Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan kell felszerelni egy tetőcsomagtartót?

Thule tetőbox egy Volvo terepjárón

Legyen szó egy várva várt családi nyaralásról, áruszállításról vagy akár költözésről, könnyen előfordulhat, hogy autónk egyszerűen nem alkalmas arra, hogy minden szükséges, vagy szükségesnek vélt holmit el tudjon szállítani. A felmerülő problémára jó megoldási alternatívát kínálhat egy tetőcsomagtartó beszerzése. Miután ez megvan, fel is kellene szerelni, azonban ez rutin nélkül közel sem tekinthető egyszerű feladatnak.

Fontos a körültekintő vásárlás

Ahogy a neve is elárulja, a tetőcsomagtartó egy olyan praktikus eszköz, aminek a segítségével meg tudjuk növelni az autónk csomagszállítási kapacitását. Használatával nemcsak mennyiségre, hanem méretre is nagyobb eszközöket tudunk szállítani, hiszen szétszerelés nélkül egyébként nem sok esélyünk lenne például biciklik szállítására. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy egy tetőcsomagtartó megoldást jelent a problémáinkra, jöhet a vásárlás. Legyünk körültekintőek, lehetőség szerint olyat válaszunk, ami rendelkezik minőségellenőrzési pecséttel. Olcsóbb modelleknél ez sok esetben hiányzik, ami valószínűleg azt jelenti, hogy nem tesztelték biztonsági szempontból. Tekintve, hogy egy hibás csomagtartó komoly balesetet is okozhat, ez nem az a vásárlás, amin megéri spórolni. Ha megvan a megfelelő minőségű és kinézetű darab, érdemes több helyen is összehasonlítani az árakat, hiszen könnyen elképzelhető, hogy több ezer forintos árkülönbözettel is találkozhatunk. Mindenen túl vagyunk, végre birtokunkba került a termék, már „csak” a felszerelés maradt hátra.

Közel sem lehetetlen küldetés

A csomag felbontása után sok apró, bonyolultnak tűnő alkatrésszel fogunk találkozni, azonban ne essünk pánikba. Valahol a dobozban, a csavarok alatt biztosan megleljük a szerelési útmutatót. Ebben minden szükséges információt megtalálunk, amit az esetek döntő többségében színes képekkel is illusztrálnak. Ami fontos, hogy minden csavart kellően meghúzzunk, ezeket pedig a szerelést követően akár többször is ellenőrizzük. Mivel a biztonság a legfontosabb, az első utunk során néhány megtett kilométer után álljunk meg, majd ellenőrizzük a rögzítő csavarok feszességét. Az ellenőrzés csak néhány percet vesz igénybe, azonban egy esetleges hiba felfedezése akár egy komoly balesetet is megelőzhet. A végére pedig még egy jó tanács. Amennyiben úgy látja, hogy a közeljövőben nem lesz szükséges a tetőcsomagtartó használata, szerelje le, hiszen a felhelyezett tartó üresen is légellenállást okoz, ezáltal növeli az autó fogyasztását, tehát felesleges költséget eredményez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata