Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szivárgó napfénytető? Javítsa ki pár perc alatt!

Sokszor találkozhatunk olyan autó karbantartási problémákkal, hogy az esőzések során, az autónkon lévő napfénytető elkezd szivárogni. Talán rosszabbat el sem lehet képzelni, mint az, hogy a tél közepén, a fagyos eső csöpög a fejünkre. Szerencsére, egy szivárgó napfénytető kijavítása, könnyen megoldható és nem is igényel nagy anyagi ráfordítást.

A napfénytető javítása

A szivárgó napfénytető legtöbbször csak az eldugult lefolyócső hibájából adódik. A dugulás a víz túlfolyását eredményezi, ami a jármű belsejébe jut. Ez csupán egy 20 perces javítással, könnyen megoldható. Először is nyissuk ki a napfénytetőt és keressük meg a lefolyó lyukat, ami általában a napfénytető mindkét elülső sarkában található. A csövek áthaladnak az ajtóoszlopokon, és ezek dugulása miatt átszivárog a víz. A csövet ne próbáljuk meg egy pálcával kitisztítani, vagy sűrített levegővel kifújni, mivel a csövek átszúrása veszélyt jelenthet épségükre, és az egész cső cseréjéhez vezethet. A törmelékek eltávolításának a legjobb módja, ha egy hagyományos porszívót és egy hozzá tartozó csapda adaptert használunk. A csapda adapter, a porszívó nyakán lévő fémrész végéhez illeszthető kisebb csődarab, melyen keresztül a levegőt továbbítsa és ezzel együtt a törmelékeket is a porszívó zsákjába juttatja. Ha csatlakoztatta az adaptert, kapcsolja be a porszívót, és addig végezze a munkafolyamatot, még minden törmeléket ki nem tisztított. Ez valószínűleg segíteni fog a beázásban, de ha még ezzel sem oldottuk meg a problémát, keressük tovább a helyet, ahol bejuthat a víz.

Az utastér beázásának okai

Az utastér beázását, okozhatja még a tetőablak kertje is. Itt a víz, a tömítések elhasználódása, elöregedése és hibái miatt juthat be. Vizsgáljuk át a tömítéseket, mivel ezek megrepedezhetnek a napsugárzástól, ami észrevehető a tetőlemez rozsdásodásánál is. A víz bejutásáért lehet még felelős az elmozduló üveglap, vagy a lemezbetét széle. A keret tömítésének javítását megoldhatjuk, a tömítőanyag gumiperem alá juttatásával, de persze ettől jobb, ha új tömítést vásárolunk, amivel csak az a gond, hogy sajnos ez nem mindig szerezhető be. Amennyiben még mindig nem oldottuk meg a problémát, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez. Figyeljünk oda a tetőablakok épségére, mivel a beázások maradandó kárt tehetnek a kárpitban, és ezáltal az autónk értéke is csökkenhet. Nem beszélve arról, hogy a folyamatos beázás dohos szagot áraszthat a kocsinkban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata