Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A rossz üzemanyag befecskendező jelei

Az üzemanyag szivattyú szabályozza és szállítja az üzemanyagot a gáztartályból az autó motorjába. Ezért ha gondja van az üzemanyag szivattyú nem nem gondoskodik a problémáról a lehető leghamarabb, akkor az autó hamar az út szélére kerülhet. Szerencsére viszont az üzemanyag szivattyúk nem hirtelen mennek tönkre, hanem vannak bizonyos jelek amiket fel kell ismerni ahhoz, hogy hamar orvosolni lehessen a problémát.

A motorból jövő pattogó hangok

Amikor vezet, az ön motorja is egy pattogó hangot ad ki? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel az üzemanyag szivattyúval van a baj, különösen akkor, ha abban az esetben is hallja a pattogó hangot, amikor elindítja a motort. Természetesen ezek a hangok másra is utalhatnak, de ilyenkor mindenképpen ellenőrizni kell az üzemanyag szivattyút is. Ha inkább figyelmen kívül hagyja az aggasztó hangokat, akkor a későbbi vontatás, illetve szervizelés sokba fog majd kerülni önnek. Ha gyorsítani szeretne, de elfogy az autó ereje, akkor ez is egy jele lehet annak, hogy baj van az üzemanyag-szivattyúval. Ez az üzemanyag-nyomásszabályozó hibájára is utalhat, vagy az elhasználódott üzemanyag-vezetékek következménye is lehet. Ha azonban kezd leállni a motor amikor ön gyorsítani szeretne, hogy sebességet válthasson, akkor valószínűleg az üzemanyag szivattyúval lehet a baj, és ebben az esetben a teljes üzemanyag rendszert érdemes ellenőriztetni.

A sebesség hirtelen változása

Van valami extra súly a járművében? Ez a súly sebességcsökkenéshez és teljesítménycsökkenéshez vezet? Ha igen, akkor ez majd az üzemanyag szivattyúra lesz rossz hatással. Ismételten elmondjuk, hogy ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni, még akkor is ha csak akkor fordul elő, ha túl nagy a súly a járműn vagy a jármű belsejében. Ha 60 km/h sebességgel halad és az autója hirtelen felgyorsul anélkül, hogy ön nyomná a gázpedált, akkor ez is biztosan a hibás üzemanyag szivattyú miatt következik be. Ez azért van így, mert az elhasználódott üzemanyag-szivattyú szabálytalanul áll ellen a motorban és időnként keményebbet „rúg” mint máskor, ezért következik be a hirtelen történő sebességnövelés. Ezt a sebesség növekedést a régi tüzelőanyag-szűrő is okozhatja, de nagy valószínűséggel az üzemanyag szivattyúra fogható ez a tünet is. Ha tehát a fentebb említett jelekre lesz figyelmes, ne habozzon, forduljon azonnal egy autószervizhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!