Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

2019-es Év Autója-díj: Két Hyundai modell is a várományosok között

Vélhetően minden autógyártó feltett szándéka, hogy valamelyik modelljével elnyerje a hatalmas elismerést jelentő Év Autója-díjat. Nos, a Hyundai tett egy nagy lépést ez irányban, ugyanis a Hyundai Santa Fe és a Hyundai Nexo is felkerült a nemzetközi újságírók által összeállított listára.

Hyundai Nexo

A hidrogénhajtás talán a legkedvezőbb megoldás, hiszen a sokak szerint leáldozó dízel után, a benzines korszak sem lesz sokáig fenntartható, a hibrid autókat meg ugye alapvetően benzinmotor mozgatja. A hidrogénnel az a legnagyobb probléma, hogy a tárolása közel sem egyszerű, hiszen folyamatosan hűteni kell, raktározás során a meghibásodás szóba se jöhet. Ha mégis, igen nagy robbanással kell kalkulálnunk. A Nexo, a Hyundai második hidrogénhajtású járműve azonban csak az első olyan modell, amit bárki megvásárolhat szalonban. Nos, nálunk erre még sajnos nem lesz lehetőség, hiszen hidrogéntöltőkút-hálózat hiányában ennek valljuk be, nem sok értelme lenne. Németországban, Dániában vagy Norvégiában viszont már valós kereslettel lehetett kalkulálni. A sorozatgyártású SUV hatalmas előnye, hogy tele tankkal közel 800 kilométer megtételére van lehetőség. A 160 lóerős járműnek valamivel kevesebb mint 10 másodperc szükségeltetik ahhoz, hogy elérje az óránkénti 100 kilométeres sebességet. Rendkívül jól felszerelt önvezető rendszerrel látták el, így autópályán probléma nélkül elintéz a sofőr helyett szinte mindent. Az ára tekintve, hogy méregdrága technológiáról beszélünk, igencsak borsos lesz: a Nexoért valamivel több mint 20 millió forintot kérnek a vásárlóktól.

Hyundai Santa Fe

A dél-koreai autógyártó legnagyobb SUV-ja méreteit tekintve tovább gyarapodott. A legújabb generációs Santa Fe 477 centiméter hosszú lett, azaz 7 centit nőtt. Nem csak hosszban, hanem tengelytávot tekintve is jelentős, 6,5 centiméteres többletet regisztrálhatunk. A méretnövekedés eredményeként tágasabb és ergonomikusabb belső teret sikerült kialakítani. Csakúgy, mint az előző szériák esetében, itt is választhatunk 5 vagy 7 üléses kivitelek közül. Az első modelleket kizárólag automata sebességváltóval lehet megvásárolni. Nagy újítás, hogy a saját mérnökök által kifejlesztett nyolcgangos váltóra cserélik az eddig megszokott hatfokozatút. Igen nagy figyelmet szenteltek a biztonsági rendszerek fejlesztésére. Olyan extrák kerültek beszerelésre, mint például a Safety Exit Assist, amely megakadályozza az utasok kiszállását, ha azok figyelmetlenül egy szembejövő autó előtt akarnák kinyitni az ajtót.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalá