Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amit tudnia kell a kerekek karbantartásáról

Mindannyian tudjuk, hogy a gumiabroncsok mennyire fontosak egy járművön, ezért az autóipari gumiabroncs piac egy igen hatalmas és széles piac. Minden gépkocsivezetőnek szüksége van gumiabroncsokra, és a legtöbb gumiabroncs nem olcsó mulatság. Sajnos a legtöbb ember semmit, vagy csak nagyon keveset tud a gumiabroncsok megfelelő karbantartásáról, ezért most összeraktunk egy listát azokról a dolgokról, amik fontosak ahhoz, hogy hosszútávon életben tartsa autójának kerekeit.

Miért mennek tönkre a gumiabroncsok?

Minden gumiabroncson ott van a gyártás dátuma, de legtöbbször az emberek figyelembe sem veszik ezt. A gumiabroncsoknak is van viszont „szavatossági ideje”, és hatékonyságuk is csökken minél többet állnak egy helyben. Tehát mielőtt gumiabroncsot vásárolni, mindenképpen nézze meg a gyártási dátumot, és ha az abroncsot 5 évnél régebben gyártották, akkor nem érdemes megvásárolnia. Lehet egy gumiabroncs tiszta új, de ha nagyon rég gyártották, akkor nem fog olyan sokáig tartani mint egy vadonatúj csomag. A gumiabroncs nyomás is nagyon fontos. Ha a gumiabroncsokban nincs elég nyomás, akkor felforrósodnak, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncs futófelülete és oldalfala túlságosan elhajlik. Ez megrongálja a gumiabroncs gumitömítését és szerkezetét is egyaránt, és sajnos ez egy olyan probléma amit nem feltétlenül egyszerű észrevenni.

Hogyan ellenőrizze a keréknyomást?

Ha még nem haladta meg az 2 kilométert, akkor ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Természetesen megértjük, hogy néha elfelejti egy-egy hosszabb út után ellenőrizni a nyomást, de minél több ideig van használatban egy gumiabroncs annál forróbb lesz, és így a nyomásuk kevésbé lesz leolvasható, tehát érdemes a keréknyomást még hideg állapotban ellenőrizni. Minden járműnek van egy sajátos abroncsnyomás-útmutatója, amely megtalálható a használati utasításban. Itt majd azt is megtalálhatja, hogy mi a gumiabroncsának a legmegfelelőbb légnyomás. Ahhoz, hogy megmérje a légnyomást keresse meg a szelepzárat és csavarja le a kupakot, majd nyomja a levegőnyomás-mérőt a gumiabroncs szelepzárához, ha pedig a légnyomás túl alacsony, akkor az azt jelenti, hogy itt az ideje feltölteni. Ha a gumiabroncsokban a légnyomás túl magas, akkor engedje ki a levegőt a gumiabroncsokból úgy, hogy meghajlítja a szelepzár középső részét a légnyomásmérő használatával.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata