Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Robbanásszerűen nőhet az elektromos BMW-k száma 2019 végére

2019 végére félmillióra növeli hibrid és elektromos autóinak eladását a BMW. A német autógyártó 2025-re tizenkét teljesen elektromos modellt gyárt majd.

Megduplázzák az eladást

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy a jelenlegi szintről megduplázza, vagyis 2019 végére félmillióra növeli hibrid és elektromos autóinak az eladását. Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a WirtschaftsWoche gazdasági hetilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a cég elektromos és részben elektromos autógyártása kétszámjegyű mértékben nő jövőre. A BMW 2017-ben százezer elektromos autót értékesített világszerte, amelyek iránt különösen nagy a kereslet Európában és az Egyesült Államokban. Az elektromos autók piacára a német autógyártó 2013-ban az i3 járművel lépett be, az eladások azonban nem nőttek jelentősen, a vállalatirányítás pedig hezitált, hogy hogyan tovább. 2017 szeptembere fordulópont volt, a müncheni központú autógyártó ugyanis bejelentette, elindítja az elektromos autók tömeggyártását, és 2025-re tizenkettő, teljesen elektromos autómodellt gyárt, akár 700 kilométer megtételére alkalmas akkumulátorokkal.

Miért előnyös egy elektromos autó?

A világ számos országa támogatja az elektromos járművek elterjedését. Norvégiában 2025-től csak elektromos és hidrogén meghajtású autókat lehet forgalomba helyezni. India 2030-ra szeretné elérni, hogy csak elektromos meghajtású járművek közlekedjenek határain belül, és ugyanezt a célt tűzte ki 2050-re több európai állam, így Hollandia, az Egyesült Királyság és Németország, illetve az USA nyolc tagállama, valamint a kanadai Québec tartomány. Magyarország még nem tart itt, de Budapesten, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Székesfehérváron és Szolnokon a zöld rendszámtáblával ellátott elektromos autók tulajdonosainak nem kell a parkolásért fizetniük.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.