Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

2019-es Év Autója-díj: Két Hyundai modell is a várományosok között

Vélhetően minden autógyártó feltett szándéka, hogy valamelyik modelljével elnyerje a hatalmas elismerést jelentő Év Autója-díjat. Nos, a Hyundai tett egy nagy lépést ez irányban, ugyanis a Hyundai Santa Fe és a Hyundai Nexo is felkerült a nemzetközi újságírók által összeállított listára.

Hyundai Nexo

A hidrogénhajtás talán a legkedvezőbb megoldás, hiszen a sokak szerint leáldozó dízel után, a benzines korszak sem lesz sokáig fenntartható, a hibrid autókat meg ugye alapvetően benzinmotor mozgatja. A hidrogénnel az a legnagyobb probléma, hogy a tárolása közel sem egyszerű, hiszen folyamatosan hűteni kell, raktározás során a meghibásodás szóba se jöhet. Ha mégis, igen nagy robbanással kell kalkulálnunk. A Nexo, a Hyundai második hidrogénhajtású járműve azonban csak az első olyan modell, amit bárki megvásárolhat szalonban. Nos, nálunk erre még sajnos nem lesz lehetőség, hiszen hidrogéntöltőkút-hálózat hiányában ennek valljuk be, nem sok értelme lenne. Németországban, Dániában vagy Norvégiában viszont már valós kereslettel lehetett kalkulálni. A sorozatgyártású SUV hatalmas előnye, hogy tele tankkal közel 800 kilométer megtételére van lehetőség. A 160 lóerős járműnek valamivel kevesebb mint 10 másodperc szükségeltetik ahhoz, hogy elérje az óránkénti 100 kilométeres sebességet. Rendkívül jól felszerelt önvezető rendszerrel látták el, így autópályán probléma nélkül elintéz a sofőr helyett szinte mindent. Az ára tekintve, hogy méregdrága technológiáról beszélünk, igencsak borsos lesz: a Nexoért valamivel több mint 20 millió forintot kérnek a vásárlóktól.

Hyundai Santa Fe

A dél-koreai autógyártó legnagyobb SUV-ja méreteit tekintve tovább gyarapodott. A legújabb generációs Santa Fe 477 centiméter hosszú lett, azaz 7 centit nőtt. Nem csak hosszban, hanem tengelytávot tekintve is jelentős, 6,5 centiméteres többletet regisztrálhatunk. A méretnövekedés eredményeként tágasabb és ergonomikusabb belső teret sikerült kialakítani. Csakúgy, mint az előző szériák esetében, itt is választhatunk 5 vagy 7 üléses kivitelek közül. Az első modelleket kizárólag automata sebességváltóval lehet megvásárolni. Nagy újítás, hogy a saját mérnökök által kifejlesztett nyolcgangos váltóra cserélik az eddig megszokott hatfokozatút. Igen nagy figyelmet szenteltek a biztonsági rendszerek fejlesztésére. Olyan extrák kerültek beszerelésre, mint például a Safety Exit Assist, amely megakadályozza az utasok kiszállását, ha azok figyelmetlenül egy szembejövő autó előtt akarnák kinyitni az ajtót.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata