Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szivárgó napfénytető? Javítsa ki pár perc alatt!

Sokszor találkozhatunk olyan autó karbantartási problémákkal, hogy az esőzések során, az autónkon lévő napfénytető elkezd szivárogni. Talán rosszabbat el sem lehet képzelni, mint az, hogy a tél közepén, a fagyos eső csöpög a fejünkre. Szerencsére, egy szivárgó napfénytető kijavítása, könnyen megoldható és nem is igényel nagy anyagi ráfordítást.

A napfénytető javítása

A szivárgó napfénytető legtöbbször csak az eldugult lefolyócső hibájából adódik. A dugulás a víz túlfolyását eredményezi, ami a jármű belsejébe jut. Ez csupán egy 20 perces javítással, könnyen megoldható. Először is nyissuk ki a napfénytetőt és keressük meg a lefolyó lyukat, ami általában a napfénytető mindkét elülső sarkában található. A csövek áthaladnak az ajtóoszlopokon, és ezek dugulása miatt átszivárog a víz. A csövet ne próbáljuk meg egy pálcával kitisztítani, vagy sűrített levegővel kifújni, mivel a csövek átszúrása veszélyt jelenthet épségükre, és az egész cső cseréjéhez vezethet. A törmelékek eltávolításának a legjobb módja, ha egy hagyományos porszívót és egy hozzá tartozó csapda adaptert használunk. A csapda adapter, a porszívó nyakán lévő fémrész végéhez illeszthető kisebb csődarab, melyen keresztül a levegőt továbbítsa és ezzel együtt a törmelékeket is a porszívó zsákjába juttatja. Ha csatlakoztatta az adaptert, kapcsolja be a porszívót, és addig végezze a munkafolyamatot, még minden törmeléket ki nem tisztított. Ez valószínűleg segíteni fog a beázásban, de ha még ezzel sem oldottuk meg a problémát, keressük tovább a helyet, ahol bejuthat a víz.

Az utastér beázásának okai

Az utastér beázását, okozhatja még a tetőablak kertje is. Itt a víz, a tömítések elhasználódása, elöregedése és hibái miatt juthat be. Vizsgáljuk át a tömítéseket, mivel ezek megrepedezhetnek a napsugárzástól, ami észrevehető a tetőlemez rozsdásodásánál is. A víz bejutásáért lehet még felelős az elmozduló üveglap, vagy a lemezbetét széle. A keret tömítésének javítását megoldhatjuk, a tömítőanyag gumiperem alá juttatásával, de persze ettől jobb, ha új tömítést vásárolunk, amivel csak az a gond, hogy sajnos ez nem mindig szerezhető be. Amennyiben még mindig nem oldottuk meg a problémát, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez. Figyeljünk oda a tetőablakok épségére, mivel a beázások maradandó kárt tehetnek a kárpitban, és ezáltal az autónk értéke is csökkenhet. Nem beszélve arról, hogy a folyamatos beázás dohos szagot áraszthat a kocsinkban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.