Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vibrál a kormányom – mi lehet a gond?

Mercedes-Benz kormánya

A fejlődő és változó autóiparban néha megesik, hogy hibás széria kerül forgalomba. Viszont az is lehet, hogy a rezgést vagy furcsa mozgást a rossz gumiabroncs használata okozza. Mielőtt még a márkát vagy a gyártót hibáztatnánk, nézzük vagy vizsgáltassuk át az autónkat, mert elképzelhető, hogy mi okoztuk a gondot. Az alábbiakban adunk néhány javaslatot, amivel közelebb kerülhetünk a rendellenesség megoldáshoz.

Ne okoljuk az autóipart

Hajlamosak vagyunk az autóipart okolni, ha valami nem jól működik a gépjárműben, vagy épp a márkaszervizt hibáztatjuk. Banális eset például, amikor kerékbilincset raknak az autónkra, és miután leszerelték, az ideges vezető elfelejti kiengedni a behúzott kéziféket, ilyenkor persze a parkolási társaságot szidjuk. Jelen esetben pedig sok kis összetevő együttesen okozhat gondot. A szakértők szerint, ha vibrálást vagy remegést észlelünk, érdemes megnézni, hogy jól helyeztük-e fel a gumiabroncsokat, illetve azok megfelelő levegőnyomással rendelkeznek. Ha pedig rendben van minden és mondjuk fékezés következtében találkozunk ezzel a remegéssel, akkor valószínű, hogy a gépkocsi fékrendszere nem jó. Aggodalomra viszont semmi ok, főleg megijedni felesleges! Gondoljuk végig, hogy voltunk-e a szokásos karbantartási vizsgálaton a szervizben, vagy magunk végeztük ezt el. Ha utóbbi, akkor mi vagyunk a felelősök, mert a szervizben minden munkafolyamatot műszerekkel ellenőriznek, méghozzá igen alaposan. Ez a jelenség az új autók esetében is előfordulhat, ahol a féktárcsák rossz illeszkedése lehet a probléma forrása. Ha pedig biztosra akarunk menni, abban az esetben ellenőriztessük alaposan a féket és féktárcsákat, hogy később ez ne okozzon számunkra kellemetlen perceket. Igaz ez nem lesz olcsó, viszont akinek van autója, tudja, hogy időnként elromlik vagy meghibásodik benne valami, és mindenhez mi sem értünk, a jó szerelő pedig drága, ugyanakkor megoldja a gondunkat. Ha viszont a remegés vagy vibrálás megmarad, az nagyon bosszantó lesz hosszabb távon.

Segíthet a rendszeres ellenőrzés

A szakértők azt vallják, hogy a jelenség eredete nem az autóiparban keresendő, vagy nem biztos, hogy a gyártó hibázott. Ez nem jelenti azt, hogy nekünk kell megoldani a problémát, mert minden új autóra van gyártói garancia. Ugyanakkor, ha használt autótulajdonosok vagyunk, nem árt megvizsgálnunk rendszeres időközönként pár dolgot a gépjárműben. Ha bármilyen problémát tapasztalunk, aminek az okát nem tudjuk, akkor szóljunk lehetőleg egy elismert, megbízható autószerelőnek, hogy azonnal megoldódjon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata