Skoda szerviz Szeged

skoda szerviz

Skoda szerviz esetekről lesz szó, több éves tapasztalatokon keresztül, azoknak a rendszerint szakműhelyben elvégzendő megelőző-karbantartó ellenőrzéseknek, cseréknek és javításoknak az összességét, amelyet a gondos tulajdonos a szervizkönyv utasításainak megfelelően elvégeztet. A Skoda német vérfrissítése is megkívánja ezt, bánjunk úgy vele, mint egy német autóval.

Skoda szerviz – a rendszeres szervizelés értékőrző

Érdekes márka ez a Skoda. Már maga a név: kárt jelent, abban az értelemben, ahogy kár keletkezik egy autóban mondjuk koccanásban. Egyetlen cseh sem fordítja le ugyanakkor úgy magában: vettem egy „kárt”. Beültem a „káromba”. Az alapító Emil Skoda családneve elvált az eredeti jelentéstől. Gondoljuk el, képesek lennénk-e erre mi magyarok: mondjuk ha egy Terhes nevű úr alapított volna Szegeden autógyárat, és lett volna a nevéből márka…

Ezzel együtt, a Skodáról elmondhatjuk: tulajdonképpen az egyetlen keleti kocsi, amelyik eredeti márkanevén átélte a KGST megszűnését és sikeresebb, mint valaha. Igaz, ehhez kellett a Volkswagen csoport (az meg “népautó”!), meg a cseh mérnökök, munkások magas fokú szakértelme. Ma a Skoda márkára méltán büszkék az ilyen kocsik tulajdonosai.

Árajánlat, időpont kérés

Kérem töltsön ki minden mezőt!

Vegyük komolyan a Skoda szervizperiódusát

Ha a műszerfalon felvillan az olajcsere kijelző, akkor itt a megelőző autó átvizsgálás vagy ténylegesen a motorolaj csere ideje. Pontosan, mint a német autóknál: a motorolaj és az olajszűrő cseréje 15 ezer vagy 30 ezer kilométerenként szükséges, de ne feledjük: a prémium olajokat sem tanácsos egy évnél sokkal hosszabb ideig a motorban hagyni ( rugalmas szervizintervallum felső határa két év). A levegőszűrő cseréjét az olajéval egy időben célszerű megejteni. A pollenszűrőt se hagyjuk 30 ezer kilométernél vagy egy évnél hosszabban az autónkban. Ennyit bírnak kifejezetten megbízható állapotban a fékbetétek. Az üzemanyagszűrőt általában 60 ezer km után célszerű újra váltani. Egy átlagos gyújtógyertya 60.000 kilométerig működik ideálisan.. A vezérműszíjat két szervizenként érdemes ellenőrizni, cserélni. A legfontosabb azonban: a Skoda szervizelés bibliája a szervizkönyv.

A futómű meghálálja az ellenőrzést

A kisebb Fabiák jól viselkednek a kanyarokban. Az Octaviák és a Superbek nagyobb súlyának köszönhetően kevésbé szeretik az éles kanyarokat. A remek ár-érték arány, a jó eladhatóság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőrizzük műhelyben a futóműveket. A márkaszerviz ezt megteszi, amikor eljön az ideje, de ilyen a Szegeden népszerű és a Skodákat jól ismerő szervizünk is, ahol Felicia, Favorit és Roomster is megfordul. A Skoda javítás rutinfeladat az szakembereknek. A régi 105-ös, 120-as tulajdonosai inkább az alkatrészboltunkban gyakoribb vendégek.