fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Szükség van az ablaktörlő lapátok cseréjére?

Az a legjobb, ha az ember vigyáz a járművére. Ez rengeteg mindent magában foglalhat, az időszakos ellenőrzésektől elkezdve a rendszeres takarításig. Ha valaki tényleg foglalkozik az autójával, akkor fokozottan odafigyel annak tisztaságára is, mert ellenkező esetben időnap előtt tönkremennek a fontos alkatrészek.

Hogyan lehet elővigyázatos?

Előfordul, hogy az alkatrészeket nem lehet megjavítani, hanem teljes cserére lesz szükség. Ez nem túl szerencsés eset, mivel néha nagyon drágák a különböző összetevők, és sokszor nincs is belőlük készleten. Ilyen esetben várni kell a megrendelésre, sokszor akár heteket is (abban az esetben, ha ritkább darabról van szó). A kosz miatt rengeteg fontos összetevő tönkremehet, és az ember nem is gondolná, hogy mennyire hamar. Hiába makulátlan egy autó külseje, hogyha a belseje tele van lerakódásokkal, akkor az előbb-utóbb kiüt valahol. Így van például a szélvédő üvegeivel is. Nagyon fontos, hogy az ember rendszeresen tisztítsa, és nagyon odafigyeljen arra, hogy ne maradjon rajta semmi kosz huzamosabb ideig, mert az maradandó károsodásokat fog okozni, amelyet semmiképpen nem lehet majd orvosolni, csakis a teljes cserével. Hogyha az ember oda is figyel arra, hogy az ablaktörlő folyadék mindig pótolva legyen, még az sem elég, mivel ez még nem biztosítja, hogy az makulátlan legyen. Ahhoz, hogy valóban az legyen, szükség van még bizonyos intézkedésekre ezen kívül.

Mi okozhatja a problémát?

A legnagyobb problémát rendszerint az okozza, hogy a porszemek felgyűlnek a szélvédőn, és amikor elindul az ablaktörlő, ahelyett hogy lejönnének, elkarcolják az üveget. Ezt úgy előzhetjük meg, hogy mielőtt elindítjuk az ablaktörlőt, egy vastag vízsugárral lemossuk az üveget. Természetesen, ezt nem kell megtenni naponta, csak akkor, amikor tudjuk, hogy poros helyen jártunk. Ez az egyik, amit elkövethetünk a szélvédő megóvása érdekében. A másik dolog pedig az ablaktörlő lapátok rendszeres cseréje. Fontos, hogy erre is gondoljunk, mivel ezek is ugyanúgy kikophatnak a súrlódástól, és károsíthatják az ablak felületét. Viszont, ha figyelmet fordítunk rá, és mindemellett rendszeresen pucoljuk is, nem lehetnek problémák. Egy új szélvédő megvásárlása nem kis anyagi befektetés, úgyhogy mindenképpen megéri odafigyelni ezekre a dolgokra. Mindenki szereti rendben tudni az autóját, és ezzel együtt a mindennapjait is. Mindez azonban csak akkor érhető el, ha az ember nagy figyelmet fordít rájuk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata