Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Idén 115 éves a legendás Harley-Davidson

A világ minden táján ismert motor, a Harley-Davidson 3 vállalkozó szellemű milwaukee-i fiatalnak, egy zseniális mérnöknek és egy vakmerő motorosnak köszönhető.

A kezdetek

A történet 1903-ban, egy kis hátsó sufniban indult: Wisconsin állam Milwaukee városában, a West Juneau Avenue 3700-as házszám alatt, mely inkább egy szerszámraktárra hajazott. Két cimbora, a 21 éves William Harley és a 20 éves Arthur Davidson, pár barátjuk segítségével készítette el az 1. Harley-Davidson prototípust. Ha ez még nem elég idilli, a sztori másik pikantériája, hogy a gyártás a mai napig ezen a címen folyik, és a sufnit sem bontották le. Az első Harley csupán 2-3 lóerőt és 398 köbcentit tudhatott magáénak. Pedálozással lehetett beindítani, a hátsó kereket pedig szíjáttétel hajtotta. 1905. július 4-én egy Harley-Davidson nyerte meg a 24 kilométeres motorversenyt Chicagóban. Ugyanebben az alkalmazták a Harley-Davidson gyár első munkását. 1909-ben az akkor hatéves márka bemutatta az első V-Twin motorblokkot. A 45 fokban elhelyezett hengereket villámgyorsan a Harley-Davidson szimbólumaként tartották nyilván.

A II. világháború alatt és után

A töretlen fejlődés a II. világháborúig tartott. A Pearl-Harbor elleni csata után a gyár kis híján teljesen a szövetséges haderőknek termelt. A háború végeztével új szárnyakra kapott a gyártmányfejlesztés. A két cégvezető 66 éves korában hunyt el; Walter Davidson 1942-ben, majd a következő évben William Harley is követte. A Harley-Davidson 50. jubileumakor vonult ki a piacról legnagyobb riválisa, az Indian. Következésképp hosszú időre a cég maradt az amerikai piac legjelentősebb motorgyártója. A Harley-Davidsont jelenleg is a legnagyobb amerikai motorgyárként tartják számon; a márkának több millió rajongója akad szerte a világon, akik bőszen látogatják a megrendezett fesztiválokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.