Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amit tudnia kell a kerekek karbantartásáról

Mindannyian tudjuk, hogy a gumiabroncsok mennyire fontosak egy járművön, ezért az autóipari gumiabroncs piac egy igen hatalmas és széles piac. Minden gépkocsivezetőnek szüksége van gumiabroncsokra, és a legtöbb gumiabroncs nem olcsó mulatság. Sajnos a legtöbb ember semmit, vagy csak nagyon keveset tud a gumiabroncsok megfelelő karbantartásáról, ezért most összeraktunk egy listát azokról a dolgokról, amik fontosak ahhoz, hogy hosszútávon életben tartsa autójának kerekeit.

Miért mennek tönkre a gumiabroncsok?

Minden gumiabroncson ott van a gyártás dátuma, de legtöbbször az emberek figyelembe sem veszik ezt. A gumiabroncsoknak is van viszont „szavatossági ideje”, és hatékonyságuk is csökken minél többet állnak egy helyben. Tehát mielőtt gumiabroncsot vásárolni, mindenképpen nézze meg a gyártási dátumot, és ha az abroncsot 5 évnél régebben gyártották, akkor nem érdemes megvásárolnia. Lehet egy gumiabroncs tiszta új, de ha nagyon rég gyártották, akkor nem fog olyan sokáig tartani mint egy vadonatúj csomag. A gumiabroncs nyomás is nagyon fontos. Ha a gumiabroncsokban nincs elég nyomás, akkor felforrósodnak, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncs futófelülete és oldalfala túlságosan elhajlik. Ez megrongálja a gumiabroncs gumitömítését és szerkezetét is egyaránt, és sajnos ez egy olyan probléma amit nem feltétlenül egyszerű észrevenni.

Hogyan ellenőrizze a keréknyomást?

Ha még nem haladta meg az 2 kilométert, akkor ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Természetesen megértjük, hogy néha elfelejti egy-egy hosszabb út után ellenőrizni a nyomást, de minél több ideig van használatban egy gumiabroncs annál forróbb lesz, és így a nyomásuk kevésbé lesz leolvasható, tehát érdemes a keréknyomást még hideg állapotban ellenőrizni. Minden járműnek van egy sajátos abroncsnyomás-útmutatója, amely megtalálható a használati utasításban. Itt majd azt is megtalálhatja, hogy mi a gumiabroncsának a legmegfelelőbb légnyomás. Ahhoz, hogy megmérje a légnyomást keresse meg a szelepzárat és csavarja le a kupakot, majd nyomja a levegőnyomás-mérőt a gumiabroncs szelepzárához, ha pedig a légnyomás túl alacsony, akkor az azt jelenti, hogy itt az ideje feltölteni. Ha a gumiabroncsokban a légnyomás túl magas, akkor engedje ki a levegőt a gumiabroncsokból úgy, hogy meghajlítja a szelepzár középső részét a légnyomásmérő használatával.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.