Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A lengéscsillapítók gyakori problémái

Hogyha az ember autótulajdonos, akkor bizonyos alkatrészekkel tisztában kell lennie azért, hogy uralni tudja a felmerülő problémákat. Nem árt, hogyha az ember tisztában van azzal, ami a gondokat okozza, mert így olvasni tud a jelekből, és nem engedi félrevezetni magát, valamint tudja, hogy hova forduljon.

Sérülés, vagy elhasználódás

Hogyha az olyan alkatrészekről beszélünk, mint a lengéscsillapító, fontos, hogy szem előtt tartsuk nemcsak a meghibásodás, hanem az elhasználódás lehetőségét is. Az emberek gyakran esnek abba a hibába, hogy nem tudják, miért is ment tönkre egy bizonyos összetevő a járművükben, amikor vigyáztak rá, és rendszeresen felügyelték az állapotát is. Ezekben az esetekben gyakran a gyártót hibáztatják, és azt hiszik, hogy a gyárilag (vagy akár utólag) belehelyezett alkatrész minőségével volt a probléma. Persze, bizonyos esetekben valóban ez a helyzet áll fenn, azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy például a lengéscsillapító egy olyan alkatrész, amely folyamatos használatban, és ezért folyamatos kopásban is van. Ha egy összetevő ilyen dolgoknak van kitéve, akkor sajnos előbb-utóbb szükség lesz a feljavítására, vagy a teljes cserére. Ez elkerülhetetlen dolog, de muszáj megtenni, hiszen nemcsak az autó külleme és működése, hanem a saját magunk és más testi épségbe is veszélyben forog.

Milyen jelek utalnak rá?

Hogyha a lengéscsillapító elhasználódásánál maradunk, akkor nincs túl nehéz dolgunk, ha a jelekből akarunk olvasni, ugyanis erre a jelenségre feltűnő jelek hívják fel a figyelmet. Az első ezek közül az, hogy a gumi csikorgással áll meg még akkor is, ha nem hirtelen fékezünk. A második az, hogy szintén fékezéskor, túlságosan hamar kapcsol be a blokkolásváltó. Ezeknek az a veszélye, hogy nem egyszerre alakulnak ki, hanem csak sok idő elteltével, és ezért a sofőrnek kimondottan nehéz észrevenni és uralni az ilyen helyzeteket. Mindenképpen szükség van arra, hogy a vezető folyton résen legyen, és ismerje az autóját. Azonban mindezeket elkerülhetjük azzal az egyszerű módszerrel, hogy rendszeresen (körülbelül minden 30000-40000 kilométerben) ellenőriztetjük a lengéscsillapító állapotát. Még ha fölöslegesnek is tűnik, akkor is megéri odafigyelni erre, mert sok balesetet, energiát, időt, és nem utolsó sorban, anyagi befektetést megspórolhatunk vele. A szervizekben elvégzik ezeket a ellenőrzéseket, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy bevisszük az autót.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata