Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem csak telefonálásért büntet a rendőr

Bár sokan azt hiszik, csak akkor kaphatnak bírságot, ha éppen hívás közben kapcsolja le őket a rendőr, őket ki kell ábrándítanunk: a jogszabály szerint a kézben tartott mobilért is büntetnek. Szóval se Facebook, se Instagram vezetés közben…

Mit mond a jogszabály?

Az autóban való telefonálást vezetés közben büntetik – ezt valószínűleg mindenki tudja, ám természetesen nem magával a hívással van a gond. A jogszabály szerint a kézben tartott mobiltelefon mellett tilos vezetni, de ez nem csak és kizárólag a hívásokra vonatkozik. Ugyanúgy büntetés jár akkor, ha beírunk egy címet a navigációba, SMS-t pötyögünk, ránézünk a Facebookra, internetezünk, vagy éppen posztolunk egy képet az Instagramra. A lényeg minden esetben ugyanaz: a tevékenység egyrészt elvonja a figyelmünket az útról, ezért balesetveszélyes, másrészt lefoglalja a kezünket, amelynek a kormányon lenne a helye. Ha pedig ezt észreveszik az illetékesek, jogosan kapjuk meg a büntetést.

Rögzítsük a mobilt

A megoldás persze rém egyszerű: leginkább ne csináljunk ilyet. Amennyiben a kezünk is kell a művelethez, húzódjunk le az út szélére, álljunk be egy parkolóba, ne kockáztassunk feleslegesen. Egészen biztos, hogy néhány perc késéssel a legtöbb esetben semmi kárt nem okozunk magunknak. Ha mégis út közben szeretnénk elintézni valamit, rögzítsük a telefont a szélvédőre, vagy újabban a szellőzőnyílásba illeszkedő tartóba, így felszabadul a kezünk. Persze ilyenkor sem kell folyamatosan nyomkodni a készüléket, illetve elvonni a figyelmünket az úttestről, de egy bejövő hívást fel lehet venni kihangosítva, vagy a dugóban rá tudunk gyorsan keresni egy címre, amit bepötyögünk a navigációs rendszerbe. Az csak egy dolog, hogy pénzt spórolunk meg magunknak, ha megelőzzük a büntetéseket, ennél sokkal fontosabb, hogy nagyobb eséllyel jutunk el biztonságban a végcélunkhoz, ha betartjuk a szabályokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén v