Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A rossz üzemanyag befecskendező jelei

Az üzemanyag szivattyú szabályozza és szállítja az üzemanyagot a gáztartályból az autó motorjába. Ezért ha gondja van az üzemanyag szivattyú nem nem gondoskodik a problémáról a lehető leghamarabb, akkor az autó hamar az út szélére kerülhet. Szerencsére viszont az üzemanyag szivattyúk nem hirtelen mennek tönkre, hanem vannak bizonyos jelek amiket fel kell ismerni ahhoz, hogy hamar orvosolni lehessen a problémát.

A motorból jövő pattogó hangok

Amikor vezet, az ön motorja is egy pattogó hangot ad ki? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel az üzemanyag szivattyúval van a baj, különösen akkor, ha abban az esetben is hallja a pattogó hangot, amikor elindítja a motort. Természetesen ezek a hangok másra is utalhatnak, de ilyenkor mindenképpen ellenőrizni kell az üzemanyag szivattyút is. Ha inkább figyelmen kívül hagyja az aggasztó hangokat, akkor a későbbi vontatás, illetve szervizelés sokba fog majd kerülni önnek. Ha gyorsítani szeretne, de elfogy az autó ereje, akkor ez is egy jele lehet annak, hogy baj van az üzemanyag-szivattyúval. Ez az üzemanyag-nyomásszabályozó hibájára is utalhat, vagy az elhasználódott üzemanyag-vezetékek következménye is lehet. Ha azonban kezd leállni a motor amikor ön gyorsítani szeretne, hogy sebességet válthasson, akkor valószínűleg az üzemanyag szivattyúval lehet a baj, és ebben az esetben a teljes üzemanyag rendszert érdemes ellenőriztetni.

A sebesség hirtelen változása

Van valami extra súly a járművében? Ez a súly sebességcsökkenéshez és teljesítménycsökkenéshez vezet? Ha igen, akkor ez majd az üzemanyag szivattyúra lesz rossz hatással. Ismételten elmondjuk, hogy ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni, még akkor is ha csak akkor fordul elő, ha túl nagy a súly a járműn vagy a jármű belsejében. Ha 60 km/h sebességgel halad és az autója hirtelen felgyorsul anélkül, hogy ön nyomná a gázpedált, akkor ez is biztosan a hibás üzemanyag szivattyú miatt következik be. Ez azért van így, mert az elhasználódott üzemanyag-szivattyú szabálytalanul áll ellen a motorban és időnként keményebbet „rúg” mint máskor, ezért következik be a hirtelen történő sebességnövelés. Ezt a sebesség növekedést a régi tüzelőanyag-szűrő is okozhatja, de nagy valószínűséggel az üzemanyag szivattyúra fogható ez a tünet is. Ha tehát a fentebb említett jelekre lesz figyelmes, ne habozzon, forduljon azonnal egy autószervizhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata