Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vibrál a kormányom – mi lehet a gond?

Mercedes-Benz kormánya

A fejlődő és változó autóiparban néha megesik, hogy hibás széria kerül forgalomba. Viszont az is lehet, hogy a rezgést vagy furcsa mozgást a rossz gumiabroncs használata okozza. Mielőtt még a márkát vagy a gyártót hibáztatnánk, nézzük vagy vizsgáltassuk át az autónkat, mert elképzelhető, hogy mi okoztuk a gondot. Az alábbiakban adunk néhány javaslatot, amivel közelebb kerülhetünk a rendellenesség megoldáshoz.

Ne okoljuk az autóipart

Hajlamosak vagyunk az autóipart okolni, ha valami nem jól működik a gépjárműben, vagy épp a márkaszervizt hibáztatjuk. Banális eset például, amikor kerékbilincset raknak az autónkra, és miután leszerelték, az ideges vezető elfelejti kiengedni a behúzott kéziféket, ilyenkor persze a parkolási társaságot szidjuk. Jelen esetben pedig sok kis összetevő együttesen okozhat gondot. A szakértők szerint, ha vibrálást vagy remegést észlelünk, érdemes megnézni, hogy jól helyeztük-e fel a gumiabroncsokat, illetve azok megfelelő levegőnyomással rendelkeznek. Ha pedig rendben van minden és mondjuk fékezés következtében találkozunk ezzel a remegéssel, akkor valószínű, hogy a gépkocsi fékrendszere nem jó. Aggodalomra viszont semmi ok, főleg megijedni felesleges! Gondoljuk végig, hogy voltunk-e a szokásos karbantartási vizsgálaton a szervizben, vagy magunk végeztük ezt el. Ha utóbbi, akkor mi vagyunk a felelősök, mert a szervizben minden munkafolyamatot műszerekkel ellenőriznek, méghozzá igen alaposan. Ez a jelenség az új autók esetében is előfordulhat, ahol a féktárcsák rossz illeszkedése lehet a probléma forrása. Ha pedig biztosra akarunk menni, abban az esetben ellenőriztessük alaposan a féket és féktárcsákat, hogy később ez ne okozzon számunkra kellemetlen perceket. Igaz ez nem lesz olcsó, viszont akinek van autója, tudja, hogy időnként elromlik vagy meghibásodik benne valami, és mindenhez mi sem értünk, a jó szerelő pedig drága, ugyanakkor megoldja a gondunkat. Ha viszont a remegés vagy vibrálás megmarad, az nagyon bosszantó lesz hosszabb távon.

Segíthet a rendszeres ellenőrzés

A szakértők azt vallják, hogy a jelenség eredete nem az autóiparban keresendő, vagy nem biztos, hogy a gyártó hibázott. Ez nem jelenti azt, hogy nekünk kell megoldani a problémát, mert minden új autóra van gyártói garancia. Ugyanakkor, ha használt autótulajdonosok vagyunk, nem árt megvizsgálnunk rendszeres időközönként pár dolgot a gépjárműben. Ha bármilyen problémát tapasztalunk, aminek az okát nem tudjuk, akkor szóljunk lehetőleg egy elismert, megbízható autószerelőnek, hogy azonnal megoldódjon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!