Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Rejt még néhány lóerőt az új Mazda MX5

A Mazda roadsterének motorja eddig sem bizonyult rossznak, ám a maga 160 lóerejével még így sem sorolható a kategória csúcsára. A Toyota GT86 motorja ugyanekkora, ám az 200 lóerős, így nyilvánvaló, hogy a Mazdáéban is kellett, hogy legyen még szufla. Aki keres, az talál is, jelen esetben további körülbelül 25 lóerőt.

15 százalékkal növelt teljesítmény

2014 őszén tárták nagyközönség elé a 4. generációs, ND-sorozatú MX-5-öt, amely egy kistömegű, kiváló súlyeloszlású, alacsony sebesség esetén is kitűnő vezetési élményt nyújtó kétszemélyes roadster. A hátsókerék-hajtású modell most némileg megújításra kerül: a 2019-es MX-5 esetében a legjelentősebb változás, hogy a 2 literes lökettérfogatú Skyactive-G motort nagymértékben átdolgozták, és 15%-kal turbózták fel a teljesítményét. Így az új szívómotor már 184 lóerőt és 205 newtonmétert zúdít a hátsó kerekekre, mi több, a nyomaték az eddigieknél tágasabb fordulatszám tartományban érhető el.

Nem csak a teljesítmény változott

Érdemes még megemlíteni, hogy az elődjénél tisztább működésű és kevesebbet fogyasztó motor 6800 helyett immár egészen 7500-ig pörgethető. Ezenkívül figyelemre méltó még az új kormány, illetve az átdolgozott LCD kijelző. A felújításnál nem csak a motorra került sor: néhány apróbb módosítást az autón is elvégeztek. Újdonságnak számít az állítható kormányoszlop, továbbá az is, hogy az alapár már magában foglalja az i-Activesense nevű csomagot. A csomag része többek között az automata vészfék, valamint a sávelhagyás-figyelmeztető és táblafelismerő rendszer. Habár az új MX-5 egyelőre még csak Japánban kapható, de várhatóan másfelé is terjesztik majd, hiszen egy és ugyanaz a gyár forgalmaz mindegyik piacra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.