Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Háziállatok az autóban – mit tegyünk a szőr, a kosz ellen?

Kutya az autóban

Ha gyakran szállítunk háziállatot az autóban, szériatartozék is lehet pár kiló kutyaszőr – de nem kell annak lennie. Otthon is ki tudja úgy tisztítani az autó belsejét, hogy ne maradjon nyomuk.

A kutya is rakomány, csak szőrösebb, mint a hűtő

A kutya manapság már nem láncra kötött házőrző a legtöbb gazdinál, hanem társ, családtag. Ennek megfelelően viszi is magával szinte mindenhová. A jó gazdinak az első nyilván nem az autó tisztasága, hanem a biztonság: a cicákat lehet macskakosárban szállítani, a kutyákkal már nem ennyire egyszerű a helyzet. Sokszor látunk kutyust az anyósülésen vagy a hátsó ülésen, amint viccesen kidugja a fejét az autóból: a kutyáknál jóval nehezebb megoldani, hogy egy helyben maradjanak, ne okozzanak és ne is szenvedjenek el balesetet. Ennek megfelelően a szőrük is több helyen megjelenhet a gépjárműben, előfordulhat, hogy odahánynak, odapiszkítanak az autóba. A KRESZ azt mondja ki a teherszállítás szabályairól: a rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Arról is gondoskodni kell, hogy a rakományt megfelelően rögzítsék: nem szabad elcsúsznia, kiesnie, kiömölnie. Ha szabályosan akarunk utazni, meg kell oldani, hogy az állat is rögzítve legyen egy nagyobb fékezés, elmozdulás esetére, és ne zavarja a gazdáját a vezetésben. Akár a gazdinak is nekirepülhet a rögzítetlen eb, és annak csúnya baleset lehet a vége.

Spray, hab, kefe

Akár kisebb, akár nagyobb felületével találkozik az állat az autónak, a nyomokat előbb-utóbb el kell takarítani. Az alapos porszívózás – lehet már kapni állatszőrre kifejlesztett készülékeket is, bár kimondottan autóporszívóban még nem láttunk ilyet – elengedhetetlen, és nem maradhat el a szőnyegek, üléskárpitok tisztítása sem. Tisztítószereket többféle formában is kaphatunk a szaküzletekben, webshopokban – a gyártók azt ígérik, a spray, a hab nem hagy nyomot, nem marad nedves utánuk a kárpit, és a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítják. Lehet kapni tisztítószert külön a szőnyegre, amire a lábunkkal a legtöbb koszt felhordjuk. Arra is figyeljünk, hogy a bőr kárpithoz külön bőrre kifejlesztett tisztítószert használjunk, mert ez a nedvességtartalmát is helyreállítja, megakadályozva a berepedezést. A mindennapokban jó szolgálatot tehet még egy állatszőrgyűjtő kefe is, mert nyilván nincs időnk nap, mint nap nagytakarítást végezni az autóban. A szennyeződés legnagyobb és legfeltűnőbb részét kis kedvencünk szőre adja, és nem baj, ha nem kell mentegetőzni, amikor ember ül be hozzánk, nem állat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata