Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vezetéskor fő a biztonság!

maci és a biztonsági öv

Az első halálos kimenetelű baleset óta tudja mindenki, hogy az autóvezetés bár komfortossá teszi a közlekedés folyamatát, közel sem kockázatmentes. Ezt hamar felismerték az autótervező mérnökök is, így érthető okokból folyamatosan törekednek a biztonságot megóvni hivatott eszközök tökéletesítésére. Az eredmények határozottan pozitívak, hiszen talán ezen a téren fejlődik legdinamikusabb az autóipar.

Passzív biztonság

Passzív biztonsági rendszerek alatt azokat az eszközöket értjük, amelyek egy sajnálatosan bekövetkezett baleset alatt hivatottak megóvni az utasok biztonságát. Volt olyan időszak, amikor még egy kocsiba szerelt kétpontos biztonsági öv is sokaknak felesleges luxusnak számított. Aztán a szomorú statisztikai adatoknak köszönhetően, kezdett megváltozni az emberek elképzelése. Az 1950-es évek végén, fáradhatatlan kutatások eredményeként megjelent a hárompontos biztonságiöv, amelynek egy tökéletsített verzióját használjuk napjainkban is. Hatalmas munka és több mint harminc év fejlesztés kellett ahhoz, hogy megszülethessen a már alapfelszereltségnek számító blokkolásgátló fékrendszer, azaz az ABS. Szintén jó néhány évtized elteltével élvezhetjük minden újabb autóban a légzsákok előnyeit. Ennek a három eszköznek köszönheti több millió ember az életét. A fejlődés töretlen ezen a téren, folyamatosan születnek a jobbnál jobb, baleset-megelőzésre szolgáló eszközök.

Prediktív védelem

A passzív biztonsági rendszerek a már bekövetkezett balesetkor nyújtanak védelmet, a prediktív eszközök pedig abban segítik a sofőrt, hogy elkerülje a veszélyes szituációkat. Minél fiatalabb az autónk, vélhetően annál több ilyen rendszer került beépítésre. Ezek a fejlett vezetéstámogató rendszerek, az autókban lévő kamerák és szenzorok segítségével érzékelik, majd hívják fel a figyelmet az esetleges veszélyekre. Az ACC, azaz a távolságtartó tempomat a lökhárítóba épített szenzor segítségével érzékeli, ha fékeznek előttünk, így ha szükséges, automatikusan lassítja, majd az eredeti sebességre állítja az autót. Az ACB is hasonló működési elvvel üzemel. Ezt direkt a városi vezetéshez fejlesztették. A beépített szenzorok észreveszik, ha lelép elénk valaki a járdáról, majd szükség esetén állóra fékezik a járművet. Talán a leghasznosabb eszköz az éberségfigyelő és sávtartó rendszer. Óránkénti 60 és 160 kilométeres sebesség között működésbe lép egy kamera, ez beazonosítja a sávot, amin haladunk, és ha valamiért elhagyjuk azt, segít a visszatérésben. Ha lankad az éberség, a rendszer hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy álljon meg pihenni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata