Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek, ha Európában akar autót vezetni

Ha külföldre utazik, akkor az autó segít abban hogy könnyebben és gyorsabban elérjen a kívánt helyre és így nagyobb élmény is lesz az út amelyek elér a nyaralóhelyre. Ha nyaralást tervez külföldön, de a kontinensen belül, akkor van néhány dolog amit tudnia kell és amivel tisztában kell lennie ahhoz, hogy biztonságosan, illetve legálisan közlekedhessen Európa bármely országában. Érdemes tehát megismernie az Európában vezetés kultúráját, illetve egyebeket amikre oda kell figyelni útközben.

Az európai vezetés kultúrájának megismerése

Először is számítania kell arra, hogy az expressz európai utakon gyakran fizetni kell a közlekedésért. Bár az Egyesült Királyságban a legtöbb autópálya használata ingyenes, azért itt is van néhány út ami fizetős, viszont a német autópályák is ingyenesek, tehát oda fizetés nélkül mehet. Van azonban számos Földközi-tengeri európai gyorsforgalmi út, például Spanyolországban és Olaszországban, ahol fizetnie kell majd egy összeget a közlekedésért. Amire szintén oda kell figyelnie az az, hogy érdemes elkerülni a városközpontokat. A legtöbb város felszámol bizonyos torlódási díjakat, például Londonban is, ezeket főleg a környezetszennyezés miatt hozták létre, valamint hogy elkerüljék a belvárosban a forgalmi dugókat amelyek mindenki számára megnehezítik a közlekedést legyen az helyi lakos, vagy éppen turista.

Előzés Európában

Amikor Európában előz, tudnia kell hogy a kresz szerint merésznek kell lennie de elővigyázatosnak. Vannak mégis olyan regionális szokások amelyeket érdemes tudni. Mielőtt útnak indulna mindenképpen győződjön meg arról, hogy az úton amelyen menni készül jobb oldalon vezetnek, mint ahogy a legtöbben Európában, így az előzés mindig bal oldalon fog történni. Szűkebb, kanyargósabb utakon figyelje a többi vezető jelzését, hiszen gyakran használják a fényszóróikat arra, hogy jelezzék a gyorsabb vezetőnek, hogy biztonságosan előzhet. Győződjön meg arról is, hogy ismeri a különböző országokban az utak felfestéseit, hiszen szinte mindenhol egy folytonos vonal jelzi azt, hogy tilos előzni, viszont Németországban ugyanezt a kettős folytonos vonal jelenti. Annak is nézzen utána, hogy milyen sebességgel lehet közlekedni egyes országokban, hiszen mindenhol más a határ, ezért érdemes ezzel is tisztában lenni. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen a fent említettekre, hiszen csak így vezethet majd legálisan és biztonságosan a kontinensen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!