fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Zord körülmények között dolgozik az injektor

Üzemanyag befecskendezők

A kettőstömegű lendkerék meghibásodása mellett az injektorhiba okoz azonnali görcsöt az autótulajdonosok gyomrában. Ennek oka a magas javítási költségekben keresendő. Milyen szerepet tölt be az injektor? Milyen jelek utalnak a meghibásodására? Milyen lépésekből áll a javítása? Összefoglaltuk az injektorokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, melyekkel minden autótulajdonosnak érdemes tisztában lennie.

Mit kell tudni az injektorról?

Az injektor az üzemanyagrendszer legkisebb áteresztő képességű egysége. Az injektorok vagy más néven befecskendezők juttatják az üzemanyagot a motorba. Az injektorban lévő szelepek elektromágneses vagy piezo meghajtásúak. A régebbi motorok esetében ezt a feladatot a porlasztó, vagyis a karburátor látta el. Az injektorok a porlasztókhoz képest pontosabban adagolják az üzemanyagot. Megfelelő motorvezérlő elektronikával együtt alacsonyabb fogyasztást és nagyobb teljesítményt eredményeznek. Az injektorok precíziós kialakítást igényelnek, hiszen rendkívüli terhelésnek vannak kitéve. Nagy hőmérsékleten kell működniük, 2000 bár nyomáson és el kell viselniük a gyors nyitások és zárások okozta lökéseket. Rendkívül érzékeny, a legpontosabb illesztésekkel bíró alkatrész az injektor, minden esetben tűpontosan kell adagolnia az üzemanyagot. Mivel rendkívül érzékeny alkatrész, minden apró, mechanikai szennyeződés könnyen kárt tehet benne. Hogyan kerülhet szennyező anyag az injektorba? Például rossz minőségű üzemanyaggal és a szivattyú kopásából adódóan. A lerakódások eltömítik az injektorok furatait és csökkentik az áramlási keresztmetszeteket azok belsejében.

Milyen jelekből következtethetünk az injektor meghibásodására?

Az injektor meghibásodásának jele lehet, ha nehezen indul, gyorsításkor akadozik vagy egyenetlenül jár a motor, illetve az adott henger túlmelegedése, a gyengébb gázreakciók és a magasabb fogyasztás. Továbbá a meghibásodás jele lehet, a szokatlan füst a kipufogón, hiszen a nem megfelelő mennyiségű üzemanyag befecskendezése miatt nagyobb füsttel jár az égés. Általánosan jellemző az injektorokra, hogy az elektronikus vezérlés miatt költséges lehet a meghibásodásuk. A tönkrement elektronika cseréje akár 500 ezer forintos tételt is jelenthet. Hogyan zajlik az injektorok felújítása? A szervizben bevizsgálják az injektorokat és az eredmények ismeretében fény derül a porlasztók állapotára, így el lehet végezni a felújítási munkálatokat. Miből állnak a felújítási munkálatok? Az injektorok szét- és összeszereléséből, az új injektorok beszereléséből, a tömítéskészlet cseréjéből és a működés teszteléséből.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata