Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így spórolhatunk az üzemanyaggal vezetés közben

A környezettudatos autóvezetési tanfolyamok iránti érdeklődés egyre fokozódik a magyar piacon. Ennek hátterében továbbra is jellemzően a flották gazdaságosabb működtetése áll az Arval flottakezelő szerint.

Egy kis odafigyelés

Az Arval folyamatosan indít környezettudatos autóvezetési tanfolyamokat az érdeklődőknek, ahol a tanulók elsajátíthatják az „eco driving” vezetési technika csínját-bínját. Ahhoz azonban, hogy környezettudatosan vezessünk, elég némi odafigyelés, főleg olyankor, amikor arra törekszünk, hogy sok kilométert a lehető legkisebb ráfordítással tegyük meg. Ám tévednek azok, akik szerint csak azok tudnak így vezetni, akik a legmodernebb, alternatív meghajtási lánccal felszerelt kocsikat használják: az eco driving során ugyanis a sofőr elhagyja fogyasztást és elhasználódást növelő mozdulatait, illetve tudatosabban használja ki a kocsi nyújtotta lehetőségeket. A lentebb említett tanácsok betartásával hosszabb távon akár 10-15%-kal foghatjuk vissza autónk üzemanyag-fogyasztását. Ajánlatos a lehető legnagyobb távot tartani magunk előtt, mivel így előrelátóak vagyunk a nem várt forgalmi szituációkkal szemben. A 3 másodperces szabályt is szem előtt kell tartanunk: ha 3 másodpercnyi távot hagyunk az előttünk lévőtől, akkor könnyebben kezeljük a forgalom sebességingadozását. Fontos még, hogy mindig a lehető legmagasabb sebességfokozatot alkalmazzuk, így alacsony fordulatszámon tartjuk autónkat, és könnyebben reagálunk a különböző helyzetekre. 2000-es fordulatszám alatt nem ajánlatos felfelé váltani, csak akkor, ha az adott szituáció, ill. az autó motorikus jellemzői ezt kívánják. Soha ne helyezze előtérbe a gazdaságosságot a biztonságos közlekedéssel, a magunkkal és másokkal szembeni felelősséggel szemben!

Guminyomás és felhúzott ablakok

Ellenőrizzük a guminyomást minimum havonta, de még jobb, ha minden olyan út előtt csekkoljuk, amikor nagy sebességgel közlekedünk, például autópályán. A lapos gumik miatt autónk pocsékolja az üzemanyagot. Sok üzemanyagot spórolhatunk meg akkor is, ha nem járatjuk fölösen a légkondit vagy a rádiót, mivel ezek is plusz elégetett üzemanyag győzi energiával. Felesleges többletsúlyt jelentenek a kocsin felejtett tetőcsomagtartók, síléc-tartók vagy kerékpártartók; ezek is csak tovább növelik a légellenállást, így ajánlatos őket leszerelni, ha nincs rájuk szükségünk. Ha egy gyors nyári esőzuhatag áldozatává válunk, ne üljünk egyből autóba, inkább várjunk egy kicsit. Ezzel is spórolunk, hiszen a hideg motor több üzemanyagot fogyaszt és a kibocsátása is magasabb. Emiatt gyorsabban kopik, elhasználódik. Ne melegítse alapjáraton a motort, beindításkor ne nyomja egyből a gázpedált. Ha modernebb kocsi tulajdonosa, melyben Start/Stop rendszer is található, akkor mindenképpen alkalmazza, főleg ha 20 mp-nél hosszabban várakozik. Végül ajánlatos leengedni az ablakokat, amennyiben hosszabb távon, gyorsan hajt például az autópályán, mivel a leengedett ablakok is növelik a légellenállást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata