Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szükség van az ablaktörlő lapátok cseréjére?

Az a legjobb, ha az ember vigyáz a járművére. Ez rengeteg mindent magában foglalhat, az időszakos ellenőrzésektől elkezdve a rendszeres takarításig. Ha valaki tényleg foglalkozik az autójával, akkor fokozottan odafigyel annak tisztaságára is, mert ellenkező esetben időnap előtt tönkremennek a fontos alkatrészek.

Hogyan lehet elővigyázatos?

Előfordul, hogy az alkatrészeket nem lehet megjavítani, hanem teljes cserére lesz szükség. Ez nem túl szerencsés eset, mivel néha nagyon drágák a különböző összetevők, és sokszor nincs is belőlük készleten. Ilyen esetben várni kell a megrendelésre, sokszor akár heteket is (abban az esetben, ha ritkább darabról van szó). A kosz miatt rengeteg fontos összetevő tönkremehet, és az ember nem is gondolná, hogy mennyire hamar. Hiába makulátlan egy autó külseje, hogyha a belseje tele van lerakódásokkal, akkor az előbb-utóbb kiüt valahol. Így van például a szélvédő üvegeivel is. Nagyon fontos, hogy az ember rendszeresen tisztítsa, és nagyon odafigyeljen arra, hogy ne maradjon rajta semmi kosz huzamosabb ideig, mert az maradandó károsodásokat fog okozni, amelyet semmiképpen nem lehet majd orvosolni, csakis a teljes cserével. Hogyha az ember oda is figyel arra, hogy az ablaktörlő folyadék mindig pótolva legyen, még az sem elég, mivel ez még nem biztosítja, hogy az makulátlan legyen. Ahhoz, hogy valóban az legyen, szükség van még bizonyos intézkedésekre ezen kívül.

Mi okozhatja a problémát?

A legnagyobb problémát rendszerint az okozza, hogy a porszemek felgyűlnek a szélvédőn, és amikor elindul az ablaktörlő, ahelyett hogy lejönnének, elkarcolják az üveget. Ezt úgy előzhetjük meg, hogy mielőtt elindítjuk az ablaktörlőt, egy vastag vízsugárral lemossuk az üveget. Természetesen, ezt nem kell megtenni naponta, csak akkor, amikor tudjuk, hogy poros helyen jártunk. Ez az egyik, amit elkövethetünk a szélvédő megóvása érdekében. A másik dolog pedig az ablaktörlő lapátok rendszeres cseréje. Fontos, hogy erre is gondoljunk, mivel ezek is ugyanúgy kikophatnak a súrlódástól, és károsíthatják az ablak felületét. Viszont, ha figyelmet fordítunk rá, és mindemellett rendszeresen pucoljuk is, nem lehetnek problémák. Egy új szélvédő megvásárlása nem kis anyagi befektetés, úgyhogy mindenképpen megéri odafigyelni ezekre a dolgokra. Mindenki szereti rendben tudni az autóját, és ezzel együtt a mindennapjait is. Mindez azonban csak akkor érhető el, ha az ember nagy figyelmet fordít rájuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.