Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Amit a fékhibákról tudnunk kell

Manapság sajnos nagy arányban van a balesetek száma. Ezt okozhatják a felelőtlen sofőrök, és a meghibásodott autók egyaránt. Hogy elkerüljük ezeket a szerencsétlen eseteket, mindent meg kell tennünk, ami rajtunk múlik. Ennek legkézenfekvőbb módja, ha folyamatosan ellenőrizzük, hogy az autó minden részlete rendben van-e, és tökéletesen funkcionál-e.

A jelek…

Az autó minden része egyaránt fontos, hiszen ugyanahhoz a gépezethez tartozik, és a kis dolgok meghibásodása gyakran a nagyobbakéhoz vezet. Azonban vannak olyan összetevők, amelyeknek hibátlanul kell működjenek, mert – szó szerint – létfontosságúak. Ilyen például a fékrendszer. Mindenki tudja, ha ez nem működik megfelelően, akkor az balesetekhez fog vezetni. Ezért tanácsos időnként figyelmet fordítani rá, és ellenőrizni, még akkor is, ha nem érezzük ezt indokoltnak. Viszont, ha már kialakult a probléma, akkor fel is kell tudnunk ismerni, hogy mi okozhatja. Gyakori eset a tapasztalatlanabb sofőrök körében, hogy nem ismerik fel a probléma okozóját, és tovább hajtanak, holott nagyon súlyos a probléma. Ezért jó tisztában lenni a leggyakoribb jelekkel: az első ezek közül az a jelenség, amikor az autó félre húz. Persze, ez a csapágyak meghibásodására is utalhat, viszont érdemes számba venni mindkét opciót. Hogyha egyiket kizártuk, csakis a másik lehet esedékes, ugyanis, ezen a kettőn kívül más nem szokott ilyen jellegű problémát okozni. A második a zaj, amely a fékrendszerből jön. Ezeket a nagyon egyértelmű kattogásokat, vagy csikorgásszerű hangokat szerencsére nagyon könnyen fel lehet ismerni, mert nemcsak összetéveszthetetlenek, hanem egyértelműen a fék felől jönnek. A harmadik, szintén nagyon jellemző jel a pedál megszokottól való működése. Hogyha az túl puhán, vagy túl keményen enged (vagy nem enged), esetleg akadozik, akkor is a fék hibájára kell számítanunk.

A javítás

Hogyha ezeket a tüneteket tapasztaljuk az autónkon menet közben, akkor tanácsos azonnal leállítani a motort, és megnézni, hogy mi lehet a probléma (már amennyiben értünk hozzá). Azonban, ha elég vakmerőek vagyunk, akkor tovább lehet hajtani, és a legrosszabb esetben a kézifékkel pótolni az esetleges meghibásodott fék funkcióját addig, amíg elérünk egy szervizbe. Azonban ez az utóbbi nem túl biztonságos megoldás. Legjobb, ha autómentőt hívunk, vagy addig várunk, amíg valaki el tud vontatni bennünket a szervizbe.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson