fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tippek, ha Európában akar autót vezetni

Ha külföldre utazik, akkor az autó segít abban hogy könnyebben és gyorsabban elérjen a kívánt helyre és így nagyobb élmény is lesz az út amelyek elér a nyaralóhelyre. Ha nyaralást tervez külföldön, de a kontinensen belül, akkor van néhány dolog amit tudnia kell és amivel tisztában kell lennie ahhoz, hogy biztonságosan, illetve legálisan közlekedhessen Európa bármely országában. Érdemes tehát megismernie az Európában vezetés kultúráját, illetve egyebeket amikre oda kell figyelni útközben.

Az európai vezetés kultúrájának megismerése

Először is számítania kell arra, hogy az expressz európai utakon gyakran fizetni kell a közlekedésért. Bár az Egyesült Királyságban a legtöbb autópálya használata ingyenes, azért itt is van néhány út ami fizetős, viszont a német autópályák is ingyenesek, tehát oda fizetés nélkül mehet. Van azonban számos Földközi-tengeri európai gyorsforgalmi út, például Spanyolországban és Olaszországban, ahol fizetnie kell majd egy összeget a közlekedésért. Amire szintén oda kell figyelnie az az, hogy érdemes elkerülni a városközpontokat. A legtöbb város felszámol bizonyos torlódási díjakat, például Londonban is, ezeket főleg a környezetszennyezés miatt hozták létre, valamint hogy elkerüljék a belvárosban a forgalmi dugókat amelyek mindenki számára megnehezítik a közlekedést legyen az helyi lakos, vagy éppen turista.

Előzés Európában

Amikor Európában előz, tudnia kell hogy a kresz szerint merésznek kell lennie de elővigyázatosnak. Vannak mégis olyan regionális szokások amelyeket érdemes tudni. Mielőtt útnak indulna mindenképpen győződjön meg arról, hogy az úton amelyen menni készül jobb oldalon vezetnek, mint ahogy a legtöbben Európában, így az előzés mindig bal oldalon fog történni. Szűkebb, kanyargósabb utakon figyelje a többi vezető jelzését, hiszen gyakran használják a fényszóróikat arra, hogy jelezzék a gyorsabb vezetőnek, hogy biztonságosan előzhet. Győződjön meg arról is, hogy ismeri a különböző országokban az utak felfestéseit, hiszen szinte mindenhol egy folytonos vonal jelzi azt, hogy tilos előzni, viszont Németországban ugyanezt a kettős folytonos vonal jelenti. Annak is nézzen utána, hogy milyen sebességgel lehet közlekedni egyes országokban, hiszen mindenhol más a határ, ezért érdemes ezzel is tisztában lenni. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen a fent említettekre, hiszen csak így vezethet majd legálisan és biztonságosan a kontinensen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata