fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A lengéscsillapítók gyakori problémái

Hogyha az ember autótulajdonos, akkor bizonyos alkatrészekkel tisztában kell lennie azért, hogy uralni tudja a felmerülő problémákat. Nem árt, hogyha az ember tisztában van azzal, ami a gondokat okozza, mert így olvasni tud a jelekből, és nem engedi félrevezetni magát, valamint tudja, hogy hova forduljon.

Sérülés, vagy elhasználódás

Hogyha az olyan alkatrészekről beszélünk, mint a lengéscsillapító, fontos, hogy szem előtt tartsuk nemcsak a meghibásodás, hanem az elhasználódás lehetőségét is. Az emberek gyakran esnek abba a hibába, hogy nem tudják, miért is ment tönkre egy bizonyos összetevő a járművükben, amikor vigyáztak rá, és rendszeresen felügyelték az állapotát is. Ezekben az esetekben gyakran a gyártót hibáztatják, és azt hiszik, hogy a gyárilag (vagy akár utólag) belehelyezett alkatrész minőségével volt a probléma. Persze, bizonyos esetekben valóban ez a helyzet áll fenn, azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy például a lengéscsillapító egy olyan alkatrész, amely folyamatos használatban, és ezért folyamatos kopásban is van. Ha egy összetevő ilyen dolgoknak van kitéve, akkor sajnos előbb-utóbb szükség lesz a feljavítására, vagy a teljes cserére. Ez elkerülhetetlen dolog, de muszáj megtenni, hiszen nemcsak az autó külleme és működése, hanem a saját magunk és más testi épségbe is veszélyben forog.

Milyen jelek utalnak rá?

Hogyha a lengéscsillapító elhasználódásánál maradunk, akkor nincs túl nehéz dolgunk, ha a jelekből akarunk olvasni, ugyanis erre a jelenségre feltűnő jelek hívják fel a figyelmet. Az első ezek közül az, hogy a gumi csikorgással áll meg még akkor is, ha nem hirtelen fékezünk. A második az, hogy szintén fékezéskor, túlságosan hamar kapcsol be a blokkolásváltó. Ezeknek az a veszélye, hogy nem egyszerre alakulnak ki, hanem csak sok idő elteltével, és ezért a sofőrnek kimondottan nehéz észrevenni és uralni az ilyen helyzeteket. Mindenképpen szükség van arra, hogy a vezető folyton résen legyen, és ismerje az autóját. Azonban mindezeket elkerülhetjük azzal az egyszerű módszerrel, hogy rendszeresen (körülbelül minden 30000-40000 kilométerben) ellenőriztetjük a lengéscsillapító állapotát. Még ha fölöslegesnek is tűnik, akkor is megéri odafigyelni erre, mert sok balesetet, energiát, időt, és nem utolsó sorban, anyagi befektetést megspórolhatunk vele. A szervizekben elvégzik ezeket a ellenőrzéseket, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy bevisszük az autót.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata