fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Záptojásszagot érzel az autóban?

Elől lévő katalizátor

Senki sem érzi jól magát vezetés közben, amikor kellemetlen szagok terjengenek az utastérben. Ha vezetés közben kénes záptojás szag üti meg az orrod, akkor az minden bizonnyal valamilyen komolyabb probléma intő jele.

A szagot az üzemanyagban jelen lévő kénhidrogén vagy kén okozza. Alapesetben a kénhidrogén szagtalan kén-dioxiddá alakul át, ugyanakkor, ha valami tönkremegy a kocsi üzemanyag- vagy kipufogó-rendszerében, akkor zavar keletkezhet a folyamatban, és szagossá válik a kénhidrogén. A szagot okozó melléktermékek és lerakódások az üzemanyag elégtelen égéséből származnak, számos hibát eredményezhetnek a rendszerben. Ha röviddel azután csapja meg az orrodat a szag, hogy magas fordulatszámon pörgetted a motort, akkor még nem kell nagyon aggódnod. Tartósan érezhető kénszag esetén azonban meg kell vizsgáltatni a kocsit, feltehetőleg a lentebb ismertetett alkatrészek valamelyike miatt tapasztalhatod.

Tönkrement a katalizátor

A záptojás szagot leggyakrabban kiváltó alkatrész az üzemanyag rendszer szerves részét képező katalizátor. Amikor az üzemanyag a katalizátorba kerül, az alkatrész a kénhidrogént kén-dioxiddá alakítja át. Az alkatrész fő küldetése a károsanyag-kibocsátás minimalizálása, ezt a környezetre káros kipufogógázok átalakításával éri el. Egy tönkrement vagy eldugult katalizátor nem tudja kellően elvégezni a kénhidrogén transzformálását, emiatt érezhetsz záptojás szagot a kocsiban. Ha a szerelő megvizsgálta az alkatrészt, és úgy látja, nincs szükség cserére, akkor érdemes a többi, lehetségesen hibás alkatrészt is megnézetni.

Meghibásodott az üzemanyagnyomás-érzékelő

Az üzemanyagnyomás-érzékelő a járműben felhasznált nafta használatát szabályozza. Ha meghibásodik, bizony még a katalizátor is eltömődhet a túl sok motorolaj miatt. A túl sok kenőanyag miatt a katalizátor nem fogja tudni átdolgozni a kipufogó rendszer melléktermékeit, amik ezután szabadon keresztülmennek a kipufogócsövön, és záptojás szagot eredményeznek. A melléktermékek gyarapodásával lerakódások keletkezhetnek a katalizátorban, ami miatt túlmelegedhet az alkatrész, ami szintén kénes szagot okoz.

Eltömődött az üzemanyagszűrő

Figyelni kell az üzemanyagszűrő állapotára is, ugyanis ennek eltömődése hasonló problémákhoz vezethet, mint az üzemanyagnyomás-szabályozó meghibásodása: égett kénlerakódások áramlanak a katalizátorba.

Eljárt a sebességváltó folyadék felett az idő

Amennyiben a sebességváltó folyadék az autó erőátviteli rendszerén kívül másik rendszerbe is belekerül, az is okozhat záptojásszagot. Tipikusan azoknál a manuális váltójú kocsiknál szokott ez előfordulni, akiknek a tulajdonosa elhanyagolja a sebváltó folyadék cseréjét. Mindig figyelj a csereperiódusra vonatkozó gyártói előírásokra! Ha bárhol folyadékszivárgást tapasztalsz, mindenképp nézesd meg autószerelővel a kocsit, nem szabad figyelmen kívül hagyni a foltokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata