fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Így spórolhatunk az üzemanyaggal vezetés közben

A környezettudatos autóvezetési tanfolyamok iránti érdeklődés egyre fokozódik a magyar piacon. Ennek hátterében továbbra is jellemzően a flották gazdaságosabb működtetése áll az Arval flottakezelő szerint.

Egy kis odafigyelés

Az Arval folyamatosan indít környezettudatos autóvezetési tanfolyamokat az érdeklődőknek, ahol a tanulók elsajátíthatják az „eco driving” vezetési technika csínját-bínját. Ahhoz azonban, hogy környezettudatosan vezessünk, elég némi odafigyelés, főleg olyankor, amikor arra törekszünk, hogy sok kilométert a lehető legkisebb ráfordítással tegyük meg. Ám tévednek azok, akik szerint csak azok tudnak így vezetni, akik a legmodernebb, alternatív meghajtási lánccal felszerelt kocsikat használják: az eco driving során ugyanis a sofőr elhagyja fogyasztást és elhasználódást növelő mozdulatait, illetve tudatosabban használja ki a kocsi nyújtotta lehetőségeket. A lentebb említett tanácsok betartásával hosszabb távon akár 10-15%-kal foghatjuk vissza autónk üzemanyag-fogyasztását. Ajánlatos a lehető legnagyobb távot tartani magunk előtt, mivel így előrelátóak vagyunk a nem várt forgalmi szituációkkal szemben. A 3 másodperces szabályt is szem előtt kell tartanunk: ha 3 másodpercnyi távot hagyunk az előttünk lévőtől, akkor könnyebben kezeljük a forgalom sebességingadozását. Fontos még, hogy mindig a lehető legmagasabb sebességfokozatot alkalmazzuk, így alacsony fordulatszámon tartjuk autónkat, és könnyebben reagálunk a különböző helyzetekre. 2000-es fordulatszám alatt nem ajánlatos felfelé váltani, csak akkor, ha az adott szituáció, ill. az autó motorikus jellemzői ezt kívánják. Soha ne helyezze előtérbe a gazdaságosságot a biztonságos közlekedéssel, a magunkkal és másokkal szembeni felelősséggel szemben!

Guminyomás és felhúzott ablakok

Ellenőrizzük a guminyomást minimum havonta, de még jobb, ha minden olyan út előtt csekkoljuk, amikor nagy sebességgel közlekedünk, például autópályán. A lapos gumik miatt autónk pocsékolja az üzemanyagot. Sok üzemanyagot spórolhatunk meg akkor is, ha nem járatjuk fölösen a légkondit vagy a rádiót, mivel ezek is plusz elégetett üzemanyag győzi energiával. Felesleges többletsúlyt jelentenek a kocsin felejtett tetőcsomagtartók, síléc-tartók vagy kerékpártartók; ezek is csak tovább növelik a légellenállást, így ajánlatos őket leszerelni, ha nincs rájuk szükségünk. Ha egy gyors nyári esőzuhatag áldozatává válunk, ne üljünk egyből autóba, inkább várjunk egy kicsit. Ezzel is spórolunk, hiszen a hideg motor több üzemanyagot fogyaszt és a kibocsátása is magasabb. Emiatt gyorsabban kopik, elhasználódik. Ne melegítse alapjáraton a motort, beindításkor ne nyomja egyből a gázpedált. Ha modernebb kocsi tulajdonosa, melyben Start/Stop rendszer is található, akkor mindenképpen alkalmazza, főleg ha 20 mp-nél hosszabban várakozik. Végül ajánlatos leengedni az ablakokat, amennyiben hosszabb távon, gyorsan hajt például az autópályán, mivel a leengedett ablakok is növelik a légellenállást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata