Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amerikai városok, ahol a legnagyobb a forgalom

Ha valaki nagyvárosban lakik, akkor valószínűleg minden nap bosszankodik a városi forgalmon és a folyamatos dugókon. Életünkből hosszú órákat vesztegetünk arra, hogy az autóban ülünk, anélkül hogy bárhová is haladnánk, és több oka is van annak, hogy miért ilyen mostanában a közlekedés: közrejátszik a népesség, a városvezetés, a közút szélessége, a balesetek és az időjárás is. Bármi is okozza a zsúfolt forgalmat, itt van a négy legzsúfoltabb amerikai város ami a forgalmat és a közlekedést illeti.

Los Angeles és San Francisco

Los Angeles nem meglepő számunkra, hiszen Los Angeles hatalmas népességgel rendelkezik. A várostervezés és a forgalomirányítás valójában nagyon fejlett, ami nem árt, hiszen ha nem lenne az, akkor ez lenne az ingázók rémálma, hiszen a Los Angeles-ben dolgozók 84%-a ingázik minden nap. Los Angeles a második legsűrűbben lakott városa az Egyesült Államokban, és csak a népesség 6,2%-a választja nap mint nap a tömegközlekedési eszközöket, ami szintén hozzájárul a zsúfolt közutakhoz. Az éves késés az ingázók számára így Los Angeles-ben 61 óra. Los Angeles-szel ellentétben San Francisco tömegközlekedése az egyik legjobb az országban. A San Francisco-i dugókhoz hozzájárulnak a külvárosi lakosok akik minden nap bejárnak dolgozni, ráadásul a városban nem túl szélesek az utcák és a közutak. Az éves késés minden ingázónál ebben a városban is 61 óra.

New York City és Boston

Ha valahogy összetesszük San Francisco-t és Los Angeles-t, akkor kijön belőle New York City. A New York-i emberek pontosan tudják, hogy milyen sokan laknak a városban, épp ezért csak nagyon keveseknek van saját autójuk. New York City-nek ráadásul nagyon jó metró rendszere van, ezért könnyebb az élet azok számára, akik nem rendelkeznek gépkocsival. Viszont New York legnagyobb problémája az, hogy rengetegen laknak a városban. Ez az Egyesült Államok legnagyobb városa (kétszer akkora mint Los Angeles), így nem csoda, hogy az évi késés az itt lakók számára 59 óra. Bostonban van a világ talán legkeményebb forgalma, hiszen néha úgy tűnik, hogy a bostoni ingázók mindegyike ugyanarra a helyre tart. Boston nem annyira zsúfolt város mint a fentebb említettek, és nem is járnak annyian autóval munkába mint New York City-ben, Los Angeles-ben vagy éppen San Francisco-ban, mégis az emberek évente 53 órát töltenek a forgalmi dugókban, tehát az éves késés a bostoni lakosoknak 53 óra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata