Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

4 nyomós érv az időszakos szervizelés mellett

Olaj öntése a motorba

Ha csak nem egy ritka modell vagy egy oldtimer gazdája vagy, az autó sokkal inkább egy nagy kiadás, mint sem egy vagyontárgy, ami különlegességnek számít. Nem csak a tankolására, kötelező biztosítására kell költened rendszeresen, ugyanúgy számolnod kell az időszakos szervizeltetés költségeivel is.

Céges autóval jársz? Akkor szerencsére nem neked kell gondoskodnod a kötelező szervizről, a munkáltató kifizeti helyetted. Autótulajdonosként viszont nem szabad sajnálnod a pénzt a kocsi karbantartására, pláne, ha minél hosszabb ideig meg szeretnéd tartani az értékét. Soha nem tudhatod, mikor kapsz kedvet egy új autó vásárlásához, olyankor pedig jól jön a régiért kapott pénz. A leendő tulajdonos bármikor elkérheti a kocsi szervizkönyvét, a javításról szóló számlákat; elég árulkodó tud lenni, ha nem tudod őket bemutatni… Ami az időszakos szervizelés esedékességét illeti, az autód kézikönyvében garantáltan megtalálod az erre vonatkozó információkat – mindig ehhez igazodj! Ne próbálj spórolni a karbantartási költségeken, mert ezzel nem csak a biztonságodat kockáztatod, de hosszabb távon akár nagyobb kiadásra is számíthatsz majd miatta. Cikkünkben most 5 nyomós érvet szedtünk össze, melyek bizonyítják a kötelező szerviz fontosságát.

Növeli az autód élettartamát

Az alapos, körültekintően végzett időszakos szerviz garantálja az autó és utasainak biztonságát, biztosítja a különböző autóalkatrészek hatékonyságát, megfelelő teljesítőképességét. Minden kocsinak megvan a mechanikus működése, elektromos teljesítménye, kenőanyagai és munkafolyadékai. A kötelező szervizelés során ezeket a tényezőket vizsgálják a szerelők, és végzik el a gyári előírásoknak megfelelően az adott karbantartási műveleteket. Az alkatrészek jó állapotban tartása tagadhatatlanul maximalizálja az autó élettartamát.

Nem igazán kell drága, váratlan javíttatásra számítani

Időszakos szerviz során még időben kiderülhetnek bizonyos problémák, esély az esetleges meghibásodásokra. A problémák megelőző jellegű elkerülésének, a kialakulóban lévő nagyobb hibák időbeni észlelésének köszönhetően nem kell váratlan „meglepetésekre” számítanod, kisebb az esélye a zsebbe nyúlós javíttatásoknak. Az autónak és neked is könnyebb, ha nem csak akkor derül ki valami, amikor már végzetes és visszafordíthatatlan. Például a motorolaj csere elmulasztása jelentősen rövidíthet a motor és kapcsolódó alkatrészeinek élettartamán, amiknek bizony nem olcsó a javíttatásuk, cseréltetésük.

Kellő biztonság az utakon

Az autó megfelelő üzemelése nem csak a saját, de utasaid egészsége szempontjából is nagyon fontos. Egy jól karbantartott kocsin nem kopottak a gumik, rendesen fog a fék, nem húznak csíkot az ablaktörlők, nem szivárog belőle semmi, és még sorolhatnánk… Egy szóval nem jelentkezik olyan hiba, ami miatt baleset érhetné az utasokat.

Értékálló marad a kocsi

Az autó egy nagyon drága befektetés, és folyamatosan a maximumot kihozni belőle az időszakos szervizeléseknek köszönhetően, megtérül hosszú távon. Ha netán egyszer úgy döntesz, eladod az autót, sokkal nagyobb összeget kaphatsz érte, mint egy elhanyagoltért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata