Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek, ha Európában akar autót vezetni

Ha külföldre utazik, akkor az autó segít abban hogy könnyebben és gyorsabban elérjen a kívánt helyre és így nagyobb élmény is lesz az út amelyek elér a nyaralóhelyre. Ha nyaralást tervez külföldön, de a kontinensen belül, akkor van néhány dolog amit tudnia kell és amivel tisztában kell lennie ahhoz, hogy biztonságosan, illetve legálisan közlekedhessen Európa bármely országában. Érdemes tehát megismernie az Európában vezetés kultúráját, illetve egyebeket amikre oda kell figyelni útközben.

Az európai vezetés kultúrájának megismerése

Először is számítania kell arra, hogy az expressz európai utakon gyakran fizetni kell a közlekedésért. Bár az Egyesült Királyságban a legtöbb autópálya használata ingyenes, azért itt is van néhány út ami fizetős, viszont a német autópályák is ingyenesek, tehát oda fizetés nélkül mehet. Van azonban számos Földközi-tengeri európai gyorsforgalmi út, például Spanyolországban és Olaszországban, ahol fizetnie kell majd egy összeget a közlekedésért. Amire szintén oda kell figyelnie az az, hogy érdemes elkerülni a városközpontokat. A legtöbb város felszámol bizonyos torlódási díjakat, például Londonban is, ezeket főleg a környezetszennyezés miatt hozták létre, valamint hogy elkerüljék a belvárosban a forgalmi dugókat amelyek mindenki számára megnehezítik a közlekedést legyen az helyi lakos, vagy éppen turista.

Előzés Európában

Amikor Európában előz, tudnia kell hogy a kresz szerint merésznek kell lennie de elővigyázatosnak. Vannak mégis olyan regionális szokások amelyeket érdemes tudni. Mielőtt útnak indulna mindenképpen győződjön meg arról, hogy az úton amelyen menni készül jobb oldalon vezetnek, mint ahogy a legtöbben Európában, így az előzés mindig bal oldalon fog történni. Szűkebb, kanyargósabb utakon figyelje a többi vezető jelzését, hiszen gyakran használják a fényszóróikat arra, hogy jelezzék a gyorsabb vezetőnek, hogy biztonságosan előzhet. Győződjön meg arról is, hogy ismeri a különböző országokban az utak felfestéseit, hiszen szinte mindenhol egy folytonos vonal jelzi azt, hogy tilos előzni, viszont Németországban ugyanezt a kettős folytonos vonal jelenti. Annak is nézzen utána, hogy milyen sebességgel lehet közlekedni egyes országokban, hiszen mindenhol más a határ, ezért érdemes ezzel is tisztában lenni. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen a fent említettekre, hiszen csak így vezethet majd legálisan és biztonságosan a kontinensen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata