Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amit a fékhibákról tudnunk kell

Manapság sajnos nagy arányban van a balesetek száma. Ezt okozhatják a felelőtlen sofőrök, és a meghibásodott autók egyaránt. Hogy elkerüljük ezeket a szerencsétlen eseteket, mindent meg kell tennünk, ami rajtunk múlik. Ennek legkézenfekvőbb módja, ha folyamatosan ellenőrizzük, hogy az autó minden részlete rendben van-e, és tökéletesen funkcionál-e.

A jelek…

Az autó minden része egyaránt fontos, hiszen ugyanahhoz a gépezethez tartozik, és a kis dolgok meghibásodása gyakran a nagyobbakéhoz vezet. Azonban vannak olyan összetevők, amelyeknek hibátlanul kell működjenek, mert – szó szerint – létfontosságúak. Ilyen például a fékrendszer. Mindenki tudja, ha ez nem működik megfelelően, akkor az balesetekhez fog vezetni. Ezért tanácsos időnként figyelmet fordítani rá, és ellenőrizni, még akkor is, ha nem érezzük ezt indokoltnak. Viszont, ha már kialakult a probléma, akkor fel is kell tudnunk ismerni, hogy mi okozhatja. Gyakori eset a tapasztalatlanabb sofőrök körében, hogy nem ismerik fel a probléma okozóját, és tovább hajtanak, holott nagyon súlyos a probléma. Ezért jó tisztában lenni a leggyakoribb jelekkel: az első ezek közül az a jelenség, amikor az autó félre húz. Persze, ez a csapágyak meghibásodására is utalhat, viszont érdemes számba venni mindkét opciót. Hogyha egyiket kizártuk, csakis a másik lehet esedékes, ugyanis, ezen a kettőn kívül más nem szokott ilyen jellegű problémát okozni. A második a zaj, amely a fékrendszerből jön. Ezeket a nagyon egyértelmű kattogásokat, vagy csikorgásszerű hangokat szerencsére nagyon könnyen fel lehet ismerni, mert nemcsak összetéveszthetetlenek, hanem egyértelműen a fék felől jönnek. A harmadik, szintén nagyon jellemző jel a pedál megszokottól való működése. Hogyha az túl puhán, vagy túl keményen enged (vagy nem enged), esetleg akadozik, akkor is a fék hibájára kell számítanunk.

A javítás

Hogyha ezeket a tüneteket tapasztaljuk az autónkon menet közben, akkor tanácsos azonnal leállítani a motort, és megnézni, hogy mi lehet a probléma (már amennyiben értünk hozzá). Azonban, ha elég vakmerőek vagyunk, akkor tovább lehet hajtani, és a legrosszabb esetben a kézifékkel pótolni az esetleges meghibásodott fék funkcióját addig, amíg elérünk egy szervizbe. Azonban ez az utóbbi nem túl biztonságos megoldás. Legjobb, ha autómentőt hívunk, vagy addig várunk, amíg valaki el tud vontatni bennünket a szervizbe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata