fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Amit tudnia kell a kerekek karbantartásáról

Mindannyian tudjuk, hogy a gumiabroncsok mennyire fontosak egy járművön, ezért az autóipari gumiabroncs piac egy igen hatalmas és széles piac. Minden gépkocsivezetőnek szüksége van gumiabroncsokra, és a legtöbb gumiabroncs nem olcsó mulatság. Sajnos a legtöbb ember semmit, vagy csak nagyon keveset tud a gumiabroncsok megfelelő karbantartásáról, ezért most összeraktunk egy listát azokról a dolgokról, amik fontosak ahhoz, hogy hosszútávon életben tartsa autójának kerekeit.

Miért mennek tönkre a gumiabroncsok?

Minden gumiabroncson ott van a gyártás dátuma, de legtöbbször az emberek figyelembe sem veszik ezt. A gumiabroncsoknak is van viszont „szavatossági ideje”, és hatékonyságuk is csökken minél többet állnak egy helyben. Tehát mielőtt gumiabroncsot vásárolni, mindenképpen nézze meg a gyártási dátumot, és ha az abroncsot 5 évnél régebben gyártották, akkor nem érdemes megvásárolnia. Lehet egy gumiabroncs tiszta új, de ha nagyon rég gyártották, akkor nem fog olyan sokáig tartani mint egy vadonatúj csomag. A gumiabroncs nyomás is nagyon fontos. Ha a gumiabroncsokban nincs elég nyomás, akkor felforrósodnak, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncs futófelülete és oldalfala túlságosan elhajlik. Ez megrongálja a gumiabroncs gumitömítését és szerkezetét is egyaránt, és sajnos ez egy olyan probléma amit nem feltétlenül egyszerű észrevenni.

Hogyan ellenőrizze a keréknyomást?

Ha még nem haladta meg az 2 kilométert, akkor ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Természetesen megértjük, hogy néha elfelejti egy-egy hosszabb út után ellenőrizni a nyomást, de minél több ideig van használatban egy gumiabroncs annál forróbb lesz, és így a nyomásuk kevésbé lesz leolvasható, tehát érdemes a keréknyomást még hideg állapotban ellenőrizni. Minden járműnek van egy sajátos abroncsnyomás-útmutatója, amely megtalálható a használati utasításban. Itt majd azt is megtalálhatja, hogy mi a gumiabroncsának a legmegfelelőbb légnyomás. Ahhoz, hogy megmérje a légnyomást keresse meg a szelepzárat és csavarja le a kupakot, majd nyomja a levegőnyomás-mérőt a gumiabroncs szelepzárához, ha pedig a légnyomás túl alacsony, akkor az azt jelenti, hogy itt az ideje feltölteni. Ha a gumiabroncsokban a légnyomás túl magas, akkor engedje ki a levegőt a gumiabroncsokból úgy, hogy meghajlítja a szelepzár középső részét a légnyomásmérő használatával.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata