy valóban elromlott-e! Sokszor a szénkefék kopása, szorulása vagy a diódák okolhatóak a hibáért, de gyakori a csapágyak túlzott kopása, rosszabb esetben törése is. Szervizünkben szakértelemmel ellenőrizzük, és hárítjuk el a generátor esetleges hibáját. Szükség esetén generátor felújítást végzünk, súlyosabb esetben pedig kicseréljük azt!