Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hihetetlen, de igaz: részben orosz lehet a Tesla

Tesla Model S

Szeretne saját gyártású akkumulátorokat az autóiba, ezért egy részvénycserével megszerzi a Maxwell Technologies gyárat az amerikai Tesla. Ezzel viszont bekövetkezik az a furcsa helyzet, hogy az orosz állam is részesedést szerez a vállalatban.

Cél a terjeszkedés

Továbbra is az egyik legmenőbb autómárkának számít a világon a Tesla – már ha az internetes közösségi portálokat vesszük. A 2003-ban elektromos meghajtású autók gyártására alapított amerikai vállalat vezetője, Elon Musk hatalmas celebnek számít, rendszeresen szerepel a médiában, újításokat talál ki és visz véghez, szinte minden mondatát, tweetjét falja az amerikai közönség és a világsajtó. A Tesla elérhetősége már más kategóriába tartozik, mert olyan sok kocsijuk azért még nem szaladgál sem Európában, sem Magyarországon. Éppen ezért a terjeszkedés, az elérhető árkategóriájú modellek gyártása az egyik fontos célja a szerb származású amerikai feltalálóról, Nikola Tesláról elnevezett vállalatnak. Ehhez az irányhoz illeszkedett, hogy már 2017-ben „csupán” 9,1 millió forintért kínálták az eddigi legolcsóbb elektromos autójukat, a Model 3-at, amelyre tömegével érkeztek az előrendelések. Ennek köszönhető, hogy a cég az elmúlt évben gyakorlatilag két és félszer több autót adott el, mint 2 évvel ezelőtt. Az említett Model 3-ból több mint 147 ezer ment el, ez a szám pedig negyedévente 60 ezerrel nő majd a tervek szerint.

Szükséges rossz

A lényeg, hogy a Tesla már most az amerikai autógyártás sikertörténete, de biztosan az lehet a következő években, éppen ezért meglepő, a két ország különleges politikai kapcsolata miatt meg pláne, hogy az orosz állam is részesedést szerezhet a vállalatban. A hírek szerint ez akkor következhet be, ha a Tesla lezárja a Maxwell Technologies akkumulátorgyártó felvásárlását – 218 millió dollárról és részvénycseréről szólnak a hírek ennél a műveletnél. Hogy mi az összefüggés? A Maxwell korábban megvette a kanadai Nesscap Energy céget, amelyben viszont 2011 óta részesedése van a részben orosz állami tulajdonban lévő Rusnanónak. Nem nagy arányra kell gondolni, mindössze 0,2 százalékról beszélünk, ám ha végigmegy a részvénycsere, akkor az orosz állam hivatalosan bekerül az amerikai járműgyártó tulajdonosi körébe. Bár a tényt nehéz jól kommunikálni az amerikai piacon, mivel az akkumulátor gyártás az elektromos autózás egyik legfontosabb eleme, valószínűleg szükséges rosszként tekintenek a Rusnanóra. A Tesla ugyanis jelenleg a Panasonic akkumulátorait használja, ám szeretne saját akkumulátorgyártást magáénak tudni, ehhez pedig szükségük van a Maxwell Technologies-ra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson