Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tudnivalók az elektromos ablakemelő javításáról

A modern autókban, a vezetőülésben ülve kedvünkre fel- és leengedhetjük bármelyik ablakot, ha szeretnénk egy kis levegőt juttatni a kocsiba, vagy be szeretnénk kapcsolni a klímát. Ezt az elektromos ablakemelő segítségével tehetjük meg. Azonban ez a szerkezet is tönkremehet. Hogyan romolhat el és hogyan tudjuk javítani?

Az ablakemelő

Télen-nyáron hatalmas segítséget jelenthet az elektromos ablakemelő a kocsiban. Bármikor engedhetünk egy kis friss levegőt a járműbe, nem kell tekergetni az ablakhoz tartozó kallantyút, ráadásul hátul is átszellőztethetjük az autót. Ha azonban a légkondicionálót használnánk inkább, akkor egy gombnyomással fel is húzhatjuk a nyílászárókat. Mégis előfordulhat, hogy valami gond van az alkatrésszel, ilyenkor kellemetlen meglepetések érhetnek minket. A jobbik eset az, ha egyáltalán nem tudjuk leengedni az ablakot, ilyenkor legalább álló helyzetben szellőztethetjük a kocsit az ajtók kinyitásával, menet közben pedig a klíma segítségével beállíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet. Azonban, ha úgy romlik el az ablakemelő, hogy nem lehet felhúzni az üveget, akkor kénytelenek vagyunk elviselni, hogy az arcunkba csap a menetszél. Ráadásul nem is hagyhatjuk őrizetlenül az autót, mivel a benne hagyott értéktárgyakhoz könnyedén hozzáférhetnek az illetéktelenek. Emiatt, ha beadja a kulcsot az elektromos ablakemelő, akkor érdemes azonnal elkezdeni a hiba elhárítását. Sajnos előre a legritkább esetben lehet tudni, hogy tönkre fog menni az alkatrész, ennek kevés jele van. Az egyetlen, amit észrevehetünk, hogy hiába dolgozik a beépített, kis motor, az üveg lassan mozog le vagy föl. Legtöbbször hirtelen következik be a hiba, egyik pillanatról a másikra.

Az ablakemelő javítása

Ha probléma van az elektromos ablakemelővel, azt legtöbbször már csak akkor vesszük észre, ha egyáltalán nem reagál a gombnyomásra a szerkezet. Hiába nyomjuk le, vagy húzzuk fel a kapcsolót, semmilyen reakciót nem kapunk, az üvegek pedig mozdulatlanul maradnak a helyükön. Érdemes felkeresnünk a szerelőnket a hiba elhárítása érdekében, ugyanis lehet, hogy nem tudjuk mi magunk megszüntetni a problémát. Az elektromos ablakemelő ugyanis több apróbb alkatrészből áll. Előfordulhat, hogy a kapcsolónál kell keresni a hiba forrását, sokszor elég egy kiégett biztosítékot kicserélni, és már működik is újra az emelő. Ennél is gyakoribb probléma azonban, hogy az ajtók állandó nyitása-zárása miatt sérülhetett vagy el is szakadhatott a vezeték, amelyhez nehezen tudunk hozzáférni. A kábelek átvizsgálásához szét kell bontanunk az ajtó burkolatát, megkeresnünk a hibás részeket, majd azok kicserélése után tökéletesen és sérülésmentesen újra össze kell illesztenünk az elemeket. Természetesen az is előfordulhat, hogy az emelő motorja adta fel a szolgálatot, ekkor ezt az alkatrészt kell kicserélnünk, hogy újra használhassuk a szerkezetet. A legjobb, amit tehetünk, hogy segítséget kérünk szakemberektől, ugyanis ők tudják legegyszerűbben feltérképezni a hiba forrását, és pontosan, precízen elvégezni a javítási feladatokat. Ha otthon, a garázsban egyedül kezdünk hozzá, akkor azt kockáztatjuk, hogy még nagyobb kárt teszünk az alkatrészben, ráadásul az ajtó burkolatának eltávolítása és összeillesztése, a megfelelő szerszámok hiányában és hozzáértés nélkül nem egyszerű feladat. Nem biztos, hogy megéri megpróbálni a munkadíj kifizetését megspórolni, egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha a szervizre bízzuk a feladatot, hiszen az elektromos ablakemelő felújítása nem tartozik a legdrágább javítások közé.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata