fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Megfagyhat a kocsimban az üzemanyag?

Havas benzinkút

A gépjármű védelme a téli időszakban különösen fontos, hiszen az extrém alacsony hőmérséklet komoly meghibásodásokat eredményezhet. A téli körülmények az üzemanyagokra sincsenek jó hatással. Vajon megfagyhat a benzin vagy a gázolaj? Az alábbiakban eláruljuk a választ, és arra is kitérünk, mire érdemes figyelni tankoláskor.

Benzin vs. gázolaj

A benzines gépjárművek tulajdonosai fellélegezhetnek, hiszen ezzel az üzemanyagfajtával mínusz 40-60 Celsius-fokig nem merül fel probléma. Gázolaj esetén már nem ennyire szerencsés a helyzet, mivel mínusz 20-25 Celsius-fok esetén paraffin válik ki ebből az üzemanyagtípusból. A paraffinkiválás eltömíti a szűrőt és a vezetékeket, ezáltal pedig tönkremehet a motor. Azonban ettől nem kell tartani, mivel a téli időszakban az üzemanyag-állomásokon olyan adalékanyagokat kevernek a gázolajhoz, amelyek megakadályozzák a paraffin kiválását. A hidegindíthatóságot javító adalék segítségével eléri a mínusz 20 Celsius-fokot a határhőmérséklet. Speciális gázolaj nélkül még a jó állapotban lévő, rendszeresen szervizelt autók is meghibásodnának. Nem jelent kockázatot, ha a tankban maradt nyári gázolajhoz kerül a téli változat, de ebben az esetben magasabb lesz a határhőmérséklet értéke. Magyarországon a mínusz 20 Celsius-fokos határhőmérsékletet garantáló gázolaj elegendő, azonban a mínusz 30 Celsius-fokot garantáló prémium gázolaj javasolt azok számára, akik olyan helyre utaznak, ahol mínusz 20 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet. Sőt, olyan téli változatok is kaphatóak, melyek akár a mínusz 40 Celsius-fokot is garantálják.

Tilos benzint keverni a gázolajhoz

A téli gázolaj segítségével az autó motorja még a kemény téli körülmények között is védelem alatt áll. Garantált a biztonság és a kiváló motorindítás, valamint az egyenletes motorműködés a téli gázolajnak köszönhetően. A megfelelő minőségű üzemanyag minden helyzetben fontos a maximális teljesítmény és a hosszabb motorélettartam érdekében. Körülbelül február végéig kapható kizárólag téli gázolaj a töltőállomásokon. Amennyiben ezt követően kerül sor olyan utazásra, mely során szükséges a téli gázolaj, mindenképpen nagy körültekintést igényel az üzemanyag kiválasztása. Ebben az esetben mindig prémium gázolajat érdemes tankolni, mert ezek a téli időszakot követően is biztosítják a hidegtűrést. Tévhit, hogy a gázolajhoz némi benzint keverve javíthatóak az üzemanyag téli tulajdonságai. Tilos benzint keverni a gázolajhoz, hiszen több százezres vagy akár milliós károkat is okozhat az autóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata