fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Háziállatok az autóban – mit tegyünk a szőr, a kosz ellen?

Kutya az autóban

Ha gyakran szállítunk háziállatot az autóban, szériatartozék is lehet pár kiló kutyaszőr – de nem kell annak lennie. Otthon is ki tudja úgy tisztítani az autó belsejét, hogy ne maradjon nyomuk.

A kutya is rakomány, csak szőrösebb, mint a hűtő

A kutya manapság már nem láncra kötött házőrző a legtöbb gazdinál, hanem társ, családtag. Ennek megfelelően viszi is magával szinte mindenhová. A jó gazdinak az első nyilván nem az autó tisztasága, hanem a biztonság: a cicákat lehet macskakosárban szállítani, a kutyákkal már nem ennyire egyszerű a helyzet. Sokszor látunk kutyust az anyósülésen vagy a hátsó ülésen, amint viccesen kidugja a fejét az autóból: a kutyáknál jóval nehezebb megoldani, hogy egy helyben maradjanak, ne okozzanak és ne is szenvedjenek el balesetet. Ennek megfelelően a szőrük is több helyen megjelenhet a gépjárműben, előfordulhat, hogy odahánynak, odapiszkítanak az autóba. A KRESZ azt mondja ki a teherszállítás szabályairól: a rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Arról is gondoskodni kell, hogy a rakományt megfelelően rögzítsék: nem szabad elcsúsznia, kiesnie, kiömölnie. Ha szabályosan akarunk utazni, meg kell oldani, hogy az állat is rögzítve legyen egy nagyobb fékezés, elmozdulás esetére, és ne zavarja a gazdáját a vezetésben. Akár a gazdinak is nekirepülhet a rögzítetlen eb, és annak csúnya baleset lehet a vége.

Spray, hab, kefe

Akár kisebb, akár nagyobb felületével találkozik az állat az autónak, a nyomokat előbb-utóbb el kell takarítani. Az alapos porszívózás – lehet már kapni állatszőrre kifejlesztett készülékeket is, bár kimondottan autóporszívóban még nem láttunk ilyet – elengedhetetlen, és nem maradhat el a szőnyegek, üléskárpitok tisztítása sem. Tisztítószereket többféle formában is kaphatunk a szaküzletekben, webshopokban – a gyártók azt ígérik, a spray, a hab nem hagy nyomot, nem marad nedves utánuk a kárpit, és a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítják. Lehet kapni tisztítószert külön a szőnyegre, amire a lábunkkal a legtöbb koszt felhordjuk. Arra is figyeljünk, hogy a bőr kárpithoz külön bőrre kifejlesztett tisztítószert használjunk, mert ez a nedvességtartalmát is helyreállítja, megakadályozva a berepedezést. A mindennapokban jó szolgálatot tehet még egy állatszőrgyűjtő kefe is, mert nyilván nincs időnk nap, mint nap nagytakarítást végezni az autóban. A szennyeződés legnagyobb és legfeltűnőbb részét kis kedvencünk szőre adja, és nem baj, ha nem kell mentegetőzni, amikor ember ül be hozzánk, nem állat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata