Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tolatóradar utólagos beszerelése

Az autók számos vezetéskönnyítő alkalmazása közül az egyik legkedveltebb a tolatóradar. Manapság a modern autókban már szériatartozék, azonban korábban csak extraként volt kérhető, ezért ma is sok kocsi közlekedik nélküle. Sebaj: ha szükségét érezzük, utólag is beszereltethetjük a járműbe!

A tolatóradar

Aki még nem vezetett olyan járművet, az nem tudja, hogy mekkora segítséget jelent parkolás közben a tolatóradar. Persze, a járművezetői vizsgán nélküle is meg kell tanulnunk parkolni, azonban sajnos láthatjuk, hogy ez mégis sokaknak nehézséget okoz. Ők nem mernek az általuk szűknek érzett helyeken megállni, holott a gyakorlott sofőr tudja, hogy az általa vezetett járműnek mekkorák a paraméterei, és érdemes-e az adott helyre megkezdeni a parkolást vagy sem. Még utóbbiaknak is segítséget jelenthet a tolatóradar, hiszen bármikor elsétálhat a kocsi mögött egy állat vagy éppen egy gyermek, de az sem kizárt, hogy túl magas a padka, vagy egy látótérből kikerült fatönkre szaladhatunk rá. A tolatóradar ugyanis jelez, bármilyen akadály is kerül a jármű mögé, így pedig elkerülhetjük a baleseteket, és az autónkban sem okozunk károkat egy koccanás miatt. A berendezés nagyon egyszerűen működik: ultrahang frekvencia hullámokat bocsát ki, amelynek segítségével az érzékelők megállapíthatják, hogy van-e valami az autó útjában. A jól bekötött radar azonnal bekapcsol, ha hátramenetbe kapcsoljuk a kocsit, amit egy hangjelzéssel ad a tudtunkra. Ha van valamilyen akadály mögöttünk, azt nagyjából másfél méteres távolságnál jelzi egy csipogással, majd, ahogy közeledünk felé, egyre sűrűsödnek ezek a hangok, amíg végül folyamatos sípolássá válnak. Ez utóbbi nagyjából harminc-negyven centiméteres távolságnál hallható, innentől a berendezés már nem tudja pontosan megállapítani a távolságot. A tolatóradar használata tehát nem helyettesítheti a sofőrt, a parkoláshoz szükség van továbbra is a gondos körültekintésre és odafigyelésre.

A tolatóradar beszerelése

A berendezés bármelyik autóhoz beszerelhető, amelyikből hiányzik. Az érzékelőket a hátsó lökhárítóba kell süllyeszteni, vagyis mindenképpen ki kell fúrni az elemet, azonban, ha megfelelő körültekintéssel végzi a szakember a feladatot, akkor a felkerült alkatrészeken kívül semmilyen más különbséget nem érzékelhetünk a kocsin. Érdemes ezért a megfelelő helyeken elvégeztetni a beszerelést, ráadásul az érzékelők elhelyezése is előre meghatározott, az elektronika bekötése pedig laikusként nem egyszerű művelet. A biztos működésért ne sajnáljuk az alkatrész telepítésének költségét otthagyni a szakszervizben. Maga a tolatóradar egyébként nem túl drága, ha már egy koccanást megúszunk vele, akkor az abból adódó javításra, fényezésre szánt összegből bőven ki tudjuk fizetni. Megéri tehát meggondolni a beszerelését. Aki azért nem ül autóba, mert úgy érzi, hogy nehezen megy a parkolás, bizonytalan az autó méreteit illetően, annak óriási segítséget jelenthet az eszköz. Többé nem kell a bevásárlóközpont előtt, a legtávolabbi üres helyen megállni, ahol legalább két-három autónyi távolságra van a legközelebbi jármű, félve, hogy tolatáskor meghúzzuk. Ennél is jobban használható párhuzamos parkolásnál, ahol nehezebb felmérni, hogy a mögöttünk álló kocsi milyen messze van tőlünk. Sőt, parkolóházakban, vagy éppen a garázsba történő beálláskor sem kell aggódnunk, hogy nekimegyünk a falnak, ha tolatva próbálunk beállni a megfelelő helyre. Persze, a tolatóradartól nem tanul meg senki parkolni, az továbbra is nagyrészt a vezető jó döntésein múlik, még az eszköz használata mellett is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata