Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Melyik alkatrészek cseréjekor illik olajat is cserélni?

Olajjal szennyeződött dugattyú

Kevés olyan téma van autós körökben, ami annyira egymásnak tudja ugrasztani az eltérő véleményeket, mint az olajcsere. Ötezer kilométerenként vagy évente? A válasz nem egyszerű, azonban van, hogy alkatrészcsere esetén kihagyhatatlan az olajcsere is.

Mikor cseréljünk?

Rengeteg ellentétes vélemény született már olajcsere ügyben. Nem csak a laikusok, a hobbiszerelők, de maguk az autógyártók mérnökei sem egységesek ebben a témakörben. Míg az európai gyártók leginkább az utóbbi időkben hosszabb, akár több éves vagy 20-30 ezer kilométeres csereperiódust határoznak meg, a japán mérnökök továbbra is a 10-15 ezer kilométeres vagy évenkénti csere mellett teszik le voksukat. Számtalan olyan tényező van egy autó életében, ami miatt változhat a fenti ciklus hossza. A megtett távolság mellett a hidegindítások száma, a magas fordulatszám melletti üzemeltetés, a „sportos” vezetés gyakorisága – ezek mind hatással vannak a motor kenésére, az olaj aktuális állapotára. Nincs tehát egyértelmű szabály, azonban azt nem árt észben tartani, hogy a régi mondás, amely szerint a motorolaj a legolcsóbb alkatrész, továbbra is fennáll.

Olajcsere motoralkatrész csere esetén

Vannak olyan esetek, amikor jobb nem kockáztatni, így érdemes lecserélni az autónkban az olajat. Amennyiben bármi okból kifolyólag komolyabban beszennyeződött az olaj, vagy fennáll ennek a veszélye, mindenképp cseréljünk. Ne feledjük, az olajcsere minden esetben a szűrőcserével jár együtt, ne hagyjuk ki ezt a lépést sem. Nem csupán a fáradt olaj, hanem a használat során lerakódott szennyeződések miatt sem szabad megfeledkezni erről a lépésről. Bizonyos alkatrészek cseréje esetén is fontos az olajcsere. Hogy melyek ezek az alkatrészek, arra nagyon könnyű válaszolni: amelyek a használat során érintkeznek az olajjal. Új dugattyúk, új hengerek – minden ilyen változtatás után kötelező az olajcsere, megakadályozva az esetleges későbbi kellemetlenségeket. Ugyanúgy, mint új autó esetében, ildomos ezt meglépni pár száz, maximum ezer kilométer után, hogy az esetlegesen nem tökéletesen legyártott alkatrészből lekopott szennyeződés ne okozzon semmilyen kárt a motorban vagy a többi alkatrészben. Olajcsere esetén fontos szempont, hogy a gyártói előírásoknak megfelelő olajat használjunk. Mindenképp bízzuk a műveletet szakemberre illetve megfelelően felkészült szervizre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata