Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megérkeztek az R betűs rendszámok

Júniusban elkezdték az R betűs rendszámok gyártását, július óta pedig már az okmányirodák is ezeket osztogatják. Eközben rekordot dönt a 435 ezer forintba kerülő egyedi azonosítók vásárlása.

O és q nélkül

A Miniszterelnökség ismertette, hogy már júliusban megkapták az autósok az első R betűs rendszámokat. Ez azért figyelemre méltó, mert ez alapján eddig soha nem látott gyorsasággal futott ki a 2016 végétől osztott P betűs sorozat. Egyértelmű a magyarázat: folyamatosan rekordot dönt a használt autók importálása, és konstans emelkedés tapasztalható az újonnan vásárolt járművek forgalomba állításánál. Tavaly 155 000 használt, és 116 000 új kocsi kapott P-vel kezdődő rendszámot. Anno 2016-ban már a P betű bevezetésén is meglepődtek az emberek. Nem feltétlen azért, mert a próbarendszámokat ezer éve ez a betű jelöli, inkább azért, mert a kifutó N betű után nem az ábécé sorrendben jövő O betűt kezdték el alkalmazni. Azért hagyták ki a sorból a döntéshozók, mert szerintük könnyen összekeverhető a Q és a 0 karakterekkel. Azért érdekes ez a döntés, mert a rendszámtáblák 2. és 3. helyein addig is, és azóta is használják az O betűt.

Van, akinél a pénz nem számít

Az R betűs rendszámokat ez idáig kizárólag a rendőrségi járműveken alkalmazták; az idei év elején mintegy 800, az ORFK birtokában lévő kocsin volt ilyen, melyeknek egy része csak sima, kék-fehér fóliázás nélküli autó. Az elmúlt néhány évben azonban az ORFK mellőzte az R-rel kezdődő rendszámokat. Közben továbbra is nagy a kereslet a drága egyedi rendszámokra: a még ki nem adott klasszikus 3 betű 3 számos kombóból 2017-ben 1132 párt vásároltak 112 450 forintért, 2018. május 31-ig pedig 695 párt. Ezzel párhuzamosan a 435 000 forintért kapható rendszámból 142 darabot, 2018-ban az első 5 hónapban pedig 69-et adtak el. Ez utóbbi 4 betű és 2 szám, vagy 5 betű és 1 szám változatú lehet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata