fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Melyik alkatrészek cseréjekor illik olajat is cserélni?

Olajjal szennyeződött dugattyú

Kevés olyan téma van autós körökben, ami annyira egymásnak tudja ugrasztani az eltérő véleményeket, mint az olajcsere. Ötezer kilométerenként vagy évente? A válasz nem egyszerű, azonban van, hogy alkatrészcsere esetén kihagyhatatlan az olajcsere is.

Mikor cseréljünk?

Rengeteg ellentétes vélemény született már olajcsere ügyben. Nem csak a laikusok, a hobbiszerelők, de maguk az autógyártók mérnökei sem egységesek ebben a témakörben. Míg az európai gyártók leginkább az utóbbi időkben hosszabb, akár több éves vagy 20-30 ezer kilométeres csereperiódust határoznak meg, a japán mérnökök továbbra is a 10-15 ezer kilométeres vagy évenkénti csere mellett teszik le voksukat. Számtalan olyan tényező van egy autó életében, ami miatt változhat a fenti ciklus hossza. A megtett távolság mellett a hidegindítások száma, a magas fordulatszám melletti üzemeltetés, a „sportos” vezetés gyakorisága – ezek mind hatással vannak a motor kenésére, az olaj aktuális állapotára. Nincs tehát egyértelmű szabály, azonban azt nem árt észben tartani, hogy a régi mondás, amely szerint a motorolaj a legolcsóbb alkatrész, továbbra is fennáll.

Olajcsere motoralkatrész csere esetén

Vannak olyan esetek, amikor jobb nem kockáztatni, így érdemes lecserélni az autónkban az olajat. Amennyiben bármi okból kifolyólag komolyabban beszennyeződött az olaj, vagy fennáll ennek a veszélye, mindenképp cseréljünk. Ne feledjük, az olajcsere minden esetben a szűrőcserével jár együtt, ne hagyjuk ki ezt a lépést sem. Nem csupán a fáradt olaj, hanem a használat során lerakódott szennyeződések miatt sem szabad megfeledkezni erről a lépésről. Bizonyos alkatrészek cseréje esetén is fontos az olajcsere. Hogy melyek ezek az alkatrészek, arra nagyon könnyű válaszolni: amelyek a használat során érintkeznek az olajjal. Új dugattyúk, új hengerek – minden ilyen változtatás után kötelező az olajcsere, megakadályozva az esetleges későbbi kellemetlenségeket. Ugyanúgy, mint új autó esetében, ildomos ezt meglépni pár száz, maximum ezer kilométer után, hogy az esetlegesen nem tökéletesen legyártott alkatrészből lekopott szennyeződés ne okozzon semmilyen kárt a motorban vagy a többi alkatrészben. Olajcsere esetén fontos szempont, hogy a gyártói előírásoknak megfelelő olajat használjunk. Mindenképp bízzuk a műveletet szakemberre illetve megfelelően felkészült szervizre.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata