fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tél vs. generátor – milyen hatással van az alkatrészre a hideg idő?

Generátor az autóban

Az emberek sokban különböznek egymástól. Vannak, akik azért vesznek autót, mert el kell jutniuk a munkahelyükre, vagy el kell vinniük a gyerekeket az iskolába, edzésre. Vannak, akik csak teherhordónak, a hétvégi bevásárlás miatt tartják a kocsit, hogy ne nekik kelljen cipekedniük. És vannak, akik kedvtelésből vesznek autót, mert szép, mert szeretnek autót vezetni. Egy dologban azonban hasonlítanak. Minden autótulajdonos tudja, ha jön a tél, sűrűsödhetnek a gondok is.

Mi lehet a gond?

A biztonságos közlekedés fenntartása miatt fontos, hogy a tél közeledtével vizsgáljuk, vagy vizsgáltassuk át az autónkat. Itt most nem is elsősorban a téli abroncsokra gondolunk, vagy arra, hogy állítsuk be a megfelelő mennyiségű és elegyű fagyállót az autónkban. Ezek is fontosak, mindenképpen készítsük fel a hideg napokra a járművet. De figyelmünket most fordítsuk az autó egy másik része felé, hiszen ezáltal sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Ha megtesszük, lehet, hogy szinte észre sem vesszük, és már jön is a tavasz, a jó idő, de ha nem, akkor az autónk könnyen dönthet úgy egy cudar reggelen, hogy nem megy sehova. Ugyanis télen a legnagyobb problémát az akkumulátor lemerülése okozhatja, amelynek egyik oka a generátor meghibásodása lehet. Ha lemerül az akkumulátor, az sajnos azt jelenti, hogy nem indul az autó. Ez megoldódhat egy új akksival, de sok esetben a generátor javítása vagy cseréje tudja csak orvosolni a problémát. Szerencsére egyes esetekben nem kell azonnal a kukába dobnunk, sokszor javítható az eszköz, amelyet akár házilag is elvégezhetünk. Komoly szakértelmet nem igényel, de ha nem vagyunk biztosak magunkban, érdemes szakemberhez fordulnunk emiatt.
Megfelelően felkészült autószervizben az alkatrész esetleges javítását könnyedén megoldják, vagy akár lehetséges a meghibásodott generátorunk helyett egy felújított komplett generátort beszereltetni. Ebben az esetben a régi generátorunkat le kell adnunk cseredarabként amennyiben mechanikai sérülésektől mentes állapotban van. A felújított generátor teljesértékű generátor, és ami nem elhanyagolható szempont, hogy a javítás időtartama jelentősen lecsökken, ami a mai felgyorsult világban szintén nem mindegy.

Mire figyeljek?

Előfordulhat, hogy nincs is igazán probléma, nem kell a szervizbe rohannunk. Mindössze annyi történt, hogy télen sokkal több fogyasztót használunk. Ilyenek az ablak- vagy a tükörfűtés, a maximális fokozaton használt klíma, vagy – ha rendelkezik vele az autónk – az ülésfűtés is áramot fogyaszt. Az is lehet, hogy emberi mulasztás okozta a problémát, vagyis égve maradt a világítás valahol az autóban, például egyes autóknál a csomagtér világítása tud galibát csinálni. Ezekre figyelnünk kell. Ugyanakkor télen nagyobb probléma, hogy ha rövidebb utakra használjuk az autót, a generátor nem képes rövid idő alatt a fentebb felsorolt fokozott igénybevételből származó energiaveszteséget visszatölteni. Ennek pedig az a következménye, hogy a kocsink nehezen, vagy nem indul el reggel. Ha odafigyelünk ezekre, abban az esetben jó eséllyel át tudjuk vészelni a telet különösebb bosszankodás nélkül.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata