Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Zord körülmények között dolgozik az injektor

Üzemanyag befecskendezők

A kettőstömegű lendkerék meghibásodása mellett az injektorhiba okoz azonnali görcsöt az autótulajdonosok gyomrában. Ennek oka a magas javítási költségekben keresendő. Milyen szerepet tölt be az injektor? Milyen jelek utalnak a meghibásodására? Milyen lépésekből áll a javítása? Összefoglaltuk az injektorokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, melyekkel minden autótulajdonosnak érdemes tisztában lennie.

Mit kell tudni az injektorról?

Az injektor az üzemanyagrendszer legkisebb áteresztő képességű egysége. Az injektorok vagy más néven befecskendezők juttatják az üzemanyagot a motorba. Az injektorban lévő szelepek elektromágneses vagy piezo meghajtásúak. A régebbi motorok esetében ezt a feladatot a porlasztó, vagyis a karburátor látta el. Az injektorok a porlasztókhoz képest pontosabban adagolják az üzemanyagot. Megfelelő motorvezérlő elektronikával együtt alacsonyabb fogyasztást és nagyobb teljesítményt eredményeznek. Az injektorok precíziós kialakítást igényelnek, hiszen rendkívüli terhelésnek vannak kitéve. Nagy hőmérsékleten kell működniük, 2000 bár nyomáson és el kell viselniük a gyors nyitások és zárások okozta lökéseket. Rendkívül érzékeny, a legpontosabb illesztésekkel bíró alkatrész az injektor, minden esetben tűpontosan kell adagolnia az üzemanyagot. Mivel rendkívül érzékeny alkatrész, minden apró, mechanikai szennyeződés könnyen kárt tehet benne. Hogyan kerülhet szennyező anyag az injektorba? Például rossz minőségű üzemanyaggal és a szivattyú kopásából adódóan. A lerakódások eltömítik az injektorok furatait és csökkentik az áramlási keresztmetszeteket azok belsejében.

Milyen jelekből következtethetünk az injektor meghibásodására?

Az injektor meghibásodásának jele lehet, ha nehezen indul, gyorsításkor akadozik vagy egyenetlenül jár a motor, illetve az adott henger túlmelegedése, a gyengébb gázreakciók és a magasabb fogyasztás. Továbbá a meghibásodás jele lehet, a szokatlan füst a kipufogón, hiszen a nem megfelelő mennyiségű üzemanyag befecskendezése miatt nagyobb füsttel jár az égés. Általánosan jellemző az injektorokra, hogy az elektronikus vezérlés miatt költséges lehet a meghibásodásuk. A tönkrement elektronika cseréje akár 500 ezer forintos tételt is jelenthet. Hogyan zajlik az injektorok felújítása? A szervizben bevizsgálják az injektorokat és az eredmények ismeretében fény derül a porlasztók állapotára, így el lehet végezni a felújítási munkálatokat. Miből állnak a felújítási munkálatok? Az injektorok szét- és összeszereléséből, az új injektorok beszereléséből, a tömítéskészlet cseréjéből és a működés teszteléséből.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata