Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Új magyar autópálya-szakasz épülhet a román határig

265 millió eurót, átszámítva mintegy 82 milliárd forintot fordíthat Magyarország a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére az Európai Unió kohéziós alapjából. Az autópálya gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között.

Az utolsó hiányzó szakasz

Az EU kohéziós alapjából 265 millió eurót, átszámítva kb. 82 milliárd forintot fordíthat országunk a fővárostól a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére – közölte az Európai Bizottság. Corina Cretu uniós biztos tájékoztatása szerint a támogatás a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti autópálya-szakasz végső hiányzó szakaszának befejezését célozza. Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra és 40 perc alatt lehet megtenni a Budapest-román határ távot – ez az út most több mint 3 órás.

Gyorsabb összeköttetés Budapest és Bukarest között

A beruházás a két szomszédos ország összekapcsolásával várhatóan a regionális és helyi gazdaságot is felélénkíti, új lendületet ad a kereskedelemnek és a turizmusnak. Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből, amely gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között, de Cretu szerint végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz.” – tájékoztatott a regionális politikáért felelős EU-s biztos. Az új út az M35-ös autópálya Debrecen-Berettyóújfalu közti részének csomópontjától indul. Az építkezés várhatóan 2020 márciusában fejezik be. Az első romániai autópálya egyébként az 1960-as években épült A1-es volt. Eredendően a román fővárost kötötte össze a tőle kb. 100 kilométerre lévő Pitești városával. A 113 kilométernyi autópályát 2000-ben renoválták, és a 4. páneurópai közlekedési folyosó részeként kezdték el továbbfejlesztését.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárol